Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

01.04.2015

Petitie voor behoud docent bij technische bedrijfskunde

Tijdelijk contract van Martin van Haastrecht wordt niet omgezet in vaste aanstelling.
01.04.2015

Niet-ingecheckte student is geen zwartrijder

Volgens nieuw onderzoek mogen niet-ingecheckte studenten met een OV-abonnement niet beboet worden.

Triton hunkert naar overwinning Varsity

Roeiers maken zich op voor grote wedstrijddag zondag.
      31.03.2015

HU-petitie voor vermiste personen haalt media

RTL Boulevard en Hart voor Holland zijn al overtuigd, nu nog de politiek dwingen tot wetswijziging voor officiële vermist-status...

TivoliVredenburg nieuwe thuisbasis UIT

Het muziekpaleis opent vier dagen lang haar deuren voor aankomende studenten.

Beveiliger Maagdenhuis naar eerste hulp

Dronken studenten, 'waarschijnlijk corpsballen', kwamen 's nachts het gebouw binnen.
            30.03.2015

Bemiddelingskosten voor nieuwe kamer afgeschaft

Bemiddelingsbureaus mogen kosten straks niet meer op studenten afwentelen.
              30.03.2015

Simone van Laar naar finale voorleeswedstijd

Pabo-studente wint provinciale finale en vertegenwoordigt de HU tijdens de landelijke finale op 27 mei.
                27.03.2015

Bussemaker maakt tour langs lerarenopleidingen

Ze wil te weten komen wat de overheid kan doen om het onderwijs te verbeteren.
                26.03.2015

SP werkt aan wetsvoorstel over democratisering

En doorgeslagen rendementsdenken.

10.10.2007

De beste hogescholen volgens Elsevier

Elk jaar neemt Elsevier Thema, een bijlage van het opinieweekblad, een kwart van de 43 grootste hbo-studies onder de loep. Dit jaar is de tevredenheid gepeild van bijna 4400 studenten, verdeeld over tien studies in de domeinen economie, communicatie en techniek.

Elsevier vindt de vraag naar de beste hogeschool lastig te beantwoorden en benadrukt dat studiekiezers vooral opleidingen met elkaar moeten vergelijken. Toch blijkt een aantal hogescholen ‘opmerkelijk goed’ uit de bus te komen, constateert de redactie.

De lijst van ‘hogescholen die volgens de studenten over de hele breedte het beste scoren (2004-2007)’ wordt aangevoerd door Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch: van de 18 onderzochte opleidingen kregen er tien een zeven of hoger van hun studenten. De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk en de Christelijke Hogeschool Windesheim volgen met ieder negen goede opleidingen uit 21.
                  Minstens zo indrukwekkend zijn de prestaties van de kleine Christelijke Hogeschool Ede (zeven uit zeven) en de Gereformeerde Hogeschool Zwolle (vier uit vier).
                  De lijst wordt afgesloten door de Avans Hogeschool Breda-Tilburg (vier uit 23), de Hogeschool Utrecht (vier uit 30) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met vier uit 31 opleidingen die een zeven of hoger scoorden.

De Fontys-vestiging in Tilburg, die het met drie goede uit 14 beoordeelde opleidingen feitelijk niet slecht doet, blijft buiten beeld in deze ranking. Dat geldt ook voor onder meer de Hogeschool van Amsterdam, die sinds 2003 voor maar één van haar dertig beoordeelde opleidingen een zeven of hoger kreeg. De Hogeschool Inholland lukte dit bij drie uit 45 beoordeelde opleidingen.

De studenten informatica van Avans ’s-Hertogenbosch geven in 2007 het hoogste eindoordeel: een 7,9. Het minst tevreden zijn de studenten civiele techniek van de Hogeschool Zuyd die een 5,8 als rapportcijfer geven. (HOP)

De winnaars van 2007:

Bouwkunde: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (6,9)
                  Civiele techniek: Hogeschool van Amsterdam (6,9)
                  Informatica: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,9)
                  Technische informatica: Haagse Hs/THRijswijk (7,4)
                  Werktuigbouwkunde: Fontys Venlo (7,3)

Communicatie en media
                  Journalistiek: Christelijke Hogeschool Ede (7,5)
                  Communicatie: Christelijke Hogeschool Ede (7,2)

Economie en recht
                  Bedrijfseconomie: Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch (7,5)