31.10.2014

Scharrelstudent, fluitconcert en robotisering

Tijdens de tweede bijeenkomst van Bussemakers HO-tour ging het opnieuw over de toekomst van het hoger onderwijs.
    30.10.2014

Utrecht heeft weer een marathon

Start en finish in De Uithof op 22 maart.

Utrechts spandoek tegen leenstelsel

VIDIUS studentenunie roept op om naar de manifestatie op 14 november in Den Haag te komen.

Oppositie 'geschoffeerd' door haast leenstelselcoalitie

Wetsvoorstel voor leenstelsel komt begin volgende week al in de Tweede Kamer.
          30.10.2014

Vragen over leenstelsel in recordtijd beantwoord

Niets staat een snelle behandeling van het ‘wetsvoorstel studievoorschot’ nog in de weg.

It’s not over, Jet

Vakbond meent dat het leenstelstel nog geen gelopen race is.

Doorwaakte nacht op het OCW-ministerie

61 pagina's met vragen over het leenstelsel gaat het ministerie vandaag beantwoorden.
                29.10.2014

Hbo-salaris met drie procent omhoog

Salarissen stijgen in twee stappen.

Lerarentekort terug van weggeweest

Vooral in basis-, mbo en voortgezet onderwijs.
                  29.10.2014

Kabinet wil hogere rente op studieschuld

Duizenden euro’s meer betalen.

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon