21.11.2014

Hogere energierekening dreigt voor studenten

Wie een eigen voordeur heeft, moet ook zijn eigen gas en licht gaan regelen.

Pabostudenten presenteren eigen oefensite

De oefensite wordt morgen landelijk gepresenteerd op de ELWIeR-conferentie in Zwolle.
      20.11.2014

Londens studentenprotest eindigt in rellen

Collegegeld kan in Engeland oplopen tot 11.000 euro per jaar.

Geen wetenschappelijk adviseur voor nieuwe Europese Commissie

De nieuwe Europese Commissie kan geen beroep meer doen op de adviezen van een wetenschappelijk adviseur.
          20.11.2014

Particulier hoger onderwijs legt wensen op tafel

Tijdens tour van Bussemaker. Dit keer in Doorn.

Beste rekenwonder van Nederland

Vier HU-studenten nemen deel aan het Bartjens Rekendictee aankomende vrijdag.
              19.11.2014

Utrechter maakt prachtig dronefilmpje van Dom

Zo ziet de Dom eruit tijdens een mistige zonsopkomst. Utrechter Jelle Keur filmde dit met een drone.

19.11.2014

Ook in Londen studentenprotest tegen bezuinigingen

Ze willen onder andere dat het collegegeld verlaagd wordt, een jaar studeren kost nu maximaal 9000 pond (11.000 euro).
                  18.11.2014

Grote opkomst bij extra vergadering Personeelsraad

Dit onderstreept de zorgen bij het ondersteunend personeel over de bezuinigingen.
                  18.11.2014

Steeds vaker studentenstop in hbo

Maar liefst 133 hbo-opleidingen willen de instroom van nieuwe eerstejaars inperken en eigenhandig de beste studenten selecteren.

10.10.2007

De beste hogescholen volgens Elsevier

Elk jaar neemt Elsevier Thema, een bijlage van het opinieweekblad, een kwart van de 43 grootste hbo-studies onder de loep. Dit jaar is de tevredenheid gepeild van bijna 4400 studenten, verdeeld over tien studies in de domeinen economie, communicatie en techniek.

Elsevier vindt de vraag naar de beste hogeschool lastig te beantwoorden en benadrukt dat studiekiezers vooral opleidingen met elkaar moeten vergelijken. Toch blijkt een aantal hogescholen ‘opmerkelijk goed’ uit de bus te komen, constateert de redactie.

De lijst van ‘hogescholen die volgens de studenten over de hele breedte het beste scoren (2004-2007)’ wordt aangevoerd door Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch: van de 18 onderzochte opleidingen kregen er tien een zeven of hoger van hun studenten. De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk en de Christelijke Hogeschool Windesheim volgen met ieder negen goede opleidingen uit 21.
                    Minstens zo indrukwekkend zijn de prestaties van de kleine Christelijke Hogeschool Ede (zeven uit zeven) en de Gereformeerde Hogeschool Zwolle (vier uit vier).
                    De lijst wordt afgesloten door de Avans Hogeschool Breda-Tilburg (vier uit 23), de Hogeschool Utrecht (vier uit 30) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met vier uit 31 opleidingen die een zeven of hoger scoorden.

De Fontys-vestiging in Tilburg, die het met drie goede uit 14 beoordeelde opleidingen feitelijk niet slecht doet, blijft buiten beeld in deze ranking. Dat geldt ook voor onder meer de Hogeschool van Amsterdam, die sinds 2003 voor maar één van haar dertig beoordeelde opleidingen een zeven of hoger kreeg. De Hogeschool Inholland lukte dit bij drie uit 45 beoordeelde opleidingen.

De studenten informatica van Avans ’s-Hertogenbosch geven in 2007 het hoogste eindoordeel: een 7,9. Het minst tevreden zijn de studenten civiele techniek van de Hogeschool Zuyd die een 5,8 als rapportcijfer geven. (HOP)

De winnaars van 2007:

Bouwkunde: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (6,9)
                    Civiele techniek: Hogeschool van Amsterdam (6,9)
                    Informatica: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,9)
                    Technische informatica: Haagse Hs/THRijswijk (7,4)
                    Werktuigbouwkunde: Fontys Venlo (7,3)

Communicatie en media
                    Journalistiek: Christelijke Hogeschool Ede (7,5)
                    Communicatie: Christelijke Hogeschool Ede (7,2)

Economie en recht
                    Bedrijfseconomie: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,5)