18.04.2014

Weinig afwijzingen door fixus bij techniek

De Tweede Kamer had kritische vragen afgevuurd.
    18.04.2014

Bussemaker zet zwaarste wapen in tegen wanbestuur

Ze wil voorkomen dat ze met lege handen staat als ze falende onderwijsinstellingen tot de orde wil roepen.
      18.04.2014

Kamer verdeeld over afpakken studiepunten

Mogen onderwijsinstellingen studiepunten laten vervallen omdat studenten te traag studeren?

HU-docent Laurens Vreekamp rockt TEDxUtrecht

Laurens Vreekamp is geen fan van TEDtalks en afgelopen donderdag legde hij een volgepakte Utrechtse Stadschouwburg uit waarom.

17.04.2014

Enkele dagen extra voor kandidaten medezeggenschap

Studenten en personeel kunnen zich tot en met woensdag 23 april aanmelden.
            17.04.2014

Hogescholen willen studenten strenger selecteren

Oproep van Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen.

Postkantoor in de Primera in De Uithof stopt

Dat heeft de eigenaar van de kantoorboekhandel per brief van PostNL te horen gekregen.
                16.04.2014

Lat omhoog, uitval omlaag: 'Lastig om balans te vinden'

Studentenorganisaties maken zich zorgen over de toegankelijkheid van het hoger onderwijs.

Kaalslag deeltijdonderwijs duurt voort

Keuzegids Deeltijd & Duaal: de HU staat op een negende plek.
                    16.04.2014

Duizenden studiekiezers dreigen deadline te missen

'Laat dit voor studiekiezers een wake-up call zijn: let op de deadline van 1 mei.'

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon