Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

Utrechts studentenkoor staat op Sziget Festival Boedapest

Op 12, 13 en 14 augustus is DeKoor Close Harmony op het ‘Classical & Jazz Stage’ te zien.
    25.05.2016

Utrechts studentendictee: student scoort beter hoogleraar

Student Nederlandse taal en Cultuur Laurie Hasselt won het dictee met twaalf fouten. De beste hoogleraar, Josine Blok, maakte twintig fouten.
      25.05.2016

Lectoren hebben meer te besteden

En winnen aan populariteit.
        24.05.2016

Kamer eist opheldering over bindend studieadvies

Bindend studieadvies is prima, 'maar in de praktijk kiezen opleidingen gewoon een aantal studiepunten als norm.'
          24.05.2016

Hoger onderwijs overtreedt wet met bindend studieadvies

Veel onderwijsinstellingen zijn zo streng geworden dat ze massaal de wet overtreden.
            24.05.2016

LSVb vindt hogescholen te gierig voor bijzondere studenten

De Vereniging Hogescholen bestrijdt dat: de verschillen met universiteiten zijn gering.
              23.05.2016

Vluchtelingstudent beter begeleid bij studie en vinden van werk

HU en UU willen hiermee kansen voor hen op de arbeidsmarkt vergroten.
                23.05.2016

Leiden staakt omstreden studieadvies in het tweede studiejaar

Per direct komt een einde aan experiment.
                  23.05.2016

HU-studenten kritisch over nieuwe huisvesting

In een enquête geven zij de studeeromgeving een zuinige 2,6 (op een schaal van 1 tot 5).
                    23.05.2016

HU weer meest duurzame hogeschool

Wageningen Universiteit uitgeroepen tot de meest duurzame instelling van het hoger onderwijs.

10.10.2007

De beste hogescholen volgens Elsevier

Elk jaar neemt Elsevier Thema, een bijlage van het opinieweekblad, een kwart van de 43 grootste hbo-studies onder de loep. Dit jaar is de tevredenheid gepeild van bijna 4400 studenten, verdeeld over tien studies in de domeinen economie, communicatie en techniek.

Elsevier vindt de vraag naar de beste hogeschool lastig te beantwoorden en benadrukt dat studiekiezers vooral opleidingen met elkaar moeten vergelijken. Toch blijkt een aantal hogescholen ‘opmerkelijk goed’ uit de bus te komen, constateert de redactie.

De lijst van ‘hogescholen die volgens de studenten over de hele breedte het beste scoren (2004-2007)’ wordt aangevoerd door Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch: van de 18 onderzochte opleidingen kregen er tien een zeven of hoger van hun studenten. De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk en de Christelijke Hogeschool Windesheim volgen met ieder negen goede opleidingen uit 21.
                    Minstens zo indrukwekkend zijn de prestaties van de kleine Christelijke Hogeschool Ede (zeven uit zeven) en de Gereformeerde Hogeschool Zwolle (vier uit vier).
                    De lijst wordt afgesloten door de Avans Hogeschool Breda-Tilburg (vier uit 23), de Hogeschool Utrecht (vier uit 30) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met vier uit 31 opleidingen die een zeven of hoger scoorden.

De Fontys-vestiging in Tilburg, die het met drie goede uit 14 beoordeelde opleidingen feitelijk niet slecht doet, blijft buiten beeld in deze ranking. Dat geldt ook voor onder meer de Hogeschool van Amsterdam, die sinds 2003 voor maar één van haar dertig beoordeelde opleidingen een zeven of hoger kreeg. De Hogeschool Inholland lukte dit bij drie uit 45 beoordeelde opleidingen.

De studenten informatica van Avans ’s-Hertogenbosch geven in 2007 het hoogste eindoordeel: een 7,9. Het minst tevreden zijn de studenten civiele techniek van de Hogeschool Zuyd die een 5,8 als rapportcijfer geven. (HOP)

De winnaars van 2007:

Bouwkunde: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (6,9)
                    Civiele techniek: Hogeschool van Amsterdam (6,9)
                    Informatica: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,9)
                    Technische informatica: Haagse Hs/THRijswijk (7,4)
                    Werktuigbouwkunde: Fontys Venlo (7,3)

Communicatie en media
                    Journalistiek: Christelijke Hogeschool Ede (7,5)
                    Communicatie: Christelijke Hogeschool Ede (7,2)

Economie en recht
                    Bedrijfseconomie: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,5)