Student Style

Student Style—Charie

‘Wit en pasteltinten doen niks goeds voor me.’

‘Wit en pasteltinten doen niks goeds voor me.’

Charie van Engelenburg

Naam: Charie van Engelenburg (23, tweedejaars Culturele en Maatschappelijke Vorming)

Omschrijf je stijl? ‘Zwart. Als je mijn kledingkast opent, zie je vrijwel alleen zwart. Het is een onbewust bewuste keuze. Ik vind zwarte kleding tijdloos en stijlvol. Het zit in de familie. Mijn moeder, broers… iedereen draagt zwart.’
Waar shop je? ‘Dat verschilt. Afgelopen weekend was ik naar De Negen Straatjes in Amsterdam. Maar ik ga net zo lief naar de Bijenkorf of Zara. Ik heb wel spijt van m’n Zara-jas. Die is mooi maar je ziet er nu iedereen mee.’
Inspiratie? ‘Arty magazines die wat minder commercieel zijn dan bijvoorbeeld Vogue. En ik volg op Instagram accounts als Pink Lemonade, Jetmour en Futurmag.’
Überlelijk? ‘Wit en pasteltinten. Die doen niks goeds voor me, dat staat me totaal niet.’

Muziek? ‘Vooral R&B en hiphop. The Weeknd, J. Cole, Chance the Rapper, Childish Gambino. Ik luister via Spotify. Ik betaal ervoor, anders krijg je om de paar liedjes van die irritante reclame.’
Laatste concert/feest? ‘Pablo Discobar in TivoliVredenburg. Vrolijke disco en funk. Het publiek van dat feest heeft zo’n individuele stijl, heel gaaf.’

Film? ‘Niet echt een film, maar ik kijk graag naar avonden die worden georganiseerd in Felix in de Steigers. Laatst was daar een avond over leven, liefde en de ander. Die avond eindigde met een uitspraak van een Franse filosoof: liefde is oneindig. Daar loop ik nog steeds over na te denken.’
Tv? ‘Eigenlijk niet. Af en toe het journaal, maar ik denk niet dat het goed voor je is om al die ellende elke dag te zien.’
Serie? ‘Ook niet echt. Ik heb laatst wel Gossip Girl gekeken. Ik wilde even niet nadenken, haha.’
Boek? ‘Ik lees nu Het Rosie Project van Graeme Simsion. Over een man die niet erg sociaal vaardig is en vrouwen vragenlijsten in laat vullen om de ware te vinden. Ik hou ook van omgangsstudieboeken of boeken over menselijk gedrag in het algemeen. Zoals Nestgeuren van Piet Weisfelt, over de invloed van je kindertijd en over hechting.’
Nieuws? ‘Bij echt belangrijk, groot nieuws hoor ik pling! Dan verschijnt er breaking news op m’n telefoon, via de NOS-app.’
Politieke partij? ‘Ik ben er nog niet uit. Alle partijen hebben hun voors en tegens. Vier jaar geleden heb ik neutraal gestemd, dat is dit jaar ook een optie.’

Hoe woon je?
 ‘Ik ben opgegroeid in Utrecht en woonde fijn bij m’n moeder, maar ik kreeg drie jaar geleden een kamer aangeboden en heb dat toch maar gedaan. Nu woon ik met drie anderen in een studentenhuis. M’n smetvrees is er in ieder geval door verdwenen…’
Plekje in Utrecht? ‘Ik hou erg van eten, van restaurantjes. Ik werk zelf bij Badhu, een Arabisch tapasrestaurantje, ook erg leuk, maar ik ga toch voor Le:en, het Aziatische restaurant van dezelfde eigenaar als Badhu.’
Bijbaantje of stufi? ‘Behalve bij Badhu werk ik ook bij danscafé/club Filemon. Dat vinden m’n vrienden altijd zo raar, omdat er heel ander publiek op afkomt dan van de kringen waar ik me in begeef. Maar dat vind ik juist leuk.’
Sport? ‘Jazzballet en fitness.’
Alcohol? ‘Tot een paar jaar geleden nooit. Nu ga ik voor m’n werk soms naar wijnproeverijen of naar een cocktailcursus. Ik vind het belangrijk en leuk om te weten wat je verkoopt, zodat ik er ook achter kan staan. En ik heb ontdekt dat ik gin-tonic lekker vind. Dat drink ik af en toe.’

Geloof je? ‘Ik ben niet religieus. Ik ben wel geïnteresseerd in Oosterse filosofie. Zo ben ik een tijd terug een week in retraite gegaan, ergens in België. Een week tot jezelf komen, met meditatie en yoga. Ik heb ervan geleerd dat ik mensen altijd zo graag gelukkig wil maken dat ik er zelf soms ongelukkig door wordt. Ik werd liever zelf ongelukkig dan dat ik iemand anders zou teleurstellen. Dat probeer ik te veranderen, ik zeg nu wat vaker nee.’
Welk cijfer geef je je leven nu? ‘Een 8,5 of… toch wel een 9. Ik ben tevreden. Ik vind het alleen jammer om te merken dat ik vaak niet als meisje of vrouw word gezien, maar als lustobject. Dat vind ik erg vervelend.’

Club of café? ‘Café.’
Vlees of vega? ‘Vega.’
Elke dag pizza of kookprins? ‘Kookprinses.’
Blind of doof? ‘Doof.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Nachtbraker.’
Hond of kat? ‘Kat.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Instagram.’
Londen, Berlijn of Parijs? ‘Berlijn.’
Uggs of crocs? ‘O! Allebei afschuwelijk! Vooruit, crocs.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’

Wat wil je later worden? ‘Als kind wilde ik banketbakker worden. Toen ik 16 was heb ik zelfs een week proefgedraaid, maar ik vond het zo’n eenzaam beroep. Het is nog steeds een hobby, ik maak taarten met meerdere verdiepingen en vind het fantastisch – maar niet als beroep. Nu ben ik zoekende. In ieder geval wil ik iets met mensen. Bijvoorbeeld met jongeren, om daar het beste uit zichzelf laten halen.’

Meer Student Style

Advertentie