Uit-tips en win-acties

Uit-tips: Filmnacht & Sacrifice bij Spring!

Iedere week originele uitgaantips. Deze week: film met een randprogramma en kunstspektakel SACRIFICE tijdens SPRING.

Tip 1: De Nederlandse Filmnacht

Vr 26 mei, Filmtheater ’t Hoogt

Vrijdag 26 mei is het zover. Dan vindt de Nederlandse Filmnacht op verschillende plekken in Nederland plaats met de voorpremière van de nieuwe Nederlandse arthousefilm Broes met onder andere Niels Gomperts en Jonas Smulders. In Utrecht kan je de nacht beleven in FiImtheater ’t Hoogt met een randprogramma vol moois van Utrechtse bodem. Van live muziek tot beeldende kunst en van verdiepende gesprekken tot dansen op de dansvloer. Regisseur Bram Schouw is aanwezig om de avond en zijn eigen film in te leiden.

Tip 2: SACRIFICE – a mini festival tijdens SPRING

Foto: Jónatan Grétarsson

Vrijdag 26 en zaterdag 27 mei, Stadsschouwburg Utrecht

SPRING, hét podiumkunstenfestival van Utrecht met 10 dagen dans theater en meer, gaat weer beginnen op verschillende locaties in de stad. In het tweede weekend pakt SPRING uit met een kunstspektakel, SACRIFICE, een ‘minifestival’ over de relatie tussen kunst en religie in vier delen vol beeldende kunst, popmuziek, film, theater en dans. Met bijdrages van onder andere muzikant Bryce Dessner (The National) en befaamd beeldend kunstenaars Matthew Barney en Ragnar Kjartansson.

Op zaterdag 27 mei zet SPRING na SACRIFICE samen met het Nordic Delight Festival het Scandinavische feestje voort in de stadsschouwburg met de SPRING Closing Party, met optredens van Milkywhale en DJ’s die je laten dansen tot diep in de nacht.

Meer tips? Kijk op uitbureau, uitagenda, Utrecht

Kies voor 40 weken opvang op één van onze kinderdagverblijven