Jointflow wint HU Ureka Mega Challenge

Johannes (student fysiotherapie) en Maarten (oud-student fysiotherapie) ontvangen 20.000 euro.

Avans-studenten bouwen website voor Time Magazine

Time bleek behoefte te hebben aan een nieuwe interactieve website.

HU-studenten genomineerd voor award

Studenten maken kans op titel bestuurder/medezeggenschapper van het jaar. UPDATE
      24.04.2014

Medezeggenschap moet vaker met de vuist op tafel slaan

Bestuurders op hun beurt moeten het op prijs stellen dat iemand ze af en toe tegenspreekt.
        24.04.2014

Huurprijs van studentenkamers weer gestegen

Kamerprijzen in Utrecht 4,6 procent omhoog.
          23.04.2014

Advies: verleen HU kwaliteitskeurmerk

Keurmeester NVAO neemt eind juni een besluit over zogeheten ‘instellingstoets kwaliteitszorg’.
            23.04.2014

Bovenbouw vwo: vier van de vijf leraren universitair opgeleid

Eerstegraads docenten met een hbo-diploma zullen wellicht moeilijker een baan vinden.

Collegezaal wordt entertainmenthal

Studenten krijgen les in leiderschapstheorieën tijdens HU Sterrenweek.
                22.04.2014

Eerste prijs voor medezeggenschap gaat naar Tilburg

Tilburgse universiteitsbestuurders nemen medezeggenschap serieus en krijgen daarvoor de ‘Toffe peer award’. De ‘Rotte appel award’ gaat naar...
                  22.04.2014

Studentenflat in aanbouw zoekt meer bands

Voor de eerste video is gekozen voor muzikale begeleiding van Amber Arcades. Studentenbands kunnen nog inzenden.

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon