Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

  

Blogs

Blog
27.02.2015

Maagdenhuis op herhaling

Een weloverwogen bezetting kan wel degelijk iets opleveren.
Blog
23.02.2015

Hypes & Trends

Kleine dingen kunnen het begin zijn van iets groots.
  Blog
  19.02.2015

  Vier jaar verder

  Hoe groter de hogeschool of universiteit, hoe moeilijker te veranderen
  Blog
  18.02.2015

  Anns studiehouding

  Een voorbeeld van een gemotiveerde (Keniaanse) studente.
   Blog
   16.02.2015

   Kennen wij de Chinezen?

   De culturele baggage van een Chinese student is echt anders
    Blog
    12.02.2015

    Modern onderwijs

    Al jaren verbaas ik me erover dat ons onderwijssysteem al eeuwen onveranderd is – en dat terwijl de rest, ja alles, wél veranderde.
     Blog
     10.02.2015

     Docenten, maak je eigen tentamen!

     Wat nou als we testen wat voor cijfer docenten halen voor hun eigen tentamen? Zouden ze het aandurven, die docenten van de HU? Zullen we het gewoon proberen?
      Blog
      09.02.2015

      Vieze plaatjes

      Gruwelijke foto’s op Nederlandse sigarettenpakjes helpen niet om het roken tegen te gaan, concludeert Reint Jan Renes.
       Blog
       06.02.2015

       Open brief aan Mireille

       Wie ben jij? Welke talenten wil jij inzetten om de wereld mooier te maken?
        Blog
        05.02.2015

        Bezuiniging op Olympos raakt HU-student hard

        De HU vermindert subsidie aan Sportcentrum Olympos van drie naar twee ton.

         Blog
         30.01.2012

         Stage in Uganda

         Mijn naam is Laura van Strijp, ben 23 jaar oud en heb een kamer in Amersfoort. Ik ben derdejaars student aan de opleiding management in de zorg en zit nu voor mijn derdejaars stage in Uganda. In mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van de avonturen hier.

         Gisterenochtend zijn we vertrokken van Amsterdam naar Istanbul en het was heerlijk om in Istanbul even bij te komen en een stukje te kunnen lopen. Na twee uur zijn we weer ingestapt in het vliegtuig naar Entebbe en daar zijn we gelukkig inmiddels ook aangekomen.

         We vlogen met Turkish Airlines en het eerste vliegtuigje was net een krappe moskee met van die muziek en Turkse mensen en eten, maar het tweede vliegtuig was netjes verzorgd. We kregen nog oordopjes, sokken en slaapbrillen en het eten was lekker.

         Vannacht kregen we al meteen een welkom-in-Afrika-gevoel… We kwamen het vliegtuig uit met de trolleys met een trap, moesten toen de weg zoeken naar de ingang van het vliegveld en daar moesten we nog een formulier invullen. Daarna de koffers opgehaald, wiehoee ze waren aangekomen.

         Toen kwamen we in de ‘aankomsthal’, wat eigenlijk meer een hok was met allemaal mensen die je wilden strikken voor een taxi. Wij hadden al een taxi geregeld dus daar wilden we op wachten. Hij kwam een half uur te laat, maar dat hadden we stiekem al wel verwacht dus we waren blij dat hij nog kwam.

         Op het vliegveld konden we bij geen enkele automaat pinnen dus vroegen we de chauffeur om te stoppen bij een pinautomaat. Dat was hoopgevend… deze automaat pakte in ieder geval mijn bankpas… Helaas slikte hij hem daarna in. Na veel op de stop- en continue-knoppen geduwd te hebben kwam hij er uiteindelijk toch weer uit.. pfiew daar kwam ik weer weg met de schrik.

         Alsnog zonder geld de reis maar doorgezet naar het Entebbe backpackers hostel. We hadden pech want de stroom was uitgevallen. Haha. De hoofdlampen kwamen dus meteen al van pas want we moesten natuurlijk binnen zien te komen, een pyjama zoeken en de grote klamboereparatiesessie houden met plakband.

         Dat was dus wel een overgang van koud weer in Nederland naar 30 graden zonder ventilator in Uganda. Uiteindelijk gingen we rond half 5 slapen en om half 8 was hier weer ontbijt met bezigheden. De mensen gaan hier dus vroeg slapen maar staan ook weer op als het licht wordt. We gaan ons zo opfrissen en dan maar eens een rondje om het hostel lopen nu het nog licht is...

         reageer >>

         You are here