Uit-tips en win-acties

Uit-tips: Moving Futures en de film Jungle

Iedere 14 dagen originele uitgaanstips. Ditmaal het reizende dansfestival met dans, films en gesprekken. Maar ook de film Jungle, over een jonge vluchteling in Calais. 

Tip 1: Moving Futures

Woensdag 7 t/m vrijdag 9 februari, Theater Kikker

Tijdens Moving Futures, het reizende dansfestival, maak je kennis met de nieuwe gezichten van de dans en performancekunst. Iedere avond bestaat uit verschillende dansvoorstellingen, dansfilms, nagesprekken met de makers. Zo heeft Cinedans weer een speciaal programma samengesteld.

Te zien is onder andere Zero-G van Jannis Lenz. Waarin urban tracers zich vrijwel gewichtloos bewegen door de grote stad. Hun kijk op het leven wordt verwoord door poetry slammer Fatima Moumouni. In de dansvoorstelling XYX doet Moreno Perna een appèl aan alles wat én mannelijk én vrouwelijk is in de toeschouwer. En er is een workshop van choreograaf en ex-NDT-danser Amos Ben Tal (ook toegankelijk voor niet-dansers).

Tip 2: NFF in De Voorkamer: JUNGLE

Donderdag 8 februari, De Voorkamer

Het Nederlands Film Festival en De Voorkamer gaan samenwerken in 2018, met tweemaandelijkse filmvertoningen in aanwezigheid van de makers. De films worden vertoond in De Voorkamer en zijn geprogrammeerd door NFF.  De kick-off van deze samenwerking vindt plaats op donderdag 8 februari, met de film JUNGLE.

Op weg naar zijn gedroomde eindbestemming Londen strandt een jonge Syrische vluchteling in het meedogenloze vluchtelingenkamp ‘de jungle’ in Calais. Daar sluit hij een fragiele vriendschap met een cynische tentgenoot, die de hoop op een goede afloop al heeft opgegeven.  Met deze film hebben acteurs Majd Mardo en George Tobal een Gouden Kalf ontvangen voor hun acteerprestaties.

Meer informatie en tips? Kijk op 

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *