Blogs

Blog
24.04.2014

Over tien jaar bestaat Google niet meer

Stilstand is achteruitgang en veranderen is ademhalen,
  Blog
  23.04.2014

  Afstuderen in Ethiopië (1)

  Waarom kies je voor je afstudeerproject voor een van de armste landen van de wereld? Student Harro van Dam legt het uit.
  Blog
  23.04.2014

  4 must-read boeken

  Hier zijn de boeken die je gelezen móét hebben voordat je van school gaat.
  Blog
  23.04.2014

  Afstudeerrichtingen worden minoren

  Beperkt is het mogelijk om minoren ook in het tweede semester te volgen
  Blog
  22.04.2014

  De wereld is van en voor iedereen

  Egoïsme en landjepik hoort niet bij tolerantie
   Blog
   21.04.2014

   Mijmer jij ook weleens?

   Tijdnemen om eens terug te denken kan geen kwaad
    Blog
    20.04.2014

    Opleiding tot eventmanager is populair

    In augustus 2011 suggereerde Paul Schnabel om met dit soort opleidingen te stoppen.
     Blog
     19.04.2014

     Onderwijsvernieuwing is cultuuromscholing

     Zijn er hbo-docenten die verschillende culturen aanvoelen?
      Blog
      18.04.2014

      Tot vervelens toe toetsing

      Ervaringsdeskundigen zeggen het al jaren en nu ook lectoren
      Blog
      17.04.2014

      HU-verkiezingen: op eigen kracht

      Joost Ansems stelt zichzelf opnieuw kandidaat voor de Hogeschoolraad - maar wel onder eigen vlag. Waarom deze overstap?

      Blog
      30.01.2012

      Stage in Uganda

      Mijn naam is Laura van Strijp, ben 23 jaar oud en heb een kamer in Amersfoort. Ik ben derdejaars student aan de opleiding management in de zorg en zit nu voor mijn derdejaars stage in Uganda. In mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van de avonturen hier.

      Gisterenochtend zijn we vertrokken van Amsterdam naar Istanbul en het was heerlijk om in Istanbul even bij te komen en een stukje te kunnen lopen. Na twee uur zijn we weer ingestapt in het vliegtuig naar Entebbe en daar zijn we gelukkig inmiddels ook aangekomen.

      We vlogen met Turkish Airlines en het eerste vliegtuigje was net een krappe moskee met van die muziek en Turkse mensen en eten, maar het tweede vliegtuig was netjes verzorgd. We kregen nog oordopjes, sokken en slaapbrillen en het eten was lekker.

      Vannacht kregen we al meteen een welkom-in-Afrika-gevoel… We kwamen het vliegtuig uit met de trolleys met een trap, moesten toen de weg zoeken naar de ingang van het vliegveld en daar moesten we nog een formulier invullen. Daarna de koffers opgehaald, wiehoee ze waren aangekomen.

      Toen kwamen we in de ‘aankomsthal’, wat eigenlijk meer een hok was met allemaal mensen die je wilden strikken voor een taxi. Wij hadden al een taxi geregeld dus daar wilden we op wachten. Hij kwam een half uur te laat, maar dat hadden we stiekem al wel verwacht dus we waren blij dat hij nog kwam.

      Op het vliegveld konden we bij geen enkele automaat pinnen dus vroegen we de chauffeur om te stoppen bij een pinautomaat. Dat was hoopgevend… deze automaat pakte in ieder geval mijn bankpas… Helaas slikte hij hem daarna in. Na veel op de stop- en continue-knoppen geduwd te hebben kwam hij er uiteindelijk toch weer uit.. pfiew daar kwam ik weer weg met de schrik.

      Alsnog zonder geld de reis maar doorgezet naar het Entebbe backpackers hostel. We hadden pech want de stroom was uitgevallen. Haha. De hoofdlampen kwamen dus meteen al van pas want we moesten natuurlijk binnen zien te komen, een pyjama zoeken en de grote klamboereparatiesessie houden met plakband.

      Dat was dus wel een overgang van koud weer in Nederland naar 30 graden zonder ventilator in Uganda. Uiteindelijk gingen we rond half 5 slapen en om half 8 was hier weer ontbijt met bezigheden. De mensen gaan hier dus vroeg slapen maar staan ook weer op als het licht wordt. We gaan ons zo opfrissen en dan maar eens een rondje om het hostel lopen nu het nog licht is...

      reageer >>

      You are here