Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

03.07.2015

Tweede Kamer geeft opleidingscommissies meer macht

De minister moet nu met voorstellen komen.
    02.07.2015

Wat gebeurt er ook alweer met de stufi?

Het is vandaag te warm om zelf te googelen, dus zetten we het even op een rij.
      02.07.2015

Bonhof: ‘Ik ga studenten heel erg missen'

Lovende woorden, een zilveren penning, een gedicht en een staande ovatie voor vertrekkende collegevoorzitter Geri Bonhof.

Grootste bioscoop van Nederland op Jaarbeursplein

Dit jaar start de bouw van een 3300 stoelen tellende megabioscoop.
          01.07.2015

ICT-studenten bikkelen voor prestigieus certificaat

Op Nijenoord 1 werken studenten om een netwerkengineering-certificaat te verdienen van Juniper Networks.
            01.07.2015

Dansen op Typhoon tijdens 'Tour de FEM'

Faculteit Economie en Management nam met feest afscheid van gebouw aan de Padualaan 101.

Jan Bogerd nieuwe CvB-voorzitter aan HU

Bogerd is al sinds 2009 lid van het cvb en volgt nu Geri Bonhof op.

Experiment met deeltijdopleidingen

Hbo mag van minister proefdraaien met overheidsbekostiging per voucher. Het experiment slaagt alleen als ook werkgevers betalen.

Studenten maken documentaire over Tour in Utrecht

Documentaire geeft een mooi inzicht in de lobby, politieke spelletjes en tegenslagen om Tour naar Utrecht te halen.
                    29.06.2015

Pabo’s willen extra geld in zware tijden

De afgelopen tien jaar zagen de pabo’s de instroom al dalen van 9.700 van 5.700 eerstejaars.

10.10.2007

De beste hogescholen volgens Elsevier

Elk jaar neemt Elsevier Thema, een bijlage van het opinieweekblad, een kwart van de 43 grootste hbo-studies onder de loep. Dit jaar is de tevredenheid gepeild van bijna 4400 studenten, verdeeld over tien studies in de domeinen economie, communicatie en techniek.

Elsevier vindt de vraag naar de beste hogeschool lastig te beantwoorden en benadrukt dat studiekiezers vooral opleidingen met elkaar moeten vergelijken. Toch blijkt een aantal hogescholen ‘opmerkelijk goed’ uit de bus te komen, constateert de redactie.

De lijst van ‘hogescholen die volgens de studenten over de hele breedte het beste scoren (2004-2007)’ wordt aangevoerd door Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch: van de 18 onderzochte opleidingen kregen er tien een zeven of hoger van hun studenten. De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk en de Christelijke Hogeschool Windesheim volgen met ieder negen goede opleidingen uit 21.
                      Minstens zo indrukwekkend zijn de prestaties van de kleine Christelijke Hogeschool Ede (zeven uit zeven) en de Gereformeerde Hogeschool Zwolle (vier uit vier).
                      De lijst wordt afgesloten door de Avans Hogeschool Breda-Tilburg (vier uit 23), de Hogeschool Utrecht (vier uit 30) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met vier uit 31 opleidingen die een zeven of hoger scoorden.

De Fontys-vestiging in Tilburg, die het met drie goede uit 14 beoordeelde opleidingen feitelijk niet slecht doet, blijft buiten beeld in deze ranking. Dat geldt ook voor onder meer de Hogeschool van Amsterdam, die sinds 2003 voor maar één van haar dertig beoordeelde opleidingen een zeven of hoger kreeg. De Hogeschool Inholland lukte dit bij drie uit 45 beoordeelde opleidingen.

De studenten informatica van Avans ’s-Hertogenbosch geven in 2007 het hoogste eindoordeel: een 7,9. Het minst tevreden zijn de studenten civiele techniek van de Hogeschool Zuyd die een 5,8 als rapportcijfer geven. (HOP)

De winnaars van 2007:

Bouwkunde: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (6,9)
                      Civiele techniek: Hogeschool van Amsterdam (6,9)
                      Informatica: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,9)
                      Technische informatica: Haagse Hs/THRijswijk (7,4)
                      Werktuigbouwkunde: Fontys Venlo (7,3)

Communicatie en media
                      Journalistiek: Christelijke Hogeschool Ede (7,5)
                      Communicatie: Christelijke Hogeschool Ede (7,2)

Economie en recht
                      Bedrijfseconomie: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,5)