Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk   Van Reijen zoekt jou! Voor een uitdagende bijbaan!

09.02.2016

Minister vraagt uitstel om rommelwet te voorkomen

Tweede Kamer wil meer dan zeventig dingen veranderen aan onderwijswet, die faillissementen, wanbeheer en andere drama’s moet voorkomen.
    09.02.2016

Duizenden studenten op kamers raken hun eigen adres kwijt

Ze kunnen daardoor problemen krijgen met hun huur- en zorgtoeslagen.
      09.02.2016

Bussemaker niet bezorgd over selectie

Mannen, allochtonen en mbo’ers kiezen minder vaak voor een selectieve studie. Maar onderwijsminister Jet Bussemaker past de regels niet aan.

Lintjes-regen? Studenten promoten koninklijke onderscheidingen

Studentenverenigingen kunnen ‘meest sociale studentenvereniging’ worden en leden kunnen een ‘Studentenlintje’ verdienen.
          08.02.2016

Bussemaker erkent: Minder eerstejaars door leenstelsel

De instroom zal zich vermoedelijk na twee jaar herstellen.

Combinatie Besix en Strukton bouwen nieuw HU-pand

De combinatie scoorde tijdens de aanbesteding het beste op de technische kwaliteiten.
            08.02.2016

Hbo trekt veel minder eerstejaars

De HU (min 13 procent), de Hogeschool van Amsterdam (min 15 procent) en Inholland (min 14 procent) lijden zware verliezen.
              08.02.2016

Startup Flex-Appeal trekt eerste grote klanten aan

Het bedrijf is opgericht door onder andere HU-student Vincent de Wit.
                08.02.2016

Ov-studentenkaart: geen medelijden met vergeetachtige student

Hogere boetes voor studenten die hun studentenreisproduct te laat van de kaart halen.
                  05.02.2016

Werkloosheid dreigt voor honderden studenten in game-industrie

Er lijkt sprake van een zeepbel en een hype.

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon