Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk    Wie is de beste fotograaf van de Uithof? Doe mee aan de Trajectum fotowedstrijd!

17.04.2015

Waar zijn ze slimmer dan wij?

In elf Europese landen zijn jonge dertigers hoger opgeleid dan in Nederland.
    17.04.2015

Medezeggenschap: UvA-bestuur functioneert nu niet

Studentenraad en ndernemingsraad willen overleg met de raad van toezicht over de 'huidige samenstelling' van het college. UPDATE

Lector en collegelid als dj bij Nacht van de Professoren

Op 20 april zullen Jan Bogerd en Erik Puik van de HU achter de DJ-booth kruipen en hun favoriete platen draaien.
        16.04.2015

VIDIUS: fulltime bestuursbeurzen moeten blijven

Bestuur van universiteit wil straks alleen beurzen toekennen aan parttime studentbestuurders.
          16.04.2015

Website voor studenten met vragen

Landelijke studentenbond lanceert website, omdat info vanuit minisetrie vaak 'incompleet' is.

Utrechtse studenten in Bademeisters-documentaire

In de documentaire Bademeisters zijn Utrechtse studenten te zien die hun zomer doorbrengen als strandwacht op Texel.
              16.04.2015

Inspectie krijgt minder klachten uit hoger onderwijs

Door verbeterde klachtenprocedures in de instellingen.
                16.04.2015

Kamer eist opheldering over kosten Maagdenhuisbezetting

Inclusief kosten ontruiming door ME.
                  15.04.2015

Gezondheidszorg blijft deel Bolognalaan gebruiken

Faculteit verhuist deze zomer naar het gerenoveerde pand Heidelberglaan 7.
                    15.04.2015

Na kritiek nu ook steun voor bestuur UvA

Negen hoogleraren van de Universiteit van Amsterdam hebben een steunbetuiging voor hun college gepubliceerd.

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon