Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

04.09.2015

Hbo: minder geld voor gebouwen, maar hoeveel minder?

Hogescholen besteden steeds minder geld aan hun gebouwen, zeggen ze zelf. Maar zoveel minder nu ook weer niet, stelt het CBS.
    04.09.2015

Veel kritiek op experiment met onderwijskeuring

'Over vijf jaar kijken we teleurgesteld terug.'
      03.09.2015

Hogescholen willen slag om deeltijder winnen

Negen hogescholen zetten samen de schouders onder hun deeltijdstudies.

Serenade moet BN’ers naar Utrecht halen

Vier studenten van de minor ‘Project van je leven’ van de HU helpen mee met de tweede editie van Utrecht College Tour.
          03.09.2015

Spaarpot hoger onderwijs nog voller

Hogescholen en universiteiten hielden vorig jaar driehonderd miljoen euro over. Dat komt goed uit, want ze moeten extra geld in hun onderwijs steken.

SP verwijt Bussemaker arrogantie

Bussemaker behandelt studenten als kleuters, vindt Kamerlid Jasper van Dijk.

Thom de Graaf hekelt ‘top down sjabloondenken’

Voorzitter van de Vereniging Hogescholen ziet niets in nieuwe landelijke prestatie- of kwaliteitsafspraken.
                03.09.2015

College gaat honderd dagen op tour

Eind november of begin december wil het college ‘knopen doorhakken’ op een aantal actuele onderwerpen.
                  02.09.2015

Flinke subsidies voor bouwers van studentenkamers

Huurtoeslag zorgt voor bouw van studentenwoningen. Daardoor betalen studenten relatief lage huren voor zelfstandige woonruimte.

02.09.2015

‘Er moet meer draagvlak komen voor veranderingen’

Jacco Slothouber, voorzitter van de faculteitsraad, over de organisatiewijzigingen bij Maatschappij en Recht.

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon