17.10.2014

HU en ROC's starten met pre-bachelors voor mbo'ers

Mbo’ers volgen tijdens hun studie een programma waarin zij worden voorbereid op een hbo-studie.

17.10.2014

Studenten gaan 41 miljoen euro meer belasting betalen

Als de Wet Studiefinanciering wordt aangepast, vervalt niet alleen de basisbeurs maar mogen studenten - ook bestaande! - geen studiekosten meer aftrekken.
      16.10.2014

Horloges verboden tijdens tentamens

Sommige examencommissies willen hiermee mogelijke fraude met smartwatches tegengaan.
        16.10.2014

Universiteiten trekken opnieuw veel eerstejaars

In totaal zijn 45 duizend student begonnen aan een universitaire bacheloropleiding.

HU-student in bestuur GroenLinks-jongeren Dwars

Laurens Lubbers, student geschiedenis, is vicevoorzitter Organisatie.

HU stopt met double degree's Kofi Annan Business School

De samenwerking wordt teruggebracht van vier universiteiten tot twee Afrikaanse instellingen.

Honoursstudenten krijgen eigen vereniging

Donderdagavond is de lanceringsbijeenkomst van de Hogeschool Urecht Honours Association HUH.
                15.10.2014

Steeds meer kritiek op tegemoetkoming gehandicapte student

Wanneer basisbeurs verdwijnt.
                  14.10.2014

Groter of kleiner huis dankzij leenstelsel?

Voor de groep met de hoogste studieschulden wordt het dankzij het nieuwe leenstelsel eenvoudiger om een huis te kopen.
                    14.10.2014

Compromis over ‘tentamenboete’

Studenten die zich te laat inschrijven voor een tentamen zijn straks hooguit twintig euro kwijt.

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon