Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk   

  

Blogs

Blog
08.10.2015

Voodoo marketing of voodoo privacy?

Een lekker leesbaar boekje (160 blz) met 241 handzame bronvermeldingen over 'persuasive tactics'.
  Blog
  08.10.2015

  Minder auto rijden? V-r-e-s-e-l-i-j-k

  Trajectum-eindredacteur Marc Janssen doet de komende maand verslag van zijn deelname aan het Low Car Diet. Vandaag aflevering 1: waarom toch?
   Blog
   05.10.2015

   Volgens Rutten: recht bij medische hulpverlening?

   Trajectum-redacteur Gerard Rutten blikt terug op het nieuws.
    Blog
    02.10.2015

    Stampen is er niet meer bij

    Op internet kan je alles vinden, maar feitenkennis blijft onontbeerlijk
     Blog
     28.09.2015

     ‘Lekker doen joh’

     'Waarom zien we niet ook Gordon, Patty Brard en Geert Wilders de kwast hanteren? In je eentje een streep trekken heeft vaak weinig zin.'
     Blog
     25.09.2015

     Nergens wordt identiek lesgegeven

     Kijken hoe elders lesgegeven wordt is goed, zelf elders lesgeven is beter.
      Blog
      24.09.2015

      Het gonst van puike projecten die we niet zien

      Ga mee naar buiten, allemaal, dan... Over flexibiliteit en een neus voor publiciteit hebben.
       Blog
       23.09.2015

       Veel studenten onder vluchtelingen

       Bezoeken van internationale educatiecongressen is goed. We willen ook graag horen wat er uitkomt.
        Blog
        22.09.2015

        Engels als studietaal

        Steeds meer colleges in het Engels. Europese ongelijkheid in collegeld.
         Blog
         21.09.2015

         De eenzame fietser

         Remko van Broekhoven over zijn dagelijkse fietstocht richting De Uithof: 'Pakweg de helft van het volk onderweg gedraagt zich als wilde beesten.'

          Blog
          01.02.2012

          Olyotya (Hallo hoe gaat het)?

          Hier gaat alles in ieder geval goed. 
Ik had het gisteren best even moeilijk met het wennen aan onze verblijfplaats. Vergeleken met de andere vrijwilligersprojecten hebben we een luxe huis. We hebben namelijk stromend water (heel fijn) en twee slaapkamers. ‘s Avonds viel de stroom uit en moest ik echt wennen aan het huis. Na vandaag en al 2x lekker gekookt te hebben voel ik me veel beter.

          

Vandaag de eerste dag op het project gehad en we hebben meteen lokale namen en clans gekregen. Ik hoor bij de buffalo clan en als ik dan iemand zie die uit dezelfde clan komt dan zijn we als familie en zorgen we voor elkaar. Mijn lokale naam is Nambogo, vernoemd naar de buffalo. 

We werden meteen welkom ontvangen door de lokale vrijwilligers en projectleider en hebben de planning van de week doorgenomen. Om het nog extra leuk te maken mochten wij ook nog Nederlandse namen geven aan de leden van het vrijwilligersteam en hebben wij gekozen voor Sjaak, Henk, Aniek, Joke, Anne en Karin. Hier moesten ze erg om lachen en vooral de naam Sjaak doet het goed (haha).          Vandaag hebben we vooral veel gepraat over het grootste probleem in Uganda, namelijk HIV en Aids. 
Er is een mevrouw van het project die daarin gespecialiseerd is en we hebben meteen onze plannen met het voorlichtingsprogramma besproken. Voor onze stageopdracht gaan wij even kort het bestaande programma analyseren en een aangepast voorlichtingsprogramma met draaiboek opstellen.
          Door heel veel te praten met mensen uit Uganda hebben we al een aantal lokale woorden en zinnen geleerd en daarbij noemen alle Ugandese mensen je Mzungu (blanke). Overal waar je komt staan kindjes te zwaaien en Mzungu te roepen en het contact met kinderen is vlug gelegd, dus dat is leuk.

          Het Chedra-project heeft een primary school (basisschool) geopend en daarvoor moet nog heel veel gebeuren. Een van de vrijwilligers heeft geregeld dat ze voor haar donatiegeld schoolspullen kan kopen en een schommel voor de kindjes. Morgen gaan we de schoolbanken schuren en verven, vandaag hebben we ze al schoon gemaakt. 

Ons donatiegeld is maandag gestort op de rekening van het project, dus binnenkort gaan we met Moses (de projectleider) bespreken waarvoor we dit gaan gebruiken.

          Het internet was de laatste week echt heel slecht maar ik heb nu een soort dongel gekocht dus daarom kan ik weer gewoon facebooken en mailen. Hoe is het mogelijk aan de andere kant van de wereld.

          Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

          reageer >>

          You are here