Actueel

Nieuws
24.10.2014

Spaanse studenten demonstreren al drie dagen

In verschillende Spaanse steden protesteren tienduizenden studenten, docenten en ouders tegen de voorgenomen onderwijsbezuinigingen van de regering.
  Nieuws
  24.10.2014

  Bussemaker wint rechtszaak prestatie-afspraken

  Onderwijsminister Jet Bussemaker wint de rechtszaak die de Hogeschool Leiden tegen haar had aangespannen tegen de prestatie-afspraken.
   Nieuws
   23.10.2014

   Nasrdin Dchar te gast in Utrecht College Tour

   Op 7 november is Nasrdin Dchar te gast in de Utrecht College Tour, hij speelt de hoofdrol in de nieuwe film Infiltrant.

    Nieuws
    22.10.2014

    Gele kaart voor HU-opleiding accountancy

    Accreditatieorganisatie NVAO geeft de HU twee jaar om het niveau van haar accountancy-opleiding te verhogen, de opleiding krijgt nu een gele kaart.
     Nieuws
     21.10.2014

     Goedkoper studeren kan, maar waar dan?

     Een jaartje studeren in Nederland kost je 1906 euro per jaar, dat kan in het buitenland goedkoper of zelfs gratis en wij weten waar.

     Nieuws
     21.10.2014

     Vlaams collegegeld verhoogd naar 890 euro

     Als het aan de Vlaamse regering ligt, zal het collegegeld voor komend jaar stijgen van 619 naar 890 euro. Een koopje in verhouding tot Nederland.
      Nieuws
      20.10.2014

      Lectoren krijgen eigen beroepsvereniging

      HU-Lector Daan Andriessen is een van de oprichters van de nieuwe beroepsvereniging waarin lectoren van elkaar kunnen leren.
       Nieuws
       17.10.2014

       HU en ROC's starten met pre-bachelors voor mbo'ers

       Mbo’ers volgen tijdens hun studie een programma waarin zij worden voorbereid op een hbo-studie.

        Nieuws
        17.10.2014

        Studenten gaan 41 miljoen euro meer belasting betalen

        Als de Wet Studiefinanciering wordt aangepast, vervalt niet alleen de basisbeurs maar mogen studenten - ook bestaande! - geen studiekosten meer aftrekken.
         Nieuws
         16.10.2014

         Horloges verboden tijdens tentamens

         Sommige examencommissies willen hiermee mogelijke fraude met smartwatches tegengaan.

          04.01.2010

          HU en FC Utrecht werken samen

          FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

          Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

          Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

          Reacties

          Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

          We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon

          You are here