19.12.2014

HU investeert miljoenen extra in onderwijs

Dat staat in de begroting 2015 die het college van bestuur naar de Hogeschoolraad heeft gestuurd.
    19.12.2014

Knuffelen voor Serious Request

Studenten komen massaal in actie.
      18.12.2014

Ophokuren in het hoger onderwijs

Extra uren bestaan uit films kijken, zeggen studenten.
        18.12.2014

Zweedse schreeuwrage waait over naar Amsterdam

Nieuwe manier tegen tentamenstress.
          18.12.2014

Hogescholen nog niet tevreden met nieuwe titulatuur

Want in het buitenland begrijpen ze er niets van.

HU verkoopt Nijenoord-pand

Hogeschool weet pand tegelijk te verbouwen én te verkopen.
              17.12.2014

Honderden beurzen voor studie in buitenland

Want het hoger onderwijs moet internationaler.
                17.12.2014

Ho ho ho. Doe de Hoger Onderwijs Nieuwsquiz

Er is het afgelopen jaar veel gebeurd in het hoger onderwijs. Maar wat weet je er nog van?
                  16.12.2014

Rondleiding in gestripte locatie Heidelberglaan

Het pand wordt momenteel drastisch verbouwd.
                    16.12.2014

Redden opstandige PvdA-senatoren basisbeurs?

De senatoren van de PvdA vormen geen gesloten front. Dus wie weet?

10.10.2007

De beste hogescholen volgens Elsevier

Elk jaar neemt Elsevier Thema, een bijlage van het opinieweekblad, een kwart van de 43 grootste hbo-studies onder de loep. Dit jaar is de tevredenheid gepeild van bijna 4400 studenten, verdeeld over tien studies in de domeinen economie, communicatie en techniek.

Elsevier vindt de vraag naar de beste hogeschool lastig te beantwoorden en benadrukt dat studiekiezers vooral opleidingen met elkaar moeten vergelijken. Toch blijkt een aantal hogescholen ‘opmerkelijk goed’ uit de bus te komen, constateert de redactie.

De lijst van ‘hogescholen die volgens de studenten over de hele breedte het beste scoren (2004-2007)’ wordt aangevoerd door Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch: van de 18 onderzochte opleidingen kregen er tien een zeven of hoger van hun studenten. De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk en de Christelijke Hogeschool Windesheim volgen met ieder negen goede opleidingen uit 21.
                      Minstens zo indrukwekkend zijn de prestaties van de kleine Christelijke Hogeschool Ede (zeven uit zeven) en de Gereformeerde Hogeschool Zwolle (vier uit vier).
                      De lijst wordt afgesloten door de Avans Hogeschool Breda-Tilburg (vier uit 23), de Hogeschool Utrecht (vier uit 30) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met vier uit 31 opleidingen die een zeven of hoger scoorden.

De Fontys-vestiging in Tilburg, die het met drie goede uit 14 beoordeelde opleidingen feitelijk niet slecht doet, blijft buiten beeld in deze ranking. Dat geldt ook voor onder meer de Hogeschool van Amsterdam, die sinds 2003 voor maar één van haar dertig beoordeelde opleidingen een zeven of hoger kreeg. De Hogeschool Inholland lukte dit bij drie uit 45 beoordeelde opleidingen.

De studenten informatica van Avans ’s-Hertogenbosch geven in 2007 het hoogste eindoordeel: een 7,9. Het minst tevreden zijn de studenten civiele techniek van de Hogeschool Zuyd die een 5,8 als rapportcijfer geven. (HOP)

De winnaars van 2007:

Bouwkunde: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (6,9)
                      Civiele techniek: Hogeschool van Amsterdam (6,9)
                      Informatica: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,9)
                      Technische informatica: Haagse Hs/THRijswijk (7,4)
                      Werktuigbouwkunde: Fontys Venlo (7,3)

Communicatie en media
                      Journalistiek: Christelijke Hogeschool Ede (7,5)
                      Communicatie: Christelijke Hogeschool Ede (7,2)

Economie en recht
                      Bedrijfseconomie: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,5)