Fling app - send your snaps to 50 people around the world    Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk   

  

Blogs

Blog
26.05.2015

International Business Studies

Zit de HU voorin of achterin het peleton van Engelstaligonderwijs?
  Blog
  24.05.2015

  Rendementsdenken

  Moeten we ons in het onderwijs de vraag blijven stellen: Wat levert 't op?
   Blog
   19.05.2015

   Achter de klas

   Je ziet het gebeuren, zogezegd ‘voor je ogen’: het ontstaan van een ander onderwijsconcept. Je voelt het ook, als docent. Studenten zijn het zat.
    Blog
    18.05.2015

    Ria, bedankt

    Heb je tips, opmerkingen of keiharde kritiek? Mail Nina!
     Blog
     12.05.2015

     Hoe kies je de juiste school?

     Motivatie en de omgeving bepalen het succes van je studie
      Blog
      12.05.2015

      Een naderend kampioenschap

      Nu voel ik al weemoed omdat deze tijdloze saamhorigheid voorbij zal gaan. Sneller dan mij lief is. De eerste signalen kondigen zich al aan.
       Blog
       30.04.2015

       Klassengrootte

       Hoe jonger, des belangrijker is het om goed kontakt met je leerkracht te hebben.
        Blog
        18.04.2015

        Minder stapelaars

        Het aantal stapelaars, op- of doorstromers daalt.
         Blog
         16.04.2015

         De vraag der vragen

         Aangezien het feestje 's ochtends was, viel de optie van een biertje al af. God sta me bij.
          Blog
          16.04.2015

          Netwerken en net werken

          De HU blijkt nog ongebruikte potjes geld te hebben voor opleidingen

           Blog
           06.02.2012

           Onlogische planning

           Inmiddels hebben we de schoolbanken geschuurd en gelakt en geplaatst in de school. Helaas is de school nog niet af, dus hebben ze een noodgebouwtje van hout gebouwd waaraan we vandaag gewerkt hebben. Hierin staan nu de bankjes en hebben we de vloer schoongemaakt, want er ligt namelijk ook nog geen vloerbedekking of beton in. Alles gebeurt hier maar half in Uganda en alles volgens een onlogische planning.

           Ik moet wel zeggen dat ze hard werken. Mijn vooroordeel was dat ze een beetje lui waren en alles heel erg op hun gemak zouden doen maar ze werken hier echt hard. Vaak gaat het wel op een onlogische manier waardoor je alsnog lang bezig bent, maar ze doen hun best.

           In ons vrijwilligershuis wonen ook twee lokale mensen. Een van deze mensen (Tom) gaat regelmatig naar de kerk en gaat iedere woensdag naar het huis van een kerklid om samen te bidden en te zingen. Deze week was het bij ons in huis. Hij was helemaal zenuwachtig, want er zouden ongeveer tien mensen komen om 18:00 uur in ons kleine huiskamertje. Uiteindelijk zat het rond 20:00 vol en zaten we hutje mutje liedjes te zingen en te bidden. Dat was nog eens een ervaring.           Verder hebben ze bij het Chedra-project regelmatig housevisits gedaan om de behoeften te analyseren die de verschillende communities hebben. Er zijn drie communities waar Chedra hulp aan verleend. Nu werd ons gevraagd of wij al deze uitslagen (twee dikke mappen) wilden verwerken in een excel-bestand. Daarvoor zijn we al een hele middag bezig geweest en hiervoor zullen er nog vele volgen waarschijnlijk.. Het is wel heel leuk om te doen omdat je zo een goed beeld krijgt van de problemen binnen de gezinnen rondom hygiëne en faciliteiten e.d.

           Het sponsorgeld is gestort, dus morgen gaan we met de projectleider overleggen wat we er mee kunnen/willen doen. Er zijn genoeg aandachtspunten hier.

           Dit weekend een Afrikaanse kookles gehad en heel veel lekkers gemaakt, foto’s volgen snel. Ik kan helaas de foto’s met het internet hier niet op mijn blog uploaden dus mochten jullie interesse hebben, ze staan op mijn Facebook en anders probeer ik het volgende week nog wel een keertje.
Verder lekker gezwommen en bijgekletst met alle Nederlanders. Morgen is de opening van de school en gaan we daar naar toe, ben benieuwd wat deze week ons weer gaat brengen.

           Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

           Reacties

           He Laura,
           ook jij bent aan het schilderen geslagen? fijn voor een later klushuis. Inmiddels al wel gewend en volgens mij heb jij het naar jouw zin, je doet goed werk.
           Hier vreselijk koud, elfstedentocht???? Voor mij mag het een beetje Uganda weer zijn
           liefs
           tante Marijke

           reageer >>

           You are here