01.09.2014

Bussemaker wil af van one-size-fits-all

De onderwijsminister wil meer flexibiliteit om zo aan beter en uitdagender onderwijs te kunnen werken.
    01.09.2014

Loting in 2017 afgeschaft

Over drie jaar gaan opleidingen als geneeskunde en fysiotherapie al hun studenten zelf selecteren. Niet alleen examencijfers tellen mee, maar ook motivatie en geschiktheid.

Spectaculaire groei buitenlandse studenten

Vooral Duitsers en Chinezen weten Nederland massaal te vinden.
        29.08.2014

Bussemaker ligt niet wakker van oud-studenten die niet aflossen

Steeds meer oud-studenten verdienen te weinig om hun studieschuld terug te betalen.
          29.08.2014

Thom de Graaf: Scheiding hbo en wo niet meer van deze tijd

In andere landen zijn de scheidslijnen ook al vervaagd of opgeheven.

Hugenotenprijs 2014 voor Albert, Sjoerd en Tessa

Student Tessa Reijmerink, huismeester Albert van den Broek en docent Sjoerd Hania hebben tijdens de jaaropening 2014 de Hugenotenprijs gekregen
            28.08.2014

Bonhof bij jaaropening: 'Geen geringe opgave'

Collegevoorzitter licht ambities voor 2020 toe: 'de toekomst is nu.'
              28.08.2014

Stille button-actie tijdens opening academisch jaar

Ook bij de Jaaropening van de HU op donderdag 28 augustus zijn de buttons gesignaleerd.
                28.08.2014

Acht op de tien hbo-docenten een master

Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker herhalen dit in een brief aan de Tweede Kamer.
                  28.08.2014

MOOC: hype of radicale verandering?

Die vraag stond centraal tijdens de lezing van Timo Kos van de TU Delft tijdens de Jaaropening van de HU.

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon