18.04.2014

Weinig afwijzingen door fixus bij techniek

De Tweede Kamer had kritische vragen afgevuurd.
    18.04.2014

Bussemaker zet zwaarste wapen in tegen wanbestuur

Ze wil voorkomen dat ze met lege handen staat als ze falende onderwijsinstellingen tot de orde wil roepen.
      18.04.2014

Kamer verdeeld over afpakken studiepunten

Mogen onderwijsinstellingen studiepunten laten vervallen omdat studenten te traag studeren?

HU-docent Laurens Vreekamp rockt TEDxUtrecht

Laurens Vreekamp is geen fan van TEDtalks en afgelopen donderdag legde hij een volgepakte Utrechtse Stadschouwburg uit waarom.

17.04.2014

Enkele dagen extra voor kandidaten medezeggenschap

Studenten en personeel kunnen zich tot en met woensdag 23 april aanmelden.
            17.04.2014

Hogescholen willen studenten strenger selecteren

Oproep van Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen.

Postkantoor in de Primera in De Uithof stopt

Dat heeft de eigenaar van de kantoorboekhandel per brief van PostNL te horen gekregen.
                16.04.2014

Lat omhoog, uitval omlaag: 'Lastig om balans te vinden'

Studentenorganisaties maken zich zorgen over de toegankelijkheid van het hoger onderwijs.

Kaalslag deeltijdonderwijs duurt voort

Keuzegids Deeltijd & Duaal: de HU staat op een negende plek.
                    16.04.2014

Duizenden studiekiezers dreigen deadline te missen

'Laat dit voor studiekiezers een wake-up call zijn: let op de deadline van 1 mei.'

10.10.2007

De beste hogescholen volgens Elsevier

Elk jaar neemt Elsevier Thema, een bijlage van het opinieweekblad, een kwart van de 43 grootste hbo-studies onder de loep. Dit jaar is de tevredenheid gepeild van bijna 4400 studenten, verdeeld over tien studies in de domeinen economie, communicatie en techniek.

Elsevier vindt de vraag naar de beste hogeschool lastig te beantwoorden en benadrukt dat studiekiezers vooral opleidingen met elkaar moeten vergelijken. Toch blijkt een aantal hogescholen ‘opmerkelijk goed’ uit de bus te komen, constateert de redactie.

De lijst van ‘hogescholen die volgens de studenten over de hele breedte het beste scoren (2004-2007)’ wordt aangevoerd door Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch: van de 18 onderzochte opleidingen kregen er tien een zeven of hoger van hun studenten. De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk en de Christelijke Hogeschool Windesheim volgen met ieder negen goede opleidingen uit 21.
                      Minstens zo indrukwekkend zijn de prestaties van de kleine Christelijke Hogeschool Ede (zeven uit zeven) en de Gereformeerde Hogeschool Zwolle (vier uit vier).
                      De lijst wordt afgesloten door de Avans Hogeschool Breda-Tilburg (vier uit 23), de Hogeschool Utrecht (vier uit 30) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met vier uit 31 opleidingen die een zeven of hoger scoorden.

De Fontys-vestiging in Tilburg, die het met drie goede uit 14 beoordeelde opleidingen feitelijk niet slecht doet, blijft buiten beeld in deze ranking. Dat geldt ook voor onder meer de Hogeschool van Amsterdam, die sinds 2003 voor maar één van haar dertig beoordeelde opleidingen een zeven of hoger kreeg. De Hogeschool Inholland lukte dit bij drie uit 45 beoordeelde opleidingen.

De studenten informatica van Avans ’s-Hertogenbosch geven in 2007 het hoogste eindoordeel: een 7,9. Het minst tevreden zijn de studenten civiele techniek van de Hogeschool Zuyd die een 5,8 als rapportcijfer geven. (HOP)

De winnaars van 2007:

Bouwkunde: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (6,9)
                      Civiele techniek: Hogeschool van Amsterdam (6,9)
                      Informatica: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,9)
                      Technische informatica: Haagse Hs/THRijswijk (7,4)
                      Werktuigbouwkunde: Fontys Venlo (7,3)

Communicatie en media
                      Journalistiek: Christelijke Hogeschool Ede (7,5)
                      Communicatie: Christelijke Hogeschool Ede (7,2)

Economie en recht
                      Bedrijfseconomie: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,5)