Blogs

Blog
30.07.2014

Sportclubs als belegging

Entertainment en sport zijn geldmagneten
  Blog
  29.07.2014

  Wie is er schuldig?

  Is de verleiding soms te groot om op een knopje te drukken?
   Blog
   28.07.2014

   KUT

   Aan welke synoniemen denk jij bij het woordje kut?
    Blog
    27.07.2014

    Verplichte nationale empathie?

    Wil iedereen wel verdriet delen met zovelen?
     Blog
     26.07.2014

     Van basisbeurs naar leenstelsel

     Studeren wordt vanaf 2015 weer duurder
     Blog
     25.07.2014

     God of Allah of Niets

     Fanatici lijken moeilijk te stoppen in aandacht en macht.
      Blog
      24.07.2014

      Nederland rouwt

      Hoe dichterbij des te intenser de rouw
       Blog
       23.07.2014

       Meer Engelstaligonderwijs?

       Proefschriften en master theses in het Engels; hoe gaat dit bij de HU?
        Blog
        22.07.2014

        Mag bloot prikkelen?

        Bloot blijft aantrekkingskracht hebben, ook op jongeren
         Blog
         21.07.2014

         Invloed seksuele mediacontent

         Komt er steeds meer bloot in videoclips, of valt 't mee?

          Gerelateerd

          Blog
          06.02.2012

          Onlogische planning

          Inmiddels hebben we de schoolbanken geschuurd en gelakt en geplaatst in de school. Helaas is de school nog niet af, dus hebben ze een noodgebouwtje van hout gebouwd waaraan we vandaag gewerkt hebben. Hierin staan nu de bankjes en hebben we de vloer schoongemaakt, want er ligt namelijk ook nog geen vloerbedekking of beton in. Alles gebeurt hier maar half in Uganda en alles volgens een onlogische planning.

          Ik moet wel zeggen dat ze hard werken. Mijn vooroordeel was dat ze een beetje lui waren en alles heel erg op hun gemak zouden doen maar ze werken hier echt hard. Vaak gaat het wel op een onlogische manier waardoor je alsnog lang bezig bent, maar ze doen hun best.

          In ons vrijwilligershuis wonen ook twee lokale mensen. Een van deze mensen (Tom) gaat regelmatig naar de kerk en gaat iedere woensdag naar het huis van een kerklid om samen te bidden en te zingen. Deze week was het bij ons in huis. Hij was helemaal zenuwachtig, want er zouden ongeveer tien mensen komen om 18:00 uur in ons kleine huiskamertje. Uiteindelijk zat het rond 20:00 vol en zaten we hutje mutje liedjes te zingen en te bidden. Dat was nog eens een ervaring.          Verder hebben ze bij het Chedra-project regelmatig housevisits gedaan om de behoeften te analyseren die de verschillende communities hebben. Er zijn drie communities waar Chedra hulp aan verleend. Nu werd ons gevraagd of wij al deze uitslagen (twee dikke mappen) wilden verwerken in een excel-bestand. Daarvoor zijn we al een hele middag bezig geweest en hiervoor zullen er nog vele volgen waarschijnlijk.. Het is wel heel leuk om te doen omdat je zo een goed beeld krijgt van de problemen binnen de gezinnen rondom hygiëne en faciliteiten e.d.

          Het sponsorgeld is gestort, dus morgen gaan we met de projectleider overleggen wat we er mee kunnen/willen doen. Er zijn genoeg aandachtspunten hier.

          Dit weekend een Afrikaanse kookles gehad en heel veel lekkers gemaakt, foto’s volgen snel. Ik kan helaas de foto’s met het internet hier niet op mijn blog uploaden dus mochten jullie interesse hebben, ze staan op mijn Facebook en anders probeer ik het volgende week nog wel een keertje.
Verder lekker gezwommen en bijgekletst met alle Nederlanders. Morgen is de opening van de school en gaan we daar naar toe, ben benieuwd wat deze week ons weer gaat brengen.

          Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

          Reacties

          He Laura,
          ook jij bent aan het schilderen geslagen? fijn voor een later klushuis. Inmiddels al wel gewend en volgens mij heb jij het naar jouw zin, je doet goed werk.
          Hier vreselijk koud, elfstedentocht???? Voor mij mag het een beetje Uganda weer zijn
          liefs
          tante Marijke

          reageer >>

          You are here