Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

Redactie Trajectum op vakantie

Tot 10 augustus.
    16.07.2015

Loten blijkt achteraf niet nodig bij veel hbo-studies

Bijna de helft van de hbo-opleidingen met een numerus fixus laat alle studenten toe die zich hebben aangemeld.
      16.07.2015

Honderden schakelstudenten lopen studiefinanciering mis

Voor hbo'ers die een master aan een universiteit willen gaan volgen.
        16.07.2015

Geen stufi meer voor terrorist

Overheid wil financiële steun aan terroristen verminderen.
          14.07.2015

Studentenhuis nu met zonnepaneel!

Student neemt zelf initiatief voor duurzamer studentenhuis.
            14.07.2015

Studentencomplex Johanna biedt 5 topsporters woonruimte

Om studeren en sporten goed te kunnen combineren.
              13.07.2015

Allochtone hbo’ers komen moeilijk aan de bak

Minder dan de helft van alle afgestudeerde hbo’ers voelt zich goed voorbereid op de arbeidsmarkt.

Weer 134 studentenkamers erbij

Voormalig UWV-pand aan de Willem Dreeslaan verandert in studentenflat.

Zuid-Afrika weert buitenlandse stagiairs

Alleen wie al in Zuid-Afrika is, heeft geen last van de nieuwe regels.
                  13.07.2015

Kabinet houdt medezeggenschap aan de zijlijn

In een nieuw wetsvoorstel over medezeggenschap krijgen studenten en docenten nauwelijks nieuwe rechten.

10.10.2007

De beste hogescholen volgens Elsevier

Elk jaar neemt Elsevier Thema, een bijlage van het opinieweekblad, een kwart van de 43 grootste hbo-studies onder de loep. Dit jaar is de tevredenheid gepeild van bijna 4400 studenten, verdeeld over tien studies in de domeinen economie, communicatie en techniek.

Elsevier vindt de vraag naar de beste hogeschool lastig te beantwoorden en benadrukt dat studiekiezers vooral opleidingen met elkaar moeten vergelijken. Toch blijkt een aantal hogescholen ‘opmerkelijk goed’ uit de bus te komen, constateert de redactie.

De lijst van ‘hogescholen die volgens de studenten over de hele breedte het beste scoren (2004-2007)’ wordt aangevoerd door Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch: van de 18 onderzochte opleidingen kregen er tien een zeven of hoger van hun studenten. De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk en de Christelijke Hogeschool Windesheim volgen met ieder negen goede opleidingen uit 21.
                    Minstens zo indrukwekkend zijn de prestaties van de kleine Christelijke Hogeschool Ede (zeven uit zeven) en de Gereformeerde Hogeschool Zwolle (vier uit vier).
                    De lijst wordt afgesloten door de Avans Hogeschool Breda-Tilburg (vier uit 23), de Hogeschool Utrecht (vier uit 30) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met vier uit 31 opleidingen die een zeven of hoger scoorden.

De Fontys-vestiging in Tilburg, die het met drie goede uit 14 beoordeelde opleidingen feitelijk niet slecht doet, blijft buiten beeld in deze ranking. Dat geldt ook voor onder meer de Hogeschool van Amsterdam, die sinds 2003 voor maar één van haar dertig beoordeelde opleidingen een zeven of hoger kreeg. De Hogeschool Inholland lukte dit bij drie uit 45 beoordeelde opleidingen.

De studenten informatica van Avans ’s-Hertogenbosch geven in 2007 het hoogste eindoordeel: een 7,9. Het minst tevreden zijn de studenten civiele techniek van de Hogeschool Zuyd die een 5,8 als rapportcijfer geven. (HOP)

De winnaars van 2007:

Bouwkunde: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (6,9)
                    Civiele techniek: Hogeschool van Amsterdam (6,9)
                    Informatica: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,9)
                    Technische informatica: Haagse Hs/THRijswijk (7,4)
                    Werktuigbouwkunde: Fontys Venlo (7,3)

Communicatie en media
                    Journalistiek: Christelijke Hogeschool Ede (7,5)
                    Communicatie: Christelijke Hogeschool Ede (7,2)

Economie en recht
                    Bedrijfseconomie: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,5)