Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

Kensington en Typhoon bij deBeschaving

Festival deBeschaving maakt eerste namen line-up bekend.

Ook Maagdenhuisdebat op de HU

Donderdag 19 maart kunnen studenten in gesprek over democratie en inspraak met de HU-top.

Spar Uithof beste van Utrecht

Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje van Spar University in Utrecht zijn de beste supermarktondernemers van de provincie.
        05.03.2015

Tegen rendementsdenken? Weet wat je wenst

Want wat komt er voor in de plaats?
        05.03.2015

Politiek, praktijk en studenten debatteren over zorg

Filmmaker Eddy Terstall en Tweede Kamerleden Grace Tanamal en Nine Kooiman waren er bij: 'Mooi om hier zoveel passie voor de zorg te zien.'
          05.03.2015

Gebouwde Omgeving start met brede bachelor

Zes bestaande opleidingen gaan op in de bachelor of built environment.
            05.03.2015

Eerste Utrechtse protestbijeenkomst: geen agenda, veel brainstormen

Besturen van Utrechtse onderwijsinstellingen hoeven zich nog niet ongerust te maken.
              04.03.2015

Hogeschoolraad verwerpt voor derde keer de begroting

Conflict wordt waarschijnlijk voorgelegd aan een landelijke geschillencommissie, die een bindende uitspraak doet.
              04.03.2015

Ook medewerkers dreigen met acties aan de UvA

Na studenten eisen nu ook medewerkers dat het bestuur van de UvA democratiseert.

Vrijheidscollege met Ad van Liempt

Bijzonder lector Ad van Liempt spreekt over vrijheid van meningsuiting.

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon