Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

05.02.2016

Werkloosheid dreigt voor honderden studenten in game-industrie

Er lijkt sprake van een zeepbel en een hype.
    05.02.2016

Leids mbo-debacle krijgt staartje in hoger onderwijs

ROC wil schuld verhalen op voormalige bestuurders.

Ov-boetes studenten 56 miljoen euro

Omdat studenten hun kaart niet op tijd stop zetten.
        04.02.2016

Eén, twee, drie, vier en wals

Studenten zetten zich in om senioren actief te houden via Spelendergrijs.

Eerste NK trefbal ooit op Sportcentrum Olympos

De vier (oud-)studenten denken met weemoed terug aan de dagen dat zij door de gymzaal sprongen met een trefbal in hun hand.
            04.02.2016

Docent zegt baan op na onterechte waarschuwing

Patrick Ubags is inmiddels aan de slag bij Avans Hogeschool.
            04.02.2016

Fraude in hoger onderwijs komt vaker voor

Jarenlang bedrog is uitzonderlijk.
              04.02.2016

Bouw RIVM-gebouw begint: kans op overlast

De funderingswerkzaamheden naast de Faculteit Educatie aan de Padualaan 97 beginnen komende week.
                03.02.2016

Kamer blijft verdeeld over medezeggenschap

Veel wijzigingen gaan het waarschijnlijk niet halen.
                  03.02.2016

Student kan huur toch opzeggen

Daar zorgt de Tweede Kamer voor en minister Blok vindt het prima.

10.10.2007

De beste hogescholen volgens Elsevier

Elk jaar neemt Elsevier Thema, een bijlage van het opinieweekblad, een kwart van de 43 grootste hbo-studies onder de loep. Dit jaar is de tevredenheid gepeild van bijna 4400 studenten, verdeeld over tien studies in de domeinen economie, communicatie en techniek.

Elsevier vindt de vraag naar de beste hogeschool lastig te beantwoorden en benadrukt dat studiekiezers vooral opleidingen met elkaar moeten vergelijken. Toch blijkt een aantal hogescholen ‘opmerkelijk goed’ uit de bus te komen, constateert de redactie.

De lijst van ‘hogescholen die volgens de studenten over de hele breedte het beste scoren (2004-2007)’ wordt aangevoerd door Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch: van de 18 onderzochte opleidingen kregen er tien een zeven of hoger van hun studenten. De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk en de Christelijke Hogeschool Windesheim volgen met ieder negen goede opleidingen uit 21.
                    Minstens zo indrukwekkend zijn de prestaties van de kleine Christelijke Hogeschool Ede (zeven uit zeven) en de Gereformeerde Hogeschool Zwolle (vier uit vier).
                    De lijst wordt afgesloten door de Avans Hogeschool Breda-Tilburg (vier uit 23), de Hogeschool Utrecht (vier uit 30) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met vier uit 31 opleidingen die een zeven of hoger scoorden.

De Fontys-vestiging in Tilburg, die het met drie goede uit 14 beoordeelde opleidingen feitelijk niet slecht doet, blijft buiten beeld in deze ranking. Dat geldt ook voor onder meer de Hogeschool van Amsterdam, die sinds 2003 voor maar één van haar dertig beoordeelde opleidingen een zeven of hoger kreeg. De Hogeschool Inholland lukte dit bij drie uit 45 beoordeelde opleidingen.

De studenten informatica van Avans ’s-Hertogenbosch geven in 2007 het hoogste eindoordeel: een 7,9. Het minst tevreden zijn de studenten civiele techniek van de Hogeschool Zuyd die een 5,8 als rapportcijfer geven. (HOP)

De winnaars van 2007:

Bouwkunde: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (6,9)
                    Civiele techniek: Hogeschool van Amsterdam (6,9)
                    Informatica: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,9)
                    Technische informatica: Haagse Hs/THRijswijk (7,4)
                    Werktuigbouwkunde: Fontys Venlo (7,3)

Communicatie en media
                    Journalistiek: Christelijke Hogeschool Ede (7,5)
                    Communicatie: Christelijke Hogeschool Ede (7,2)

Economie en recht
                    Bedrijfseconomie: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,5)