Student Style

Student Style—Jeffroy

‘Je moet je kleding wel ownen’

‘Je moet je kleding wel ownen

Jeffroy Bruce

Naam: Jeffroy Bruce (24, derdejaars Maatschappelijk Werk en Dienstverlening)

Omschrijf je stijl? ‘Hoe moet ik het zeggen? Als ik door een winkel loop, roept kleding naar me: koop me! Dan let ik niet zo op de prijs. Het scheelt dat ik vooral bij Zara, H&M en Weekday kom. Al hou ik wel van dure kleding, dat zeg ik eerlijk. Ik heb laatst een jas van Burberry gekocht bij Maison de Bonneterie, die was zeshonderd euro. Daar heb ik wel even voor moeten sparen.’
Inspiratie? ‘Van de straat. Hoe mensen er bij lopen. Hoe ze hun tas dragen, hoe hun broek is gezet. Je weet hoe veel jongens hun broek nu boven de enkels dragen? Ik vond het eerst wel tof, al deed ik het zelf niet. Maar nu doet iedereen het, dan is het niet leuk meer.’
Überlelijk? ‘Te strakke skinny jeans, zodat het net een legging lijkt.’
Afknapper? ‘O, ik ben niet zo kritisch. Bovendien, als het de eerste dag tegenvalt, kijken we de volgende dag wel of het beter gaat, toch? Zolang je je maar comfortabel voelt in je eigen kleding. Je moet het wel ownen, zo van: dit ben ik.’

Muziek? ‘R&B, hiphop, house, afrohouse, soul. Beyonce, Trey Songz, Miguel, Rihanna, Niykee Heaton. En old school, zeg maar uit 1995 en ouder.’
Laatste concert/feest? ‘Valhalla in de RAI. Een jaarlijks housefeest. Daar hebben m’n vrienden en ik het jaar afgesloten.’

 Jeffroy Bruce

Film? ‘Moonlight, Hidden Figures.’
Tv? ‘Ja! Dagelijks. Ik weet dat iedereen tegenwoordig zegt geen tv meer te kijken. Maar als ik thuis kom, gaat ie sowieso aan. Het klinkt zielig, maar ik woon op mezelf dus ik zet ‘m aan omdat het anders te stil is. Zelfs als ik een serie kijk op m’n iPad staat de tv nog aan, met het volume op 5 procent.’
Boek? ‘Mocro Maffia. Die heb ik bijna uit. Toen die uitkwam, had iedereen het erover. De pdf ging rond, toen ben ik ‘m ook gaan lezen. Niet echt een boek-boek, maar ik ben ook bezig in de Top 100 Criminelen. Een belangrijker boek vind ik Hoe duur was de suiker, over slavernij.’
Sport? ‘Danstheater. Daar doe ik zo’n drie a vier keer per week aan. Ik heb opgetreden bij festivals als Oerol en de Parade en in landen als Curacao en Suriname.’
Nieuws? ‘Ik kijk het RTL Nieuws en NOS Journaal, en zet vaak CNN aan. Ik wilde vroeger naar Amerika verhuizen. Als ik CNN kijk, heb ik toch nog een beetje het gevoel alsof ik er woon. En ik volg Amerikaanse universiteiten op social media. Maar ik ben ook nog steeds een beetje kinderachtig hoor, ik kijk nog steeds Comedy Central, haha.’
Politieke partij? ‘Denk1, of hoe heet haar partij nou… Art1kel! Ik heb het gevoel dat Sylvana werkelijk achter me staat. Ze heeft precies dezelfde struggles meegemaakt als ik. Ik merk zo vaak dat ik niet gelijk ben aan anderen door m’n huidskleur. Een voorbeeld is het schooladvies. Donkere kinderen krijgen structureel een lager advies dan blanke kinderen. Ik heb ook eerst vmbo moeten doen. Ik zet me nu hard in voor m’n twee neefjes. Ik hoop dat ik hen kan helpen wel gelijk op hun echte eigen niveau in te stappen.’

Woning?
 ‘In een studentencontainer in Amsterdam, in Zuidoost. Ik ben een Amsterdammer in hart en ziel, maar Utrecht is in mijn hart gaan groeien.’
Plekje in Utrecht? ‘De Vismarkt. Het voelt fijn om door Utrecht te wandelen. Ik stap vaak uit op Neude, om het laatste stuk naar het station te lopen. Een andere favoriete plek was het dak van het HU-gebouw aan de Daltonlaan, toen onze faculteit daar nog zat. Met uitzicht over heel Utrecht.’
Bijbaantje of stufi? ‘Naast het dansen en acteren werk ik als stadsreiniger voor Icova. Ja hoor, zakkengooien verdient prima.’
Ontbijt? ‘Een croissant.’
Alcohol? ‘Geen problemen mee. Niet veel, maar ik doe wel eens een drankje. Gewoon een Heineken of een Belgisch kersenbiertje.’

Veranderen aan de HU? ‘Schoolgeld omlaag of gratis studieboeken.’
Geleerd van opleiding? ‘Niet echt één ding, ik vind alles interessant. Ik merk tijdens gesprekken met vrienden en anderen dat ik mezelf echt ontwikkel door deze studie.’

Geloof je? ‘Ja. In de allermachtigste. Ik ben christelijk opgevoed maar ook deels met winti, het Surinaamse geloof. Voor mij zijn die twee geloven niet strijdig. Ik heb van allebei ervaren dat het gewoon echt is. Wat anderen ook beweren.’
Welk cijfer geef je je leven nu? ‘Een 7. Ik zou wat meer rust willen. Ik merk dat er in het derde jaar echt meer van je wordt verwacht. Verslagen, stage, en dan nog een privéleven, pff.’

Club of café? ‘Club.’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of kookprins? ‘PIZZA!’
Blind of doof? ‘Doof.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Nachtbraker.’
Hond of kat? ‘Geen van beide. Vissen of vogels zou een beter dilemma voor mij zijn.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Facebook.’
Londen, Berlijn of Parijs? ‘Londen.’
Uggs of crocs? ‘Uggs.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’

Wat wil je later worden? ‘Succesvol! Succesvol in het leven, haha. Ik weet het niet. Ik wil iets met empowerment doen. Dat iedereen eerlijke kansen krijgt. De opleiding die ik volg is gelukkig heel breed. Ik zie mezelf wel jongerenwerker worden. Bij Bureau Halt of de jeugdreclassering.’

Jeffroy Bruce

Meer Student Style

Advertentie

3 reacties op “Student Style—Jeffroy

Comments are closed.