Danscentrum Utrecht

23.01.2015

Hogescholen willen slechte rekenaars weigeren

Dat kan gelden voor de pabo’s, verpleegkunde en technische opleidingen.
    22.01.2015

Vlaanderen vreest toestroom studenten zonder basisbeurs

De Vlaamse minister van Onderwijs wil maandag praten met minister Bussemaker over toestroom van 'Hollanders.'
      22.01.2015

Drie oud HU-studenten genomineerd voor Zilveren Camera

SvJ-studenten Ilvy Njiokiktjien, Robert Oosterbroek en Shody Careman.

Tweede Kamer: maak van ‘leven lang leren’ niet ‘leven lang lullen’

Experimenten met tegoedbonnen in het deeltijdonderwijs moeten snel van start.

HU bezuinigt op studentensport

Subsidie aan Sportcentrum Olympos gaat terug van drie naar twee ton per jaar.
        21.01.2015

Wat merken studenten van het studievoorschot?

De basisbeurs is afgeschaft en het studievoorschot wordt ingevoerd, wat gaan nieuwe studenten daar van merken?
          21.01.2015

Studentenorganisaties: 'Ze maken een gigantische fout'

Een meerderheid van de Eerste Kamer in met de afschaffing van de basisbeurs, aanwezige studenten zijn intens teleurgesteld.

Eerste Kamer akkoord met leenstelsel

Geen enkele senator doorbrak de fractiediscipline. Ook PvdA-senator Ruud Koole niet, die bedenkingen zou hebben.
              20.01.2015

Training voor examencommissies: hoe bewaak je je onafhankelijkheid?

Het werk van de examencommissie is belangrijker dan het werk van het college van bestuur.
                20.01.2015

Senatoren D66 en PvdA stellen lastige vragen aan minister

Vanavond stemt de Eerste Kamer over het leenstelsel.

10.10.2007

De beste hogescholen volgens Elsevier

Elk jaar neemt Elsevier Thema, een bijlage van het opinieweekblad, een kwart van de 43 grootste hbo-studies onder de loep. Dit jaar is de tevredenheid gepeild van bijna 4400 studenten, verdeeld over tien studies in de domeinen economie, communicatie en techniek.

Elsevier vindt de vraag naar de beste hogeschool lastig te beantwoorden en benadrukt dat studiekiezers vooral opleidingen met elkaar moeten vergelijken. Toch blijkt een aantal hogescholen ‘opmerkelijk goed’ uit de bus te komen, constateert de redactie.

De lijst van ‘hogescholen die volgens de studenten over de hele breedte het beste scoren (2004-2007)’ wordt aangevoerd door Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch: van de 18 onderzochte opleidingen kregen er tien een zeven of hoger van hun studenten. De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk en de Christelijke Hogeschool Windesheim volgen met ieder negen goede opleidingen uit 21.
                  Minstens zo indrukwekkend zijn de prestaties van de kleine Christelijke Hogeschool Ede (zeven uit zeven) en de Gereformeerde Hogeschool Zwolle (vier uit vier).
                  De lijst wordt afgesloten door de Avans Hogeschool Breda-Tilburg (vier uit 23), de Hogeschool Utrecht (vier uit 30) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met vier uit 31 opleidingen die een zeven of hoger scoorden.

De Fontys-vestiging in Tilburg, die het met drie goede uit 14 beoordeelde opleidingen feitelijk niet slecht doet, blijft buiten beeld in deze ranking. Dat geldt ook voor onder meer de Hogeschool van Amsterdam, die sinds 2003 voor maar één van haar dertig beoordeelde opleidingen een zeven of hoger kreeg. De Hogeschool Inholland lukte dit bij drie uit 45 beoordeelde opleidingen.

De studenten informatica van Avans ’s-Hertogenbosch geven in 2007 het hoogste eindoordeel: een 7,9. Het minst tevreden zijn de studenten civiele techniek van de Hogeschool Zuyd die een 5,8 als rapportcijfer geven. (HOP)

De winnaars van 2007:

Bouwkunde: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (6,9)
                  Civiele techniek: Hogeschool van Amsterdam (6,9)
                  Informatica: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,9)
                  Technische informatica: Haagse Hs/THRijswijk (7,4)
                  Werktuigbouwkunde: Fontys Venlo (7,3)

Communicatie en media
                  Journalistiek: Christelijke Hogeschool Ede (7,5)
                  Communicatie: Christelijke Hogeschool Ede (7,2)

Economie en recht
                  Bedrijfseconomie: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,5)