22.07.2014

Redactie Trajectum op vakantie

Op 12 augustus starten we met verslagen van de UIT.
    18.07.2014

UVSV rouwt om verongelukte studente

Lisanne Engels, studente geneeskunde aan de Universiteit Utrecht, was een van de passagiers van het vliegtuig dat in de Oekraïne is neergestort.

Verdachte verkrachtingen rond De Uithof opgepakt

Het gaat om een 51-jarige man uit de regio Utrecht.

Glazen kolos verrijst bij entree De Uithof

In 2018 opent nieuwbouw voor Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

'Methodologen' winnen voetbalpoule

Onderzoekers Thijs Waardenburg en Jonas Moons voeren de WK14FCJ-poule aan.
            16.07.2014

Gemeente wil studenten- en starterswoningen op Defensieterrein

Utrecht wil terrein overnemen van het Rijk.
              14.07.2014

Maatregelen tegen trillingen Uithoftram

Deze trillingen kunnen gevoelige apparatuur van ziekenhuis en universiteit verstoren.
                14.07.2014

Bibliotheken gesloten vanwege verhuizing

Bibliotheken van de FEM en de FCJ verkassen naar de faculteit Educatie.
                  11.07.2014

Meer studenten van Inholland willen schadevergoeding

Omdat ze buiten hun schuld studievertraging opliepen.
                  10.07.2014

Drie van de tien studenten gaan niet met vakantie

Student gaat gemiddeld 1,8 keer per jaar op vakantie.

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon