Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk    Wie is de beste fotograaf van de Uithof? Doe mee aan de Trajectum fotowedstrijd!

Blogs

18.04.2015

Minder stapelaars

Het aantal stapelaars, op- of doorstromers daalt.
    16.04.2015

De vraag der vragen

Aangezien het feestje 's ochtends was, viel de optie van een biertje al af. God sta me bij.
      16.04.2015

Netwerken en net werken

De HU blijkt nog ongebruikte potjes geld te hebben voor opleidingen
        15.04.2015

Praktijkgericht onderzoek

Onderzoek blijft een van de speerpunten van de HU
          14.04.2015

Koningin Máxima, Go Ahead Eagles en ik

Helaas ben ik als Go Ahead Eagles-fan de laatste tijd vooral vertrouwd met ‘Cutting Off Reflected Failure’: ‘zij hebben verloren’. Door hun beroerde resultaten ben ik ook een beetje sneu.
            13.04.2015

Medezeggenschapper (6): Roel van Krieken

HU Medezeggenschap zoekt kandidaten voor raden en commissies. Student-medezeggenschappers leggen uit wat ze doen. Ditmaal: Roel van Krieken.
              08.04.2015

Medezeggenschapper (5): Veerle Meijer

HU Medezeggenschap zoekt kandidaten voor raden en commissies. Student-medezeggenschappers leggen uit wat ze doen. Ditmaal: Veerle Meijer.
              30.03.2015

#IkPas: Dan maar maltbier

Jarig zijn en niet drinken: als dat maar goed gaat...
                30.03.2015

Medezeggenschapper (4): Rens de Groot

De HU Medezeggenschap zoekt kandidaten voor raden en commissies. Tot die tijd bloggen student-medezeggenschappers over hun werk. Ditmaal: Rens de Groot.
                  28.03.2015

Is een religieus debat mogelijk?

Valt er met fundamentalisten nog wel te discussiëren?

20.03.2012

Plezier terug in het onderwijs

Ik vind het een voorrecht dat ik op allerlei schooltypen les heb gegeven en daardoor ervaring op heb kunnen doen met verschillende lesmethoden, schooltypen en leerlingen, later ook studenten. Eén van mijn principes was (en is nog steeds) om de leerlingen met plezier naar school te laten gaan. Als ze dat doen, is al veel gewonnen, want dan zijn ze automatisch gemotiveerder en nemen makkelijker nieuwe stof op.

Ga je niet met plezier naar school en wil je liever spijbelen dan kennis op doen, dan haal je niet het optimale uit je schooltijd. Faciliteren moet de overheid doen. In eerste instantie in een goed geoutilleerd gebouw en materialen, die door de docenten (de laatste jaren professionals genoemd) vormgegeven en gekozen moeten worden.

De staatssecretaris van onderwijs werpt daarentegen alleen maar drempels op en zorgt ervoor dat de helft van de studenten slecht slaapt en ruim de helft extreme frustraties heeft, wat komt uit het Tajectumonderzoek onder 5497 studenten. Maar liefst 40% heeft last van grote stress, wat niet bevorderlijk is voor uitstekende schoolprestaties. Wil je die wel, dan moet je zorgen dat studenten met plezier hun studie kunnen doen. Ook weer niet te veel, want je bent wel op school/universiteit om wat op te steken.

reageer >>