30.10.2014

Utrecht heeft weer een marathon

Start en finish in De Uithof op 22 maart.

Utrechts spandoek tegen leenstelsel

VIDIUS studentenunie roept op om naar de manifestatie op 14 november in Den Haag te komen.

Oppositie 'geschoffeerd' door haast leenstelselcoalitie

Wetsvoorstel voor leenstelsel komt begin volgende week al in de Tweede Kamer.
        30.10.2014

Vragen over leenstelsel in recordtijd beantwoord

Niets staat een snelle behandeling van het ‘wetsvoorstel studievoorschot’ nog in de weg.

It’s not over, Jet

Vakbond meent dat het leenstelstel nog geen gelopen race is.

Doorwaakte nacht op het OCW-ministerie

61 pagina's met vragen over het leenstelsel gaat het ministerie vandaag beantwoorden.
              29.10.2014

Hbo-salaris met drie procent omhoog

Salarissen stijgen in twee stappen.

Lerarentekort terug van weggeweest

Vooral in basis-, mbo en voortgezet onderwijs.
                29.10.2014

Kabinet wil hogere rente op studieschuld

Duizenden euro’s meer betalen.
                  29.10.2014

Vermoedelijke dader van aanrandingen opgepakt

Ook wel bekend als de Utrechtse serie-aanrander in de binnenstad.

10.10.2007

De beste hogescholen volgens Elsevier

Elk jaar neemt Elsevier Thema, een bijlage van het opinieweekblad, een kwart van de 43 grootste hbo-studies onder de loep. Dit jaar is de tevredenheid gepeild van bijna 4400 studenten, verdeeld over tien studies in de domeinen economie, communicatie en techniek.

Elsevier vindt de vraag naar de beste hogeschool lastig te beantwoorden en benadrukt dat studiekiezers vooral opleidingen met elkaar moeten vergelijken. Toch blijkt een aantal hogescholen ‘opmerkelijk goed’ uit de bus te komen, constateert de redactie.

De lijst van ‘hogescholen die volgens de studenten over de hele breedte het beste scoren (2004-2007)’ wordt aangevoerd door Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch: van de 18 onderzochte opleidingen kregen er tien een zeven of hoger van hun studenten. De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk en de Christelijke Hogeschool Windesheim volgen met ieder negen goede opleidingen uit 21.
                    Minstens zo indrukwekkend zijn de prestaties van de kleine Christelijke Hogeschool Ede (zeven uit zeven) en de Gereformeerde Hogeschool Zwolle (vier uit vier).
                    De lijst wordt afgesloten door de Avans Hogeschool Breda-Tilburg (vier uit 23), de Hogeschool Utrecht (vier uit 30) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met vier uit 31 opleidingen die een zeven of hoger scoorden.

De Fontys-vestiging in Tilburg, die het met drie goede uit 14 beoordeelde opleidingen feitelijk niet slecht doet, blijft buiten beeld in deze ranking. Dat geldt ook voor onder meer de Hogeschool van Amsterdam, die sinds 2003 voor maar één van haar dertig beoordeelde opleidingen een zeven of hoger kreeg. De Hogeschool Inholland lukte dit bij drie uit 45 beoordeelde opleidingen.

De studenten informatica van Avans ’s-Hertogenbosch geven in 2007 het hoogste eindoordeel: een 7,9. Het minst tevreden zijn de studenten civiele techniek van de Hogeschool Zuyd die een 5,8 als rapportcijfer geven. (HOP)

De winnaars van 2007:

Bouwkunde: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (6,9)
                    Civiele techniek: Hogeschool van Amsterdam (6,9)
                    Informatica: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,9)
                    Technische informatica: Haagse Hs/THRijswijk (7,4)
                    Werktuigbouwkunde: Fontys Venlo (7,3)

Communicatie en media
                    Journalistiek: Christelijke Hogeschool Ede (7,5)
                    Communicatie: Christelijke Hogeschool Ede (7,2)

Economie en recht
                    Bedrijfseconomie: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,5)