19.12.2014

HU investeert miljoenen extra in onderwijs

Dat staat in de begroting 2015 die het college van bestuur naar de Hogeschoolraad heeft gestuurd.
    19.12.2014

Knuffelen voor Serious Request

Studenten komen massaal in actie.
      18.12.2014

Ophokuren in het hoger onderwijs

Extra uren bestaan uit films kijken, zeggen studenten.
        18.12.2014

Zweedse schreeuwrage waait over naar Amsterdam

Nieuwe manier tegen tentamenstress.
          18.12.2014

Hogescholen nog niet tevreden met nieuwe titulatuur

Want in het buitenland begrijpen ze er niets van.

HU verkoopt Nijenoord-pand

Hogeschool weet pand tegelijk te verbouwen én te verkopen.
              17.12.2014

Honderden beurzen voor studie in buitenland

Want het hoger onderwijs moet internationaler.
                17.12.2014

Ho ho ho. Doe de Hoger Onderwijs Nieuwsquiz

Er is het afgelopen jaar veel gebeurd in het hoger onderwijs. Maar wat weet je er nog van?
                  16.12.2014

Rondleiding in gestripte locatie Heidelberglaan

Het pand wordt momenteel drastisch verbouwd.
                    16.12.2014

Redden opstandige PvdA-senatoren basisbeurs?

De senatoren van de PvdA vormen geen gesloten front. Dus wie weet?

04.01.2010

HU en FC Utrecht werken samen

FC Utrecht gaat exclusief voor studenten van de HU stageplaatsen aanbieden. Ook kunnen studenten goedkoop wedstrijden van de voetbalclub bijwonen.

Het zijn twee voorbeelden die voortvloeien uit de partnerovereenkomst die de hogeschool en FC Utrecht afsloten. De twee organisaties gaan de komende jaren intensief samenwerklen. Maandag 4 januari zetten HU-collegevoorzitter Geri Bonhof (links) en FC-voorzitter Jan Willem van Dop (midden) hun handtekening onder de afspraken.

Van Dop zei dat FC Utrecht een maatschappelijke verantwoorde organisatie wil zijn op het gebied van voetbal, maar ook daar buiten. Omdat onderwijs in Utrecht van groot maatschappelijk belang is, hecht hij veel waarde aan de samenwerking met de HU. Bonhof benadrukte dat beide organisaties geloven ‘in de kracht van de sport en het onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waardoor jongeren zich zowel beroepsmatig, sociaal als sportief kunnen ontwikkelen’.

Reacties

Mooi voorbeeld van hoe we elkaar binnen een gemeente kunnen helpen. Er zullen genoeg studenten zijn die graag bij FC stage willen lopen of (goedkoper) naar de wedstrijden. Maar zou stageplaatsen exclusief voor de HU andere goede en gedreven stagiaires niet buiten de deur houden?

We were in Utrecht last week for the 2nd time - beaufiful city and a charming FC Utrecht Futbol team. Greetings from Konzert Tickets. I look forward to the new Games soon