30.01.2015

Samen met de minister het leenstelsel uitleggen

Vakbond FNV Jong noemt de voorlichting over het nieuwe leenstelsel ‘een lachertje’. Maar studentenorganisaties zijn best tevreden met de campagne en werken er graag aan mee.

30.01.2015

Waar komt dat miljard van Bussemaker vandaan?

Minister rekent nogal optimistisch.

Verwarde man NOS studeerde in Delft en Leiden

Hij zou student moleculair science en technology zijn.
        30.01.2015

Studenten openen nieuwe club in Utrecht

Club Basis kent strenge voorschriften om binnen te komen.
          29.01.2015

‘Studenten in de stress door dichtgetimmerde onderwijsprogramma’s’

Onderwijs moet flexibeler, schrijft studentenbond ISO in een rapport
            29.01.2015

Vakbond over bezuinigingen bij Seminarium: ‘Dit is een reorganisatie’

Bij dit instituut van de faculteit Educatie verdwijnen 23 fulltime banen.
            28.01.2015

Dekker zet landelijke rekentoets door

De verplichte rekentoets in het voorgezet- en beroepsonderwijs wordt doorgevoerd, uitstel vindt OCW onverantwoord.
              28.01.2015

Extra miljoenen voor gymlessen meesters en juffen

Extra miljoenen beschikbaar voor nascholing meesters en juffen. Leraren lichamelijke opvoeding voelen zich gepasseerd.

Meerderheid: HU geen aantrekkelijke werkgever

Die conclusie valt te trekken uit een poll van de Hogeschoolraad onder het personeel.

Forse bezuinigingen bij Seminarium voor Orthopedagogiek

Onder meer door afvloeiing van 23 fulltime banen door natuurlijk verloop.

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon