Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

Lastig, ranglijstjes maken

Uit de Nationale Studentenenquête kun je niet zomaar een ranglijst van beste onderwijsinstellingen destilleren.

Gino Kleisen wint SvJ-prijs met fotoreportage

De winnende fotoserie ‘Afghaanse vluchtelingen in Iran’ maakte veel indruk op de jury.

Harde confrontatie PVV en D66 in Kamerdebat Maagdenhuis

D66'er Van Meenen verwees naar een PVV-demonstratie waar met hakenkruizen gezwaaid zou zijn.

Partijen op ramkoers in Maagdenhuisdebat

VVD houdt vol dat de schade van de Maagdenhuisbezetting op de actievoerders moet worden verhaald.
          22.05.2015

'Opleidingscommissie moet meer tanden krijgen'

Debat medezeggenschap in Tweede Kamer: Bestuurders moeten meer 'krijt op hun jasje' hebben.

Nationale Studentenenquête: HU-studenten iets meer tevreden

Scores nog steeds lager dan het landelijk gemiddelde.

Onderwijsinspectie inspireert examencommissies

Congres over examencommissies van Onderwijsinspectie heel druk bezocht.
                21.05.2015

Rekenkamer nog niet tevreden over subsidiebeheer DUO

Ook onderwijsinstellingen moeten hun uitgaven kunnen verantwoorden.

Verbouwing Heidelberglaan: ‘Er moet nog een hoop gebeuren’

Medewerkers en een enkele student van de faculteit Gezondheidszorg en het Institute for Life Sciences and Chemistry krijgen een rondleiding.
                    20.05.2015

Tweede Kamerlid Paul van Meenen steunt medezeggenschappers

Paul van Meenen (D66) sprak vandaag studenten toe in de centrale hal van de faculteit Communicatie en Journalistiek (FCJ).

10.10.2007

De beste hogescholen volgens Elsevier

Elk jaar neemt Elsevier Thema, een bijlage van het opinieweekblad, een kwart van de 43 grootste hbo-studies onder de loep. Dit jaar is de tevredenheid gepeild van bijna 4400 studenten, verdeeld over tien studies in de domeinen economie, communicatie en techniek.

Elsevier vindt de vraag naar de beste hogeschool lastig te beantwoorden en benadrukt dat studiekiezers vooral opleidingen met elkaar moeten vergelijken. Toch blijkt een aantal hogescholen ‘opmerkelijk goed’ uit de bus te komen, constateert de redactie.

De lijst van ‘hogescholen die volgens de studenten over de hele breedte het beste scoren (2004-2007)’ wordt aangevoerd door Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch: van de 18 onderzochte opleidingen kregen er tien een zeven of hoger van hun studenten. De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk en de Christelijke Hogeschool Windesheim volgen met ieder negen goede opleidingen uit 21.
                      Minstens zo indrukwekkend zijn de prestaties van de kleine Christelijke Hogeschool Ede (zeven uit zeven) en de Gereformeerde Hogeschool Zwolle (vier uit vier).
                      De lijst wordt afgesloten door de Avans Hogeschool Breda-Tilburg (vier uit 23), de Hogeschool Utrecht (vier uit 30) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met vier uit 31 opleidingen die een zeven of hoger scoorden.

De Fontys-vestiging in Tilburg, die het met drie goede uit 14 beoordeelde opleidingen feitelijk niet slecht doet, blijft buiten beeld in deze ranking. Dat geldt ook voor onder meer de Hogeschool van Amsterdam, die sinds 2003 voor maar één van haar dertig beoordeelde opleidingen een zeven of hoger kreeg. De Hogeschool Inholland lukte dit bij drie uit 45 beoordeelde opleidingen.

De studenten informatica van Avans ’s-Hertogenbosch geven in 2007 het hoogste eindoordeel: een 7,9. Het minst tevreden zijn de studenten civiele techniek van de Hogeschool Zuyd die een 5,8 als rapportcijfer geven. (HOP)

De winnaars van 2007:

Bouwkunde: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (6,9)
                      Civiele techniek: Hogeschool van Amsterdam (6,9)
                      Informatica: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,9)
                      Technische informatica: Haagse Hs/THRijswijk (7,4)
                      Werktuigbouwkunde: Fontys Venlo (7,3)

Communicatie en media
                      Journalistiek: Christelijke Hogeschool Ede (7,5)
                      Communicatie: Christelijke Hogeschool Ede (7,2)

Economie en recht
                      Bedrijfseconomie: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,5)