Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

30.03.2015

Bemiddelingskosten voor nieuwe kamer afgeschaft

Bemiddelingsbureaus mogen kosten straks niet meer op studenten afwentelen.
    30.03.2015

Simone van Laar naar finale voorleeswedstijd

Pabo-studente wint provinciale finale en vertegenwoordigt de HU tijdens de landelijke finale op 27 mei.
      27.03.2015

Bussemaker maakt tour langs lerarenopleidingen

Ze wil te weten komen wat de overheid kan doen om het onderwijs te verbeteren.
      26.03.2015

SP werkt aan wetsvoorstel over democratisering

En doorgeslagen rendementsdenken.
        26.03.2015

Vergeet Tinder. Ga schuifeldaten!

Oud journalistiekstudent Raymond Taams vindt speeddaten maar saai en bedacht een nieuwe manier van daten.

Nog te weinig kandidaat-medezeggenschappers

Met nog een kleine vier weken te gaan is pas voor 25 procent van de vrijkomende plaatsen een kandidaat gevonden.
            26.03.2015

Met vmbo-vakken naar de hogeschool?

Laat scholieren hun struikelvak op een lager niveau volgen, zegt Paul Rosenmöller van de VO-raad.
              26.03.2015

Hand geven moet, hoofddoek dragen mag

Studenten spanden een zaak aan omdat ze zich gediscrimineerd voelen in hun zoektocht naar een stage.
                25.03.2015

Faculteitsraad verwerpt bezuinigingsplan voor Seminarium

Er moeten eerst ‘duidelijke regels’ zijn voor het gebruik van vaststellingsovereenkomsten.
                  25.03.2015

Zorgtraject Ontwerp beste HU-master

HU in Keuzegids Masters 2015 beoordeeld als beste aanbieder van masteropleiding onder de vijf grote hogescholen.

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon