Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

23.05.2016

Vluchtelingstudent beter begeleid bij studie en vinden van werk

HU en UU willen hiermee hun kansen op arbeidsmarkt vergroten.
    23.05.2016

Leiden staakt omstreden studieadvies in het tweede studiejaar

Per direct komt een einde aan experiment.
      23.05.2016

HU-studenten kritisch over nieuwe huisvesting

In een enquête geven zij de studeeromgeving een zuinige 2,6 (op een schaal van 1 tot 5).
        23.05.2016

HU weer meest duurzame hogeschool

Wageningen Universiteit uitgeroepen tot de meest duurzame instelling van het hoger onderwijs.
        19.05.2016

Wageningse studenten protesteren tegen avondcolleges

Universiteit kampt met groeistuipen.

Studiefinanciering valt 161 miljoen euro duurder uit

Studenten leenden meer en losten minder af.

Techfestival Campus Party volgende week in Jaarbeurs Utrecht

Van 3D-printen tot een zorgrobot: Campus Party, techfestival, komt naar Utrecht.

Opheffing faculteiten definitief per januari 2017

College heeft enkele knopen doorgehakt over de veranderingen binnen de organisatie van de HU.

Pechtold bij College Tour Utrecht: ‘Ik ben zo fris als limoentjes’

Na tien jaar leiderschap is de belangrijkste vraag in het interview: wat is de houdbaarheid van Alexander Pechtold?
                18.05.2016

VU schuldig aan leeftijdsdiscriminatie

Bij reorganisatie onterecht onderscheid gemaakt op grond van leeftijd.

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon