Blogs

19.12.2014

Cybercrime loont

Noord-Koreaanse raketten halen de V.S. nog niet, hackers daarentegen wel.
    16.12.2014

De oplossingen zijn het probleem

Het gedoe rond het onderwijs, dat is pas ingewikkeld. Ik, voorzien van aardig wat stempels, begrijp er althans steeds minder van.
    15.12.2014

Ooit een achterstand ingelopen?

Kan je een niet in te halen achterstand ongedaan maken?
      14.12.2014

10.000 uur oefenen

Zonder oefenen loopt de weg naar succes dood.
        11.12.2014

#lovethehealthylife

'Ja, met mij is alles prima. Ik ben zo veranderd. Ik ben helemaal into the healthy lifestyle. Hahaha, hashtag-lovingthefitlife! Ja joh, echt helemaal into.'
          10.12.2014

Eten met je ogen

Waarom eten we terwijl we geen trek hebben? En wat kun je er tegen doen?
            09.12.2014

Elk nadeel heeft zijn voordeel

In Suriname is er weinig sociale steun beschikbaar vanuit de overheid. Ik zou graag het voordeel hiervan willen belichten.
              01.12.2014

Voortschrijdend inzicht

Onbegrijpelijk hoe sommigen zichzelf kunnen promoten.
                29.11.2014

Differentiatie binnen het hbo

Huidige studenten zijn niet dommer dan dertig jaar geleden
                27.11.2014

Mag een stagiair verdienen?

Soms worden stagiairs uitgeknepen.

20.03.2012

Plezier terug in het onderwijs

Ik vind het een voorrecht dat ik op allerlei schooltypen les heb gegeven en daardoor ervaring op heb kunnen doen met verschillende lesmethoden, schooltypen en leerlingen, later ook studenten. Eén van mijn principes was (en is nog steeds) om de leerlingen met plezier naar school te laten gaan. Als ze dat doen, is al veel gewonnen, want dan zijn ze automatisch gemotiveerder en nemen makkelijker nieuwe stof op.

Ga je niet met plezier naar school en wil je liever spijbelen dan kennis op doen, dan haal je niet het optimale uit je schooltijd. Faciliteren moet de overheid doen. In eerste instantie in een goed geoutilleerd gebouw en materialen, die door de docenten (de laatste jaren professionals genoemd) vormgegeven en gekozen moeten worden.

De staatssecretaris van onderwijs werpt daarentegen alleen maar drempels op en zorgt ervoor dat de helft van de studenten slecht slaapt en ruim de helft extreme frustraties heeft, wat komt uit het Tajectumonderzoek onder 5497 studenten. Maar liefst 40% heeft last van grote stress, wat niet bevorderlijk is voor uitstekende schoolprestaties. Wil je die wel, dan moet je zorgen dat studenten met plezier hun studie kunnen doen. Ook weer niet te veel, want je bent wel op school/universiteit om wat op te steken.

reageer >>