22.07.2014

Redactie Trajectum op vakantie

Op 12 augustus starten we met verslagen van de UIT.
    18.07.2014

UVSV rouwt om verongelukte studente

Lisanne Engels, studente geneeskunde aan de Universiteit Utrecht, was een van de passagiers van het vliegtuig dat in de Oekraïne is neergestort.

Verdachte verkrachtingen rond De Uithof opgepakt

Het gaat om een 51-jarige man uit de regio Utrecht.

Glazen kolos verrijst bij entree De Uithof

In 2018 opent nieuwbouw voor Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

'Methodologen' winnen voetbalpoule

Onderzoekers Thijs Waardenburg en Jonas Moons voeren de WK14FCJ-poule aan.
            16.07.2014

Gemeente wil studenten- en starterswoningen op Defensieterrein

Utrecht wil terrein overnemen van het Rijk.
              14.07.2014

Maatregelen tegen trillingen Uithoftram

Deze trillingen kunnen gevoelige apparatuur van ziekenhuis en universiteit verstoren.
                14.07.2014

Bibliotheken gesloten vanwege verhuizing

Bibliotheken van de FEM en de FCJ verkassen naar de faculteit Educatie.
                  11.07.2014

Meer studenten van Inholland willen schadevergoeding

Omdat ze buiten hun schuld studievertraging opliepen.
                  10.07.2014

Drie van de tien studenten gaan niet met vakantie

Student gaat gemiddeld 1,8 keer per jaar op vakantie.

10.10.2007

De beste hogescholen volgens Elsevier

Elk jaar neemt Elsevier Thema, een bijlage van het opinieweekblad, een kwart van de 43 grootste hbo-studies onder de loep. Dit jaar is de tevredenheid gepeild van bijna 4400 studenten, verdeeld over tien studies in de domeinen economie, communicatie en techniek.

Elsevier vindt de vraag naar de beste hogeschool lastig te beantwoorden en benadrukt dat studiekiezers vooral opleidingen met elkaar moeten vergelijken. Toch blijkt een aantal hogescholen ‘opmerkelijk goed’ uit de bus te komen, constateert de redactie.

De lijst van ‘hogescholen die volgens de studenten over de hele breedte het beste scoren (2004-2007)’ wordt aangevoerd door Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch: van de 18 onderzochte opleidingen kregen er tien een zeven of hoger van hun studenten. De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk en de Christelijke Hogeschool Windesheim volgen met ieder negen goede opleidingen uit 21.
                    Minstens zo indrukwekkend zijn de prestaties van de kleine Christelijke Hogeschool Ede (zeven uit zeven) en de Gereformeerde Hogeschool Zwolle (vier uit vier).
                    De lijst wordt afgesloten door de Avans Hogeschool Breda-Tilburg (vier uit 23), de Hogeschool Utrecht (vier uit 30) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met vier uit 31 opleidingen die een zeven of hoger scoorden.

De Fontys-vestiging in Tilburg, die het met drie goede uit 14 beoordeelde opleidingen feitelijk niet slecht doet, blijft buiten beeld in deze ranking. Dat geldt ook voor onder meer de Hogeschool van Amsterdam, die sinds 2003 voor maar één van haar dertig beoordeelde opleidingen een zeven of hoger kreeg. De Hogeschool Inholland lukte dit bij drie uit 45 beoordeelde opleidingen.

De studenten informatica van Avans ’s-Hertogenbosch geven in 2007 het hoogste eindoordeel: een 7,9. Het minst tevreden zijn de studenten civiele techniek van de Hogeschool Zuyd die een 5,8 als rapportcijfer geven. (HOP)

De winnaars van 2007:

Bouwkunde: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (6,9)
                    Civiele techniek: Hogeschool van Amsterdam (6,9)
                    Informatica: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,9)
                    Technische informatica: Haagse Hs/THRijswijk (7,4)
                    Werktuigbouwkunde: Fontys Venlo (7,3)

Communicatie en media
                    Journalistiek: Christelijke Hogeschool Ede (7,5)
                    Communicatie: Christelijke Hogeschool Ede (7,2)

Economie en recht
                    Bedrijfseconomie: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,5)