Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

  

Blogs

Blog
27.03.2015

Gedifferentieerd onderwijs

Onderwijs gericht op de interesses en capaciteiten van kinderen, kan het mooier?
  Blog
  27.03.2015

  Lekker zeuren om maar te zeuren? Nou nee

  Steeds meer studenten – en ook docenten – vinden dat allerlei zaken niet goed gaan. Maar de eigen inzet om dat tij te keren blijkt vaak ver te zoeken.
   Blog
   23.03.2015

   Medezeggenschapper (3): Thianna Noordzij

   De HU Medezeggenschap zoekt kandidaten voor raden en commissies. Tot die tijd bloggen student-medezeggenschappers over hun werk.
    Blog
    19.03.2015

    #IkPas: Lichtelijk chagrijnig

    HU-studente Merel de Koning doet mee aan de landelijke actie #IkPas en drinkt 30 dagen niet. Vandaag deel 3: Terras, zon & geen bier...
     Blog
     16.03.2015

     Medezeggenschapper (2): Floris Willemsen

     De HU Medezeggenschap zoekt kandidaten voor raden en commissies. Tot die tijd bloggen student-medezeggenschappers over hun werk.
     Blog
     13.03.2015

     Anoniem

     Kan je als student, medewerker of docent teruggepakt worden door je leidinggevende als je commentaar hebt?
      Blog
      11.03.2015

      Nog lang en gelukkig

      Zelfs bij kinderen met gescheiden ouders blijft het geloof in een romantisch ideaalbeeld dankzij Disney overeind.
       Blog
       10.03.2015

       Anoniem

       Studenten klagen anoniem uit angst voor repercussies. Wat kunnen we daar tegen doen?
        Blog
        09.03.2015

        Medezeggenschapper (1): Joran Zwart

        De HU Medezeggenschap zoekt kandidaten voor raden en commissies. Tot die tijd bloggen student-medezeggenschappers over hun werk.
        Blog
        27.02.2015

        Maagdenhuis op herhaling

        Een weloverwogen bezetting kan wel degelijk iets opleveren.

        Blog
        01.02.2012

        Olyotya (Hallo hoe gaat het)?

        Hier gaat alles in ieder geval goed. 
Ik had het gisteren best even moeilijk met het wennen aan onze verblijfplaats. Vergeleken met de andere vrijwilligersprojecten hebben we een luxe huis. We hebben namelijk stromend water (heel fijn) en twee slaapkamers. ‘s Avonds viel de stroom uit en moest ik echt wennen aan het huis. Na vandaag en al 2x lekker gekookt te hebben voel ik me veel beter.

        

Vandaag de eerste dag op het project gehad en we hebben meteen lokale namen en clans gekregen. Ik hoor bij de buffalo clan en als ik dan iemand zie die uit dezelfde clan komt dan zijn we als familie en zorgen we voor elkaar. Mijn lokale naam is Nambogo, vernoemd naar de buffalo. 

We werden meteen welkom ontvangen door de lokale vrijwilligers en projectleider en hebben de planning van de week doorgenomen. Om het nog extra leuk te maken mochten wij ook nog Nederlandse namen geven aan de leden van het vrijwilligersteam en hebben wij gekozen voor Sjaak, Henk, Aniek, Joke, Anne en Karin. Hier moesten ze erg om lachen en vooral de naam Sjaak doet het goed (haha).        Vandaag hebben we vooral veel gepraat over het grootste probleem in Uganda, namelijk HIV en Aids. 
Er is een mevrouw van het project die daarin gespecialiseerd is en we hebben meteen onze plannen met het voorlichtingsprogramma besproken. Voor onze stageopdracht gaan wij even kort het bestaande programma analyseren en een aangepast voorlichtingsprogramma met draaiboek opstellen.
        Door heel veel te praten met mensen uit Uganda hebben we al een aantal lokale woorden en zinnen geleerd en daarbij noemen alle Ugandese mensen je Mzungu (blanke). Overal waar je komt staan kindjes te zwaaien en Mzungu te roepen en het contact met kinderen is vlug gelegd, dus dat is leuk.

        Het Chedra-project heeft een primary school (basisschool) geopend en daarvoor moet nog heel veel gebeuren. Een van de vrijwilligers heeft geregeld dat ze voor haar donatiegeld schoolspullen kan kopen en een schommel voor de kindjes. Morgen gaan we de schoolbanken schuren en verven, vandaag hebben we ze al schoon gemaakt. 

Ons donatiegeld is maandag gestort op de rekening van het project, dus binnenkort gaan we met Moses (de projectleider) bespreken waarvoor we dit gaan gebruiken.

        Het internet was de laatste week echt heel slecht maar ik heb nu een soort dongel gekocht dus daarom kan ik weer gewoon facebooken en mailen. Hoe is het mogelijk aan de andere kant van de wereld.

        Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

        reageer >>

        You are here