Nationaal Studentendebat 2014

Blogs

30.09.2014

De strijd om betaalde lezers

De strijd om de zich amuserende, informerende en studerende lezer.
    29.09.2014

TEDtalks over toetsing

Leadership in education is creating a climate for possibilities.
      28.09.2014

Waar gaat ons loterijgeld naartoe?

Nederlanders doen graag mee aan goede doelen loterijen
      27.09.2014

Meer aandacht voor muziek en gym op school

Mooie regeringsplannen zonder financiële ondersteuning
        26.09.2014

De wereld op 9 manieren bekeken

Negen wereldkaarten in de vorm van infographics.

Sorry? Nee, toch niet...

Niels Peuchen ging in de Hogeschoolraad. Of toch niet. Of toch wel? Peuchen schept helderheid.

Suriname: het begin

Onze nieuwe blogger is Martje Nieuwenhuis, MWD-studente in Suriname.
          25.09.2014

Fonoweek bestaat allang niet meer

Weinigen hebben tijd om achterom te kijken
            24.09.2014

Cross Media Café

Er staat weer een hoop te gebeuren op onze schermpjes
              23.09.2014

Hoeveel tweets stuur jij per dag?

Ik denk nog steeds dat je meer van een blog kunt opsteken dan van een tweet

20.03.2012

Plezier terug in het onderwijs

Ik vind het een voorrecht dat ik op allerlei schooltypen les heb gegeven en daardoor ervaring op heb kunnen doen met verschillende lesmethoden, schooltypen en leerlingen, later ook studenten. Eén van mijn principes was (en is nog steeds) om de leerlingen met plezier naar school te laten gaan. Als ze dat doen, is al veel gewonnen, want dan zijn ze automatisch gemotiveerder en nemen makkelijker nieuwe stof op.

Ga je niet met plezier naar school en wil je liever spijbelen dan kennis op doen, dan haal je niet het optimale uit je schooltijd. Faciliteren moet de overheid doen. In eerste instantie in een goed geoutilleerd gebouw en materialen, die door de docenten (de laatste jaren professionals genoemd) vormgegeven en gekozen moeten worden.

De staatssecretaris van onderwijs werpt daarentegen alleen maar drempels op en zorgt ervoor dat de helft van de studenten slecht slaapt en ruim de helft extreme frustraties heeft, wat komt uit het Tajectumonderzoek onder 5497 studenten. Maar liefst 40% heeft last van grote stress, wat niet bevorderlijk is voor uitstekende schoolprestaties. Wil je die wel, dan moet je zorgen dat studenten met plezier hun studie kunnen doen. Ook weer niet te veel, want je bent wel op school/universiteit om wat op te steken.

reageer >>