Uit-tips en win-acties

Uittips: Rave Party! Of anders toneel

Iedere 14 dagen originele uittips van UitagendaUtrecht.nl. Deze keer: vaudeville in theater Kikker, cabaret bij Parnassos.

Iedere 14 dagen originele uittips van UitagendaUtrecht.nl. Deze keer: Rave! En een toneelstuk van Gerardjan Rijnders dat heftige reacties opriep.

Tip 1: In reprise: Liefhebber

30 november + 1 december, Akademietheater

‘In Reprise’ brengt Nederlands toneelrepertoire weer op de planken. Dit keer Liefhebber van Gerardjan Rijnders. Een toneelcriticus komt thuis na de zoveelste slechte voorstelling. Zijn besluit staat vast: hij wil nooit meer naar toneel, nooit meer kritieken schrijven. Volgens hem heeft toneel niets meer met de werkelijkheid te maken. Overal is drama, maar nooit op het toneel. Onder zijn ogen voltrekt zich een drama van zijn vrouw en van zijn zoon. Is hij daar blind voor? Wat ziet hij eigenlijk nog op het toneel?

Eerder uitgevoerd door Toneelgroep Amsterdam en Toneelgroep Oostpool. Met name de serie voorstellingen in Amsterdam zorgde voor heftige en tegenstrijdige reacties. De voorstelling wordt gemaakt i.s.m. studenten van de acteursopleidingen van ArtEZ, HKU, AHK en Toneelacademie Maastricht.

Tip 2: Mechanical Ecstasy, Club Guy & Roni

29 november + 13 december, TivoliVredenburg/Podium Hoge Woerd

Uitverkochte nachtclubs. Dansvloeren vol uitbundig publiek. De rave-cultuur, ontstaan in de jaren tachtig met de RoxY als creatief middelpunt, is de inspiratie voor Mechanical Ecstasy. Uit het boxen klinkt opzwepende dance, speciaal gecomponeerd door topproducers Thijs de Vlieger (NOISIA) en Jan-Bas Bollen. Op een van de podia staan de muzikanten van Slagwerk Den Haag de elektronische tracks live te spelen. Op de andere podia gaan negen dansers van internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni tot het uiterste. Feest en voorstelling lopen dwars door elkaar heen in een ode aan de rave party’s van toen eind jaren tachtig. 

 

Tip 3: Thuislozen, Theater Utrecht

Stadsschouwburg Utrecht, 30 november + 1 december

Theater Utrecht en Adelheid&Zina presenteren Thuislozen. Hierin zie je hoe gewone mensen, zoals jij en ik, op straat belanden. Van een opgebrande directeur tot een op drift geraakte dichteres en een verslaafde jongere: gewone mensen met pijnlijke verhalen, op zoek naar een thuis. Een wereld die we allemaal herkennen, maar waar we liever niet te lang bij stil staan.

Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen plaatsen je met Thuislozen op het podium midden tussen de acteurs, van dichtbij maak je de verhalen mee. Lokale ‘ervaringsdeskundigen’ zoals vrijwilligers of hulpverleners uit de stad spelen zichzelf in het stuk. Meeslepend, ontroerend en confronterend.

 

Meer informatie en tips? Kijk op 

Advertentie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *