Uit-tips en win-acties

Uit-tips: 45 jaar ’t Hoogt! En dans op een zomerse zondag

Iedere 14 dagen originele uittips van UitagendaUtrecht.nl. Deze keer: het eerste filmtheater van Nederland bestaat 45 jaar! Plus: dans en massaal verzet op een zomerse zondag.

Tip 1: 45 jaar ’t Hoogt

Vanaf 5 juli, Het Utrechts Archief

Op 12 januari 1973 was de eerste film in Filmtheater ’t Hoogt te zien: naar aanleiding van dit jubileum draagt ’t Hoogt zijn archief over en opent Het Utrechts Archief een pop-up expositie. In deze expositie toont Het Utrechts Archief de mooiste stukken uit het archief, neemt je mee terug naar 1973 en werpt een blik op het begin van het eerste filmtheater van Nederland. Hoe zag het bioscooplandschap er in die tijd uit en hoe vaak ging de Utrechter in 1973 naar de film? Waarom was juist in 1973 de tijd rijp voor een filmtheater met een focus op bijzondere kwaliteitsfilm?

 

Tip 2: Zomerse Zondagen: Protest!

Zondag 8 juli, Podium Hoge Woerd/Castellum Hoge Woerd

© Chiefs of Content / www.chiefsofcontent.nl

Elke zondag in de zomer, tot en met 15 september trakteert Podium Hoge Woerd op een zomerse zondag in de binnentuin van Castellum Hoge Woerd. Op zondag 8 juli gaan in een wervelende dansvoorstelling zestien studenten van de opleiding Urban Dance van Creative College in protest! Van oproerende krantenkoppen tot prikkelende hashtags, het zet een menigte aan tot massaal verzet. Een flitsende en krachtige dansvoorstelling, onder leiding van choreograaf Senna Amarnis.

Meer informatie en tips? Kijk op 

Advertentie

Maak het ze niet te makkelijk!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *