Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

  

Blogs

Blog
27.02.2015

Maagdenhuis op herhaling

Een weloverwogen bezetting kan wel degelijk iets opleveren.
Blog
23.02.2015

Hypes & Trends

Kleine dingen kunnen het begin zijn van iets groots.
  Blog
  19.02.2015

  Vier jaar verder

  Hoe groter de hogeschool of universiteit, hoe moeilijker te veranderen
  Blog
  18.02.2015

  Anns studiehouding

  Een voorbeeld van een gemotiveerde (Keniaanse) studente.
   Blog
   16.02.2015

   Kennen wij de Chinezen?

   De culturele baggage van een Chinese student is echt anders
    Blog
    12.02.2015

    Modern onderwijs

    Al jaren verbaas ik me erover dat ons onderwijssysteem al eeuwen onveranderd is – en dat terwijl de rest, ja alles, wél veranderde.
     Blog
     10.02.2015

     Docenten, maak je eigen tentamen!

     Wat nou als we testen wat voor cijfer docenten halen voor hun eigen tentamen? Zouden ze het aandurven, die docenten van de HU? Zullen we het gewoon proberen?
      Blog
      09.02.2015

      Vieze plaatjes

      Gruwelijke foto’s op Nederlandse sigarettenpakjes helpen niet om het roken tegen te gaan, concludeert Reint Jan Renes.
       Blog
       06.02.2015

       Open brief aan Mireille

       Wie ben jij? Welke talenten wil jij inzetten om de wereld mooier te maken?
        Blog
        05.02.2015

        Bezuiniging op Olympos raakt HU-student hard

        De HU vermindert subsidie aan Sportcentrum Olympos van drie naar twee ton.

         Blog
         06.02.2012

         Onlogische planning

         Inmiddels hebben we de schoolbanken geschuurd en gelakt en geplaatst in de school. Helaas is de school nog niet af, dus hebben ze een noodgebouwtje van hout gebouwd waaraan we vandaag gewerkt hebben. Hierin staan nu de bankjes en hebben we de vloer schoongemaakt, want er ligt namelijk ook nog geen vloerbedekking of beton in. Alles gebeurt hier maar half in Uganda en alles volgens een onlogische planning.

         Ik moet wel zeggen dat ze hard werken. Mijn vooroordeel was dat ze een beetje lui waren en alles heel erg op hun gemak zouden doen maar ze werken hier echt hard. Vaak gaat het wel op een onlogische manier waardoor je alsnog lang bezig bent, maar ze doen hun best.

         In ons vrijwilligershuis wonen ook twee lokale mensen. Een van deze mensen (Tom) gaat regelmatig naar de kerk en gaat iedere woensdag naar het huis van een kerklid om samen te bidden en te zingen. Deze week was het bij ons in huis. Hij was helemaal zenuwachtig, want er zouden ongeveer tien mensen komen om 18:00 uur in ons kleine huiskamertje. Uiteindelijk zat het rond 20:00 vol en zaten we hutje mutje liedjes te zingen en te bidden. Dat was nog eens een ervaring.         Verder hebben ze bij het Chedra-project regelmatig housevisits gedaan om de behoeften te analyseren die de verschillende communities hebben. Er zijn drie communities waar Chedra hulp aan verleend. Nu werd ons gevraagd of wij al deze uitslagen (twee dikke mappen) wilden verwerken in een excel-bestand. Daarvoor zijn we al een hele middag bezig geweest en hiervoor zullen er nog vele volgen waarschijnlijk.. Het is wel heel leuk om te doen omdat je zo een goed beeld krijgt van de problemen binnen de gezinnen rondom hygiëne en faciliteiten e.d.

         Het sponsorgeld is gestort, dus morgen gaan we met de projectleider overleggen wat we er mee kunnen/willen doen. Er zijn genoeg aandachtspunten hier.

         Dit weekend een Afrikaanse kookles gehad en heel veel lekkers gemaakt, foto’s volgen snel. Ik kan helaas de foto’s met het internet hier niet op mijn blog uploaden dus mochten jullie interesse hebben, ze staan op mijn Facebook en anders probeer ik het volgende week nog wel een keertje.
Verder lekker gezwommen en bijgekletst met alle Nederlanders. Morgen is de opening van de school en gaan we daar naar toe, ben benieuwd wat deze week ons weer gaat brengen.

         Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

         Reacties

         He Laura,
         ook jij bent aan het schilderen geslagen? fijn voor een later klushuis. Inmiddels al wel gewend en volgens mij heb jij het naar jouw zin, je doet goed werk.
         Hier vreselijk koud, elfstedentocht???? Voor mij mag het een beetje Uganda weer zijn
         liefs
         tante Marijke

         reageer >>

         You are here