Uit-tips en win-acties

Uittips: Thuislozen en robots

Iedere 14 dagen originele uittips van UitagendaUtrecht.nl. Deze keer: ervaringsdeskundigen in het theaterstuk Thuislozen & robots houden van muziek!

Iedere 14 dagen originele uittips van UitagendaUtrecht.nl. Deze keer: ervaringsdeskundigen in het theaterstuk Thuislozen & robots houden van muziek!

Tip 1: Thuislozen, Theater Utrecht

Stadsschouwburg Utrecht, 10 t/m 13 oktober, 24+ 25 oktober en 30 november + 1 december

Theater Utrecht en Adelheid&Zina presenteren Thuislozen. Hierin zie je hoe gewone mensen, zoals jij en ik, op straat belanden. Van een opgebrande directeur tot een op drift geraakte dichteres en een verslaafde jongere: gewone mensen met pijnlijke verhalen, op zoek naar een thuis. Een wereld die we allemaal herkennen, maar waar we liever niet te lang bij stil staan.

Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen plaatsen je met Thuislozen op het podium midden tussen de acteurs, van dichtbij maak je de verhalen mee. Lokale ‘ervaringsdeskundigen’ zoals vrijwilligers of hulpverleners uit de stad spelen zichzelf in het stuk. Meeslepend, ontroerend en confronterend.

Tip 2: Robots love music

Museum Speelklok + diverse locaties, doorlopend [di t/m zo]

Utrecht is vanaf dit najaar in de ban van robots. In Museum Speelklok zie je robots vanuit de hele wereld en ontdek je dat de oudste en nieuwste muziekrobots naast hersens ook een hart hebben. Door de eeuwen heen hebben muzikale ‘robots’ zich zo geëvolueerd dat ze niet alleen menselijke bewegingen na kunnen bootsen maar ook zelf muziek kunnen componeren én zelfs improviseren.

Niet alleen in het museum, maar ook op verschillende locaties in de stad worden door Museum Speelklok, universiteiten, podia en muzikanten de meest uiteenlopende robot-evenementen georganiseerd. Zo is tot 4 november op het Domplein een foto-expositie door Fotodok te zien.

 

Meer informatie en tips? Kijk op 

Advertentie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *