Landelijke bijeenkomst in het Maagdenhuis

Zondag national assembly voor studenten en docenten van andere universiteiten en hogescholen.

Student biedt zich aan als bestuurslid Universiteit Utrecht

Isabelle Beelen, voorzitter van VIDIUS Studentenunie, heeft een open sollicitatiebrief verstuurd.
      27.02.2015

Studentenfractie steunt Amsterdamse oproep voor transparantie

Of MUST ook achter het middel bezetting staat, laat de fractie in het midden. 'Iedereen maakt zijn eigen keuze.’
        27.02.2015

Bussemaker bemoeit zich niet met bezetting

'Een zaak tussen het bestuur van de UvA en de bezetters.'
          26.02.2015

De student-bestuurder: gewenst én verguisd

De Universiteit van Amsterdam stemt in met een studentlid binnen het college van bestuur.
            26.02.2015

Minder studenten stoppen met hun studie voor februari

In totaal stopte dit jaar 12,9 procent van de eerstejaars voor 1 februari.
              26.02.2015

Kwart van studenten wist niet van leenstelsel af

Een derde van de studenten wist begin december nog niet dat het kabinet van plan was om de basisbeurs af te schaffen.

Overzicht: Amsterdamse studenten bezetten Maagdenhuis

Een overzicht van een lange nacht.
                  25.02.2015

UvA-bestuur duikt op in Maagdenhuis

Voorzitter Louise Gunning riep alle demonstranten op het gebouw te verlaten en morgen terug te komen. UPDATE
                    25.02.2015

Studenten vallen Amsterdamse Maagdenhuis binnen

De actievoerders overleggen op dit moment of ze het Maagdenhuis gaan bezetten.

10.10.2007

De beste hogescholen volgens Elsevier

Elk jaar neemt Elsevier Thema, een bijlage van het opinieweekblad, een kwart van de 43 grootste hbo-studies onder de loep. Dit jaar is de tevredenheid gepeild van bijna 4400 studenten, verdeeld over tien studies in de domeinen economie, communicatie en techniek.

Elsevier vindt de vraag naar de beste hogeschool lastig te beantwoorden en benadrukt dat studiekiezers vooral opleidingen met elkaar moeten vergelijken. Toch blijkt een aantal hogescholen ‘opmerkelijk goed’ uit de bus te komen, constateert de redactie.

De lijst van ‘hogescholen die volgens de studenten over de hele breedte het beste scoren (2004-2007)’ wordt aangevoerd door Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch: van de 18 onderzochte opleidingen kregen er tien een zeven of hoger van hun studenten. De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk en de Christelijke Hogeschool Windesheim volgen met ieder negen goede opleidingen uit 21.
                      Minstens zo indrukwekkend zijn de prestaties van de kleine Christelijke Hogeschool Ede (zeven uit zeven) en de Gereformeerde Hogeschool Zwolle (vier uit vier).
                      De lijst wordt afgesloten door de Avans Hogeschool Breda-Tilburg (vier uit 23), de Hogeschool Utrecht (vier uit 30) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met vier uit 31 opleidingen die een zeven of hoger scoorden.

De Fontys-vestiging in Tilburg, die het met drie goede uit 14 beoordeelde opleidingen feitelijk niet slecht doet, blijft buiten beeld in deze ranking. Dat geldt ook voor onder meer de Hogeschool van Amsterdam, die sinds 2003 voor maar één van haar dertig beoordeelde opleidingen een zeven of hoger kreeg. De Hogeschool Inholland lukte dit bij drie uit 45 beoordeelde opleidingen.

De studenten informatica van Avans ’s-Hertogenbosch geven in 2007 het hoogste eindoordeel: een 7,9. Het minst tevreden zijn de studenten civiele techniek van de Hogeschool Zuyd die een 5,8 als rapportcijfer geven. (HOP)

De winnaars van 2007:

Bouwkunde: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (6,9)
                      Civiele techniek: Hogeschool van Amsterdam (6,9)
                      Informatica: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,9)
                      Technische informatica: Haagse Hs/THRijswijk (7,4)
                      Werktuigbouwkunde: Fontys Venlo (7,3)

Communicatie en media
                      Journalistiek: Christelijke Hogeschool Ede (7,5)
                      Communicatie: Christelijke Hogeschool Ede (7,2)

Economie en recht
                      Bedrijfseconomie: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,5)