Uit-tips en win-acties

Uit-tips: Loser-millennial Anne Neuteboom en F*ck the Police

Maak kennis met Anne, winnares van de Jury & Publieksprijs Cameretten 2015. Of kies voor F*ck the Police in de Stadsschouwburg.

Iedere 14 dagen originele uitgaanstips. Ditmaal: Anne Neuteboom won Cameretten 2015 en is zo’n slecht-opgeleide loser-millennial. En: ‘F*ck the Police’, over etnisch profileren en keiharde keuzes.

Tip 1: Anne Neuteboom – Weg

Zaterdag 16 december, Podium Hoge Woerd

Maak kennis met Anne, winnares van de Jury & Publieksprijs Cameretten 2015 en ook een millennial. Zoals we allemaal weten zijn millennials (die losers geboren tussen 1982 en 2001) ongebreideld positief met een plaat voor hun kop, hoogmoedig, kortzichtig, versprokkeld, individualistisch, overmatig empathisch, overgevoelig, slecht opgeleid, ongeïnteresseerd, hebben ze allemaal dyslexie en ADD en krijgen ze overal een burn-out van.

Dus … Anne heeft eigenlijk wel genoeg van deze stereotypering. Moet je gaan demonstreren om te  bewijzen dat je wel idealen hebt? En wie heeft haar eigenlijk zo ‘slecht’ opgeleid?  

Tip 2: F*ck the Police

Dinsdag 21 december, Stadsschouwburg Utrecht

Foto: Marie-Jose van Eldering

Zes Nederlanders met verschillende achtergronden leven in de grote stad. Het zijn gewone jongens en meisjes, toch worden zij vaak op straat door de politie aangehouden. Twee van hen zijn broers. Darryl werkt bij de politie, Dante zit in een actiegroep voor gelijke rechten. Op een dag loopt een door Dante georganiseerde protestmars totaal uit de hand en komt hij lijnrecht tegenover zijn broer te staan. Welke kant kies je dan?

‘F*ck the Police’ gaat over etnisch profileren en keiharde keuzes. De regie is in handen van acteur en presentator Raymi Sambo. 

Meer informatie en tips? Kijk op 

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *