Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

Blogs

15.07.2015

Citymarketing en persvrijheid

Citymarketing kost geld, maar kan ook wat opleveren. In Brighton denkt men daar anders over.
    12.07.2015

Zomerseks

Heb jij nog neukplannetjes voor op een of meer festivals deze zomer? De UvA zoekt nog kandidaten.
      09.07.2015

Veranderend onderwijs

Voetbal is als onderwijs, iedereen heeft er een mening over, dus schrijven de kranten er ook over.
        01.07.2015

Zijn je gedachten bij het onderwijs of bij je vakantie?

Iets kunnen loslaten, je gedachten op nul zetten, is ook een kunst.
          16.06.2015

Passend onderwijs op Bommelstein

Lopen leerlingen vast op reguliere basisscholen, als ze niet meer naar het special onderwijs kunnen?
            16.06.2015

Kijkles

Onze cultuur is een beeldcultuur. Dat is een feit. Nu nog leren daarmee om te gaan. Laten we maar ’s beginnen met kijkles op de lagere school.
            15.06.2015

Is de HU fraudegevoelig?

Spieken en het plegen fraude zou een epidemie zijn in Engeland.
              14.06.2015

Zet je nog wel even door?

Tussen de 80 en 95 procent van de studenten vertoont wel eens uitstelgedrag.
                13.06.2015

Raakt IS ons onderwijsbeleid?

Internationaliseringsprojecten worden beïnvloed door aanslagen ver weg.
                  12.06.2015

Wat ga je doen als je afgestudeerd bent?

Komen al die bachelors terecht in banen waarvoor ze gestudeerd hebben?

20.03.2012

Plezier terug in het onderwijs

Ik vind het een voorrecht dat ik op allerlei schooltypen les heb gegeven en daardoor ervaring op heb kunnen doen met verschillende lesmethoden, schooltypen en leerlingen, later ook studenten. Eén van mijn principes was (en is nog steeds) om de leerlingen met plezier naar school te laten gaan. Als ze dat doen, is al veel gewonnen, want dan zijn ze automatisch gemotiveerder en nemen makkelijker nieuwe stof op.

Ga je niet met plezier naar school en wil je liever spijbelen dan kennis op doen, dan haal je niet het optimale uit je schooltijd. Faciliteren moet de overheid doen. In eerste instantie in een goed geoutilleerd gebouw en materialen, die door de docenten (de laatste jaren professionals genoemd) vormgegeven en gekozen moeten worden.

De staatssecretaris van onderwijs werpt daarentegen alleen maar drempels op en zorgt ervoor dat de helft van de studenten slecht slaapt en ruim de helft extreme frustraties heeft, wat komt uit het Tajectumonderzoek onder 5497 studenten. Maar liefst 40% heeft last van grote stress, wat niet bevorderlijk is voor uitstekende schoolprestaties. Wil je die wel, dan moet je zorgen dat studenten met plezier hun studie kunnen doen. Ook weer niet te veel, want je bent wel op school/universiteit om wat op te steken.

reageer >>