Blogs

Blog
24.04.2014

Over tien jaar bestaat Google niet meer

Stilstand is achteruitgang en veranderen is ademhalen,
  Blog
  23.04.2014

  Afstuderen in Ethiopië (1)

  Waarom kies je voor je afstudeerproject voor een van de armste landen van de wereld? Student Harro van Dam legt het uit.
  Blog
  23.04.2014

  4 must-read boeken

  Hier zijn de boeken die je gelezen móét hebben voordat je van school gaat.
  Blog
  23.04.2014

  Afstudeerrichtingen worden minoren

  Beperkt is het mogelijk om minoren ook in het tweede semester te volgen
  Blog
  22.04.2014

  De wereld is van en voor iedereen

  Egoïsme en landjepik hoort niet bij tolerantie
   Blog
   21.04.2014

   Mijmer jij ook weleens?

   Tijdnemen om eens terug te denken kan geen kwaad
    Blog
    20.04.2014

    Opleiding tot eventmanager is populair

    In augustus 2011 suggereerde Paul Schnabel om met dit soort opleidingen te stoppen.
     Blog
     19.04.2014

     Onderwijsvernieuwing is cultuuromscholing

     Zijn er hbo-docenten die verschillende culturen aanvoelen?
      Blog
      18.04.2014

      Tot vervelens toe toetsing

      Ervaringsdeskundigen zeggen het al jaren en nu ook lectoren
      Blog
      17.04.2014

      HU-verkiezingen: op eigen kracht

      Joost Ansems stelt zichzelf opnieuw kandidaat voor de Hogeschoolraad - maar wel onder eigen vlag. Waarom deze overstap?

      Gerelateerd

      Blog
      06.02.2012

      Onlogische planning

      Inmiddels hebben we de schoolbanken geschuurd en gelakt en geplaatst in de school. Helaas is de school nog niet af, dus hebben ze een noodgebouwtje van hout gebouwd waaraan we vandaag gewerkt hebben. Hierin staan nu de bankjes en hebben we de vloer schoongemaakt, want er ligt namelijk ook nog geen vloerbedekking of beton in. Alles gebeurt hier maar half in Uganda en alles volgens een onlogische planning.

      Ik moet wel zeggen dat ze hard werken. Mijn vooroordeel was dat ze een beetje lui waren en alles heel erg op hun gemak zouden doen maar ze werken hier echt hard. Vaak gaat het wel op een onlogische manier waardoor je alsnog lang bezig bent, maar ze doen hun best.

      In ons vrijwilligershuis wonen ook twee lokale mensen. Een van deze mensen (Tom) gaat regelmatig naar de kerk en gaat iedere woensdag naar het huis van een kerklid om samen te bidden en te zingen. Deze week was het bij ons in huis. Hij was helemaal zenuwachtig, want er zouden ongeveer tien mensen komen om 18:00 uur in ons kleine huiskamertje. Uiteindelijk zat het rond 20:00 vol en zaten we hutje mutje liedjes te zingen en te bidden. Dat was nog eens een ervaring.      Verder hebben ze bij het Chedra-project regelmatig housevisits gedaan om de behoeften te analyseren die de verschillende communities hebben. Er zijn drie communities waar Chedra hulp aan verleend. Nu werd ons gevraagd of wij al deze uitslagen (twee dikke mappen) wilden verwerken in een excel-bestand. Daarvoor zijn we al een hele middag bezig geweest en hiervoor zullen er nog vele volgen waarschijnlijk.. Het is wel heel leuk om te doen omdat je zo een goed beeld krijgt van de problemen binnen de gezinnen rondom hygiëne en faciliteiten e.d.

      Het sponsorgeld is gestort, dus morgen gaan we met de projectleider overleggen wat we er mee kunnen/willen doen. Er zijn genoeg aandachtspunten hier.

      Dit weekend een Afrikaanse kookles gehad en heel veel lekkers gemaakt, foto’s volgen snel. Ik kan helaas de foto’s met het internet hier niet op mijn blog uploaden dus mochten jullie interesse hebben, ze staan op mijn Facebook en anders probeer ik het volgende week nog wel een keertje.
Verder lekker gezwommen en bijgekletst met alle Nederlanders. Morgen is de opening van de school en gaan we daar naar toe, ben benieuwd wat deze week ons weer gaat brengen.

      Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

      Reacties

      He Laura,
      ook jij bent aan het schilderen geslagen? fijn voor een later klushuis. Inmiddels al wel gewend en volgens mij heb jij het naar jouw zin, je doet goed werk.
      Hier vreselijk koud, elfstedentocht???? Voor mij mag het een beetje Uganda weer zijn
      liefs
      tante Marijke

      reageer >>

      You are here