21.11.2014

Hogere energierekening dreigt voor studenten

Wie een eigen voordeur heeft, moet ook zijn eigen gas en licht gaan regelen.

Pabostudenten presenteren eigen oefensite

De oefensite wordt morgen landelijk gepresenteerd op de ELWIeR-conferentie in Zwolle.
      20.11.2014

Londens studentenprotest eindigt in rellen

Collegegeld kan in Engeland oplopen tot 11.000 euro per jaar.

Geen wetenschappelijk adviseur voor nieuwe Europese Commissie

De nieuwe Europese Commissie kan geen beroep meer doen op de adviezen van een wetenschappelijk adviseur.
          20.11.2014

Particulier hoger onderwijs legt wensen op tafel

Tijdens tour van Bussemaker. Dit keer in Doorn.

Beste rekenwonder van Nederland

Vier HU-studenten nemen deel aan het Bartjens Rekendictee aankomende vrijdag.
              19.11.2014

Utrechter maakt prachtig dronefilmpje van Dom

Zo ziet de Dom eruit tijdens een mistige zonsopkomst. Utrechter Jelle Keur filmde dit met een drone.

19.11.2014

Ook in Londen studentenprotest tegen bezuinigingen

Ze willen onder andere dat het collegegeld verlaagd wordt, een jaar studeren kost nu maximaal 9000 pond (11.000 euro).
                  18.11.2014

Grote opkomst bij extra vergadering Personeelsraad

Dit onderstreept de zorgen bij het ondersteunend personeel over de bezuinigingen.
                  18.11.2014

Steeds vaker studentenstop in hbo

Maar liefst 133 hbo-opleidingen willen de instroom van nieuwe eerstejaars inperken en eigenhandig de beste studenten selecteren.

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon