Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

03.07.2015

Tweede Kamer geeft opleidingscommissies meer macht

De minister moet nu met voorstellen komen.
    02.07.2015

Wat gebeurt er ook alweer met de stufi?

Het is vandaag te warm om zelf te googelen, dus zetten we het even op een rij.
      02.07.2015

Bonhof: ‘Ik ga studenten heel erg missen'

Lovende woorden, een zilveren penning, een gedicht en een staande ovatie voor vertrekkende collegevoorzitter Geri Bonhof.

Grootste bioscoop van Nederland op Jaarbeursplein

Dit jaar start de bouw van een 3300 stoelen tellende megabioscoop.
          01.07.2015

ICT-studenten bikkelen voor prestigieus certificaat

Op Nijenoord 1 werken studenten om een netwerkengineering-certificaat te verdienen van Juniper Networks.
            01.07.2015

Dansen op Typhoon tijdens 'Tour de FEM'

Faculteit Economie en Management nam met feest afscheid van gebouw aan de Padualaan 101.

Jan Bogerd nieuwe CvB-voorzitter aan HU

Bogerd is al sinds 2009 lid van het cvb en volgt nu Geri Bonhof op.

Experiment met deeltijdopleidingen

Hbo mag van minister proefdraaien met overheidsbekostiging per voucher. Het experiment slaagt alleen als ook werkgevers betalen.

Studenten maken documentaire over Tour in Utrecht

Documentaire geeft een mooi inzicht in de lobby, politieke spelletjes en tegenslagen om Tour naar Utrecht te halen.
                    29.06.2015

Pabo’s willen extra geld in zware tijden

De afgelopen tien jaar zagen de pabo’s de instroom al dalen van 9.700 van 5.700 eerstejaars.

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon