Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

  

Blogs

Blog
30.03.2015

#IkPas: Dan maar maltbier

Jarig zijn en niet drinken: als dat maar goed gaat...
  Blog
  30.03.2015

  Medezeggenschapper (4): Rens de Groot

  De HU Medezeggenschap zoekt kandidaten voor raden en commissies. Tot die tijd bloggen student-medezeggenschappers over hun werk. Ditmaal: Rens de Groot.
   Blog
   28.03.2015

   Is een religieus debat mogelijk?

   Valt er met fundamentalisten nog wel te discussiëren?
    Blog
    27.03.2015

    Gedifferentieerd onderwijs

    Onderwijs gericht op de interesses en capaciteiten van kinderen, kan het mooier?
    Blog
    27.03.2015

    Lekker zeuren om maar te zeuren? Nou nee

    Steeds meer studenten – en ook docenten – vinden dat allerlei zaken niet goed gaan. Maar de eigen inzet om dat tij te keren blijkt vaak ver te zoeken.
    Blog
    23.03.2015

    Medezeggenschapper (3): Thianna Noordzij

    De HU Medezeggenschap zoekt kandidaten voor raden en commissies. Tot die tijd bloggen student-medezeggenschappers over hun werk.
     Blog
     19.03.2015

     #IkPas: Lichtelijk chagrijnig

     HU-studente Merel de Koning doet mee aan de landelijke actie #IkPas en drinkt 30 dagen niet. Vandaag deel 3: Terras, zon & geen bier...
      Blog
      16.03.2015

      Medezeggenschapper (2): Floris Willemsen

      De HU Medezeggenschap zoekt kandidaten voor raden en commissies. Tot die tijd bloggen student-medezeggenschappers over hun werk.
      Blog
      13.03.2015

      Anoniem

      Kan je als student, medewerker of docent teruggepakt worden door je leidinggevende als je commentaar hebt?
       Blog
       11.03.2015

       Nog lang en gelukkig

       Zelfs bij kinderen met gescheiden ouders blijft het geloof in een romantisch ideaalbeeld dankzij Disney overeind.

        Blog
        20.03.2012

        Plezier terug in het onderwijs

        Ik vind het een voorrecht dat ik op allerlei schooltypen les heb gegeven en daardoor ervaring op heb kunnen doen met verschillende lesmethoden, schooltypen en leerlingen, later ook studenten. Eén van mijn principes was (en is nog steeds) om de leerlingen met plezier naar school te laten gaan. Als ze dat doen, is al veel gewonnen, want dan zijn ze automatisch gemotiveerder en nemen makkelijker nieuwe stof op.

        Ga je niet met plezier naar school en wil je liever spijbelen dan kennis op doen, dan haal je niet het optimale uit je schooltijd. Faciliteren moet de overheid doen. In eerste instantie in een goed geoutilleerd gebouw en materialen, die door de docenten (de laatste jaren professionals genoemd) vormgegeven en gekozen moeten worden.

        De staatssecretaris van onderwijs werpt daarentegen alleen maar drempels op en zorgt ervoor dat de helft van de studenten slecht slaapt en ruim de helft extreme frustraties heeft, wat komt uit het Tajectumonderzoek onder 5497 studenten. Maar liefst 40% heeft last van grote stress, wat niet bevorderlijk is voor uitstekende schoolprestaties. Wil je die wel, dan moet je zorgen dat studenten met plezier hun studie kunnen doen. Ook weer niet te veel, want je bent wel op school/universiteit om wat op te steken.

        reageer >>

        You are here