Spectaculaire groei buitenlandse studenten

Vooral Duitsers en Chinezen weten Nederland massaal te vinden.
    29.08.2014

Bussemaker ligt niet wakker van oud-studenten die niet aflossen

Steeds meer oud-studenten verdienen te weinig om hun studieschuld terug te betalen.
      29.08.2014

Thom de Graaf: Scheiding hbo en wo niet meer van deze tijd

In andere landen zijn de scheidslijnen ook al vervaagd of opgeheven.

Hugenotenprijs 2014 voor Albert, Sjoerd en Tessa

Student Tessa Reijmerink, huismeester Albert van den Broek en docent Sjoerd Hania hebben tijdens de jaaropening 2014 de Hugenotenprijs gekregen
        28.08.2014

Bonhof bij jaaropening: 'Geen geringe opgave'

Collegevoorzitter licht ambities voor 2020 toe: 'de toekomst is nu.'
          28.08.2014

Stille button-actie tijdens opening academisch jaar

Ook bij de Jaaropening van de HU op donderdag 28 augustus zijn de buttons gesignaleerd.
            28.08.2014

Acht op de tien hbo-docenten een master

Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker herhalen dit in een brief aan de Tweede Kamer.
              28.08.2014

MOOC: hype of radicale verandering?

Die vraag stond centraal tijdens de lezing van Timo Kos van de TU Delft tijdens de Jaaropening van de HU.
                28.08.2014

Rechter moet zich uitspreken over hoogte collegegeld

Blijdschap bij studenten die vechten tegen het hoge collegegeld voor tweede studies.

ICT-storing opgelost

Nagenoeg alle diensten werken weer. Alleen bibliotheekcatalogus Vubis is nog niet beschikbaar.

10.10.2007

De beste hogescholen volgens Elsevier

Elk jaar neemt Elsevier Thema, een bijlage van het opinieweekblad, een kwart van de 43 grootste hbo-studies onder de loep. Dit jaar is de tevredenheid gepeild van bijna 4400 studenten, verdeeld over tien studies in de domeinen economie, communicatie en techniek.

Elsevier vindt de vraag naar de beste hogeschool lastig te beantwoorden en benadrukt dat studiekiezers vooral opleidingen met elkaar moeten vergelijken. Toch blijkt een aantal hogescholen ‘opmerkelijk goed’ uit de bus te komen, constateert de redactie.

De lijst van ‘hogescholen die volgens de studenten over de hele breedte het beste scoren (2004-2007)’ wordt aangevoerd door Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch: van de 18 onderzochte opleidingen kregen er tien een zeven of hoger van hun studenten. De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk en de Christelijke Hogeschool Windesheim volgen met ieder negen goede opleidingen uit 21.
                    Minstens zo indrukwekkend zijn de prestaties van de kleine Christelijke Hogeschool Ede (zeven uit zeven) en de Gereformeerde Hogeschool Zwolle (vier uit vier).
                    De lijst wordt afgesloten door de Avans Hogeschool Breda-Tilburg (vier uit 23), de Hogeschool Utrecht (vier uit 30) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met vier uit 31 opleidingen die een zeven of hoger scoorden.

De Fontys-vestiging in Tilburg, die het met drie goede uit 14 beoordeelde opleidingen feitelijk niet slecht doet, blijft buiten beeld in deze ranking. Dat geldt ook voor onder meer de Hogeschool van Amsterdam, die sinds 2003 voor maar één van haar dertig beoordeelde opleidingen een zeven of hoger kreeg. De Hogeschool Inholland lukte dit bij drie uit 45 beoordeelde opleidingen.

De studenten informatica van Avans ’s-Hertogenbosch geven in 2007 het hoogste eindoordeel: een 7,9. Het minst tevreden zijn de studenten civiele techniek van de Hogeschool Zuyd die een 5,8 als rapportcijfer geven. (HOP)

De winnaars van 2007:

Bouwkunde: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (6,9)
                    Civiele techniek: Hogeschool van Amsterdam (6,9)
                    Informatica: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,9)
                    Technische informatica: Haagse Hs/THRijswijk (7,4)
                    Werktuigbouwkunde: Fontys Venlo (7,3)

Communicatie en media
                    Journalistiek: Christelijke Hogeschool Ede (7,5)
                    Communicatie: Christelijke Hogeschool Ede (7,2)

Economie en recht
                    Bedrijfseconomie: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,5)