Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

Redactie Trajectum op vakantie

Tot 10 augustus.
    16.07.2015

Loten blijkt achteraf niet nodig bij veel hbo-studies

Bijna de helft van de hbo-opleidingen met een numerus fixus laat alle studenten toe die zich hebben aangemeld.
      16.07.2015

Honderden schakelstudenten lopen studiefinanciering mis

Voor hbo'ers die een master aan een universiteit willen gaan volgen.
        16.07.2015

Geen stufi meer voor terrorist

Overheid wil financiële steun aan terroristen verminderen.
          14.07.2015

Studentenhuis nu met zonnepaneel!

Student neemt zelf initiatief voor duurzamer studentenhuis.
            14.07.2015

Studentencomplex Johanna biedt 5 topsporters woonruimte

Om studeren en sporten goed te kunnen combineren.
              13.07.2015

Allochtone hbo’ers komen moeilijk aan de bak

Minder dan de helft van alle afgestudeerde hbo’ers voelt zich goed voorbereid op de arbeidsmarkt.

Weer 134 studentenkamers erbij

Voormalig UWV-pand aan de Willem Dreeslaan verandert in studentenflat.

Zuid-Afrika weert buitenlandse stagiairs

Alleen wie al in Zuid-Afrika is, heeft geen last van de nieuwe regels.
                  13.07.2015

Kabinet houdt medezeggenschap aan de zijlijn

In een nieuw wetsvoorstel over medezeggenschap krijgen studenten en docenten nauwelijks nieuwe rechten.

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon