Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

  

Blogs

Blog
25.11.2015

Vidius: Voorstel splitsen en omzetten is anti-student

Door plannen van de gemeente Utrecht dreigt het kamertekort toe te nemen. En het plan is gebaseerd op een achterhaald vooroordeel over eeuwig feestende studenten, meent VIDIUS.
  Blog
  25.11.2015

  Lessen voor docenten (7): Check de aanwezigheid…of niet?

  En daar zit je dan als docent met een bijna gevulde klas, maar met een deel ongemotiveerde studenten... Wat te doen?
  Blog
  19.11.2015

  Dag van de rechten van het kind

  Uit huis geplaatst, besnijdenis meisjes, seks met kinderen: wanneer stopt het?
   Blog
   18.11.2015

   Lessen voor docenten (6): Wanneer leren studenten optimaal?

   Docenten, jullie kunnen je tijd veel beter gebruiken! Gebruik procesgerichte feedback tijdens de cursus.
   Blog
   17.11.2015

   Normen en waarden van religie

   Wat doet religie met de mens, met kinderen?
    Blog
    16.11.2015

    Man met bal

    Over waarom je juist wel met vreemden moet praten. En over die man met een bal, op het Domplein.
     Blog
     13.11.2015

     Scripties halen met hangen en wurgen

     Leggen we de lat voor sommige studenten niet te hoog, als het gaat om onderzoeksvaardigheden?
     Blog
     11.11.2015

     Lessen voor docenten (5): Afstuderen; een proeve van bekwaamheid. Maar voor wie?

     Alard Joosten geeft tips aan docenten: begeleiden van afstudeerders vraagt om maatwerk.
      Blog
      10.11.2015

      Low Car Diet (3): het werkt?!

      Vanmorgen, de eerste dag na het Low Car Diet, nam ik de trein. Is dat iets om trots op te zijn?
       Blog
       10.11.2015

       Tijd om verdomme eens volwassen te worden

       Als ik even bij de bar sta, besef ik dat ik zou willen dat het leven nooit zou veranderen. Noem me een melancholische doos, en waarschijnlijk komt het ook gewoon door die tien bier, maar heel even kan ik wel janken.

        Blog
        30.01.2012

        Stage in Uganda

        Mijn naam is Laura van Strijp, ben 23 jaar oud en heb een kamer in Amersfoort. Ik ben derdejaars student aan de opleiding management in de zorg en zit nu voor mijn derdejaars stage in Uganda. In mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden van de avonturen hier.

        Gisterenochtend zijn we vertrokken van Amsterdam naar Istanbul en het was heerlijk om in Istanbul even bij te komen en een stukje te kunnen lopen. Na twee uur zijn we weer ingestapt in het vliegtuig naar Entebbe en daar zijn we gelukkig inmiddels ook aangekomen.

        We vlogen met Turkish Airlines en het eerste vliegtuigje was net een krappe moskee met van die muziek en Turkse mensen en eten, maar het tweede vliegtuig was netjes verzorgd. We kregen nog oordopjes, sokken en slaapbrillen en het eten was lekker.

        Vannacht kregen we al meteen een welkom-in-Afrika-gevoel… We kwamen het vliegtuig uit met de trolleys met een trap, moesten toen de weg zoeken naar de ingang van het vliegveld en daar moesten we nog een formulier invullen. Daarna de koffers opgehaald, wiehoee ze waren aangekomen.

        Toen kwamen we in de ‘aankomsthal’, wat eigenlijk meer een hok was met allemaal mensen die je wilden strikken voor een taxi. Wij hadden al een taxi geregeld dus daar wilden we op wachten. Hij kwam een half uur te laat, maar dat hadden we stiekem al wel verwacht dus we waren blij dat hij nog kwam.

        Op het vliegveld konden we bij geen enkele automaat pinnen dus vroegen we de chauffeur om te stoppen bij een pinautomaat. Dat was hoopgevend… deze automaat pakte in ieder geval mijn bankpas… Helaas slikte hij hem daarna in. Na veel op de stop- en continue-knoppen geduwd te hebben kwam hij er uiteindelijk toch weer uit.. pfiew daar kwam ik weer weg met de schrik.

        Alsnog zonder geld de reis maar doorgezet naar het Entebbe backpackers hostel. We hadden pech want de stroom was uitgevallen. Haha. De hoofdlampen kwamen dus meteen al van pas want we moesten natuurlijk binnen zien te komen, een pyjama zoeken en de grote klamboereparatiesessie houden met plakband.

        Dat was dus wel een overgang van koud weer in Nederland naar 30 graden zonder ventilator in Uganda. Uiteindelijk gingen we rond half 5 slapen en om half 8 was hier weer ontbijt met bezigheden. De mensen gaan hier dus vroeg slapen maar staan ook weer op als het licht wordt. We gaan ons zo opfrissen en dan maar eens een rondje om het hostel lopen nu het nog licht is...

        reageer >>

        You are here