Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk    Wie is de beste fotograaf van de Uithof? Doe mee aan de Trajectum fotowedstrijd!

  

Blogs

Blog
30.04.2015

Klassengrootte

Hoe jonger, des belangrijker is het om goed kontakt met je leerkracht te hebben.
  Blog
  18.04.2015

  Minder stapelaars

  Het aantal stapelaars, op- of doorstromers daalt.
   Blog
   16.04.2015

   De vraag der vragen

   Aangezien het feestje 's ochtends was, viel de optie van een biertje al af. God sta me bij.
    Blog
    16.04.2015

    Netwerken en net werken

    De HU blijkt nog ongebruikte potjes geld te hebben voor opleidingen
     Blog
     15.04.2015

     Praktijkgericht onderzoek

     Onderzoek blijft een van de speerpunten van de HU
      Blog
      14.04.2015

      Koningin Máxima, Go Ahead Eagles en ik

      Helaas ben ik als Go Ahead Eagles-fan de laatste tijd vooral vertrouwd met ‘Cutting Off Reflected Failure’: ‘zij hebben verloren’. Door hun beroerde resultaten ben ik ook een beetje sneu.
       Blog
       13.04.2015

       Medezeggenschapper (6): Roel van Krieken

       HU Medezeggenschap zoekt kandidaten voor raden en commissies. Student-medezeggenschappers leggen uit wat ze doen. Ditmaal: Roel van Krieken.
        Blog
        08.04.2015

        Medezeggenschapper (5): Veerle Meijer

        HU Medezeggenschap zoekt kandidaten voor raden en commissies. Student-medezeggenschappers leggen uit wat ze doen. Ditmaal: Veerle Meijer.
        Blog
        30.03.2015

        #IkPas: Dan maar maltbier

        Jarig zijn en niet drinken: als dat maar goed gaat...
         Blog
         30.03.2015

         Medezeggenschapper (4): Rens de Groot

         De HU Medezeggenschap zoekt kandidaten voor raden en commissies. Tot die tijd bloggen student-medezeggenschappers over hun werk. Ditmaal: Rens de Groot.

          Blog
          06.02.2012

          Onlogische planning

          Inmiddels hebben we de schoolbanken geschuurd en gelakt en geplaatst in de school. Helaas is de school nog niet af, dus hebben ze een noodgebouwtje van hout gebouwd waaraan we vandaag gewerkt hebben. Hierin staan nu de bankjes en hebben we de vloer schoongemaakt, want er ligt namelijk ook nog geen vloerbedekking of beton in. Alles gebeurt hier maar half in Uganda en alles volgens een onlogische planning.

          Ik moet wel zeggen dat ze hard werken. Mijn vooroordeel was dat ze een beetje lui waren en alles heel erg op hun gemak zouden doen maar ze werken hier echt hard. Vaak gaat het wel op een onlogische manier waardoor je alsnog lang bezig bent, maar ze doen hun best.

          In ons vrijwilligershuis wonen ook twee lokale mensen. Een van deze mensen (Tom) gaat regelmatig naar de kerk en gaat iedere woensdag naar het huis van een kerklid om samen te bidden en te zingen. Deze week was het bij ons in huis. Hij was helemaal zenuwachtig, want er zouden ongeveer tien mensen komen om 18:00 uur in ons kleine huiskamertje. Uiteindelijk zat het rond 20:00 vol en zaten we hutje mutje liedjes te zingen en te bidden. Dat was nog eens een ervaring.          Verder hebben ze bij het Chedra-project regelmatig housevisits gedaan om de behoeften te analyseren die de verschillende communities hebben. Er zijn drie communities waar Chedra hulp aan verleend. Nu werd ons gevraagd of wij al deze uitslagen (twee dikke mappen) wilden verwerken in een excel-bestand. Daarvoor zijn we al een hele middag bezig geweest en hiervoor zullen er nog vele volgen waarschijnlijk.. Het is wel heel leuk om te doen omdat je zo een goed beeld krijgt van de problemen binnen de gezinnen rondom hygiëne en faciliteiten e.d.

          Het sponsorgeld is gestort, dus morgen gaan we met de projectleider overleggen wat we er mee kunnen/willen doen. Er zijn genoeg aandachtspunten hier.

          Dit weekend een Afrikaanse kookles gehad en heel veel lekkers gemaakt, foto’s volgen snel. Ik kan helaas de foto’s met het internet hier niet op mijn blog uploaden dus mochten jullie interesse hebben, ze staan op mijn Facebook en anders probeer ik het volgende week nog wel een keertje.
Verder lekker gezwommen en bijgekletst met alle Nederlanders. Morgen is de opening van de school en gaan we daar naar toe, ben benieuwd wat deze week ons weer gaat brengen.

          Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

          Reacties

          He Laura,
          ook jij bent aan het schilderen geslagen? fijn voor een later klushuis. Inmiddels al wel gewend en volgens mij heb jij het naar jouw zin, je doet goed werk.
          Hier vreselijk koud, elfstedentocht???? Voor mij mag het een beetje Uganda weer zijn
          liefs
          tante Marijke

          reageer >>

          You are here