Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk    Wie is de beste fotograaf van de Uithof? Doe mee aan de Trajectum fotowedstrijd!

Reislustig nieuw ISO-bestuur

De nieuwe voorzitter studeerde in China en Amerika en de penningmeester ging naar Australië en Indonesië.
    24.04.2015

Studente krijgt schadevergoeding vanwege seksberichtjes docent

Hogeschool Rotterdam had studente beter moeten helpen.
      24.04.2015

Energie besparen levert student honderden euro's op

Doe het licht op de gang uit en zet op tijd de verwarming laag.
        24.04.2015

Ook instellingen met keurmerk krijgen veel ‘gele kaarten’

Volgens NVAO-voorzitter Anne Flierman werkt de huidige keuring goed.
          23.04.2015

Salarisnorm hoger onderwijs heeft effect

Of er in 2013 hogeronderwijsbestuurders waren die hun boekje te buiten gingen, wordt niet duidelijk.

Nieuwe directeur voor Marketing en Communicatie

Wim van der Pol werkte eerder voor o.a. Sigma, Achmea en ASR.
              23.04.2015

Docent van het Jaar-verkiezing krijgt nieuwe vorm

Nominaties verlopen via de opleidingscommissies. De finale is op 19 november 2015.

Toetsuitslag blijft toch geldig

Studenten communicatiemanagement die bezwaar aantekenen, kunnen tentamen opnieuw maken.
                  23.04.2015

Hbo’ers vinden sneller een baan

Nog maar 6,5 procent is werkloos, blijkt uit de nieuwe HBO-monitor. En de HU scoort goed in dit lijstje.
                    23.04.2015

Ook hogescholen willen geen nieuwe prestatieafspraken

De politiek bemoeit zich veel te sterk met het hoger onderwijs, vindt de Vereniging Hogescholen.

10.10.2007

De beste hogescholen volgens Elsevier

Elk jaar neemt Elsevier Thema, een bijlage van het opinieweekblad, een kwart van de 43 grootste hbo-studies onder de loep. Dit jaar is de tevredenheid gepeild van bijna 4400 studenten, verdeeld over tien studies in de domeinen economie, communicatie en techniek.

Elsevier vindt de vraag naar de beste hogeschool lastig te beantwoorden en benadrukt dat studiekiezers vooral opleidingen met elkaar moeten vergelijken. Toch blijkt een aantal hogescholen ‘opmerkelijk goed’ uit de bus te komen, constateert de redactie.

De lijst van ‘hogescholen die volgens de studenten over de hele breedte het beste scoren (2004-2007)’ wordt aangevoerd door Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch: van de 18 onderzochte opleidingen kregen er tien een zeven of hoger van hun studenten. De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk en de Christelijke Hogeschool Windesheim volgen met ieder negen goede opleidingen uit 21.
                      Minstens zo indrukwekkend zijn de prestaties van de kleine Christelijke Hogeschool Ede (zeven uit zeven) en de Gereformeerde Hogeschool Zwolle (vier uit vier).
                      De lijst wordt afgesloten door de Avans Hogeschool Breda-Tilburg (vier uit 23), de Hogeschool Utrecht (vier uit 30) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met vier uit 31 opleidingen die een zeven of hoger scoorden.

De Fontys-vestiging in Tilburg, die het met drie goede uit 14 beoordeelde opleidingen feitelijk niet slecht doet, blijft buiten beeld in deze ranking. Dat geldt ook voor onder meer de Hogeschool van Amsterdam, die sinds 2003 voor maar één van haar dertig beoordeelde opleidingen een zeven of hoger kreeg. De Hogeschool Inholland lukte dit bij drie uit 45 beoordeelde opleidingen.

De studenten informatica van Avans ’s-Hertogenbosch geven in 2007 het hoogste eindoordeel: een 7,9. Het minst tevreden zijn de studenten civiele techniek van de Hogeschool Zuyd die een 5,8 als rapportcijfer geven. (HOP)

De winnaars van 2007:

Bouwkunde: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (6,9)
                      Civiele techniek: Hogeschool van Amsterdam (6,9)
                      Informatica: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,9)
                      Technische informatica: Haagse Hs/THRijswijk (7,4)
                      Werktuigbouwkunde: Fontys Venlo (7,3)

Communicatie en media
                      Journalistiek: Christelijke Hogeschool Ede (7,5)
                      Communicatie: Christelijke Hogeschool Ede (7,2)

Economie en recht
                      Bedrijfseconomie: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,5)