Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

26.05.2015

Vidius zoekt beste huisbaas van Utrecht

Aandacht voor goede huisbazen na al het negatieve gedoe over huisjesmelkers.
    26.05.2015

Geen ‘Best Deals’ meer in de kantines

Sodexo stopt aanstaande vrijdag (29 mei) met korting via de ‘Best Deals’ app.

Lastig, ranglijstjes maken

Uit de Nationale Studentenenquête kun je niet zomaar een ranglijst van beste onderwijsinstellingen destilleren.

Gino Kleisen wint SvJ-prijs met fotoreportage

De winnende fotoserie ‘Afghaanse vluchtelingen in Iran’ maakte veel indruk op de jury.

Harde confrontatie PVV en D66 in Kamerdebat Maagdenhuis

D66'er Van Meenen verwees naar een PVV-demonstratie waar met hakenkruizen gezwaaid zou zijn.

Partijen op ramkoers in Maagdenhuisdebat

VVD houdt vol dat de schade van de Maagdenhuisbezetting op de actievoerders moet worden verhaald.
              22.05.2015

'Opleidingscommissie moet meer tanden krijgen'

Debat medezeggenschap in Tweede Kamer: Bestuurders moeten meer 'krijt op hun jasje' hebben.

Nationale Studentenenquête: HU-studenten iets meer tevreden

Scores nog steeds lager dan het landelijk gemiddelde.

Onderwijsinspectie inspireert examencommissies

Congres over examencommissies van Onderwijsinspectie heel druk bezocht.
                    21.05.2015

Rekenkamer nog niet tevreden over subsidiebeheer DUO

Ook onderwijsinstellingen moeten hun uitgaven kunnen verantwoorden.

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon