Nationaal Studentendebat 2014

02.10.2014

Bussemaker waagt zich in het hol van de leeuw

Ze gaat demonstranten toespreken die op het Malieveld protesteren tegen afschaffing van de basisbeurs.

Directeur dienst Communicatie en Marketing treedt af

Mirjam Soeterbroek wordt opgevolgd door interim-directeur Jolanda Hillebrand-Tijhuis.

Burgemeester openhartig in Utrecht College Tour

Jan van Zanen heeft geen slapeloze nachten van z’n werk. En als hij wakker wordt, is het omdat hij moet plassen.
        02.10.2014

'Excellentie leidt tot verbetering van het gewone onderwijs'

Maar het geld voor excellentieonderwijs droogt op.
          02.10.2014

Jonge hbo-docenten geven er snel de brui aan

Vaak uit onvrede over hun baan en de bureaucratie op hogescholen.

Nederland zakt in ranglijst Times Higher Education

Twaalf Nederlandse universiteiten stonden vorig jaar in de top-200, nu zijn het er nog maar elf.

Kamer kritisch over voortgang Techniekpact

Er moeten meters gemaakt worden.

Mariëtte Hamer krijgt Hamer-award

Volgens de Landelijke Studenten Vakbond heeft ze zich jarenlang ingezet voor het onderwijs in Nederland.

Mogelijk tweede tramlijn naar De Uithof

Gemeente, provincie en het rijk verkennen de mogelijkheid voor een trambaan door het centrum van de stad.
                    30.09.2014

Geen compensatie basisbeurs meerjarige masters

Studenten van twee- of driejarige masteropleidingen laten zich toch meer door hun interesse leiden dan door de kosten.

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon