Blogs

Blog
18.04.2014

Tot vervelens toe toetsing

Ervaringsdeskundigen zeggen het al jaren en nu ook lectoren
  Blog
  17.04.2014

  HU-verkiezingen: op eigen kracht

  Joost Ansems stelt zichzelf opnieuw kandidaat voor de Hogeschoolraad - maar wel onder eigen vlag. Waarom deze overstap?
  Blog
  17.04.2014

  Folia versus Trajectum

  Er valt heel wat te lezen in de tijdschriften van hogescholen en universiteiten.
   Blog
   16.04.2014

   Zes studie-hacks van mij

   Ik geef mijn 6 studie-hacks: handig bij lijn 12, werkplekken en de kantine.
    Blog
    16.04.2014

    Wanneer begint ontmoskeeing in ons land?

    Hoe ver van ons bed blijven de godsdienstoorlogen?
     Blog
     15.04.2014

     Marktmechanisme in het onderwijs

     Zet privatisering door in het onderwijs?
      Blog
      14.04.2014

      E-learning wordt volwassen

      Waar heb jij je mobieltje nu?
       Blog
       13.04.2014

       De HvA en Remco Campert

       Ook de tijd genomen om even lekker veel te lezen?
        Blog
        11.04.2014

        Hebben processen of heeft onderwijs prioriteit?

        Is het vechten tegen de bierkaai, of moet je gewoon blijven herhalen?
        Blog
        10.04.2014

        Klokkenluidersdilemma

        Mensen die hoog in de hiërarchische boom zitten, zijn ook tegen bureaucratisering. Maar ja, zij hebben het niet bedacht. Zeggen ze. Maar dat is dus onzin.

        Blog
        01.02.2012

        Olyotya (Hallo hoe gaat het)?

        Hier gaat alles in ieder geval goed. 
Ik had het gisteren best even moeilijk met het wennen aan onze verblijfplaats. Vergeleken met de andere vrijwilligersprojecten hebben we een luxe huis. We hebben namelijk stromend water (heel fijn) en twee slaapkamers. ‘s Avonds viel de stroom uit en moest ik echt wennen aan het huis. Na vandaag en al 2x lekker gekookt te hebben voel ik me veel beter.

        

Vandaag de eerste dag op het project gehad en we hebben meteen lokale namen en clans gekregen. Ik hoor bij de buffalo clan en als ik dan iemand zie die uit dezelfde clan komt dan zijn we als familie en zorgen we voor elkaar. Mijn lokale naam is Nambogo, vernoemd naar de buffalo. 

We werden meteen welkom ontvangen door de lokale vrijwilligers en projectleider en hebben de planning van de week doorgenomen. Om het nog extra leuk te maken mochten wij ook nog Nederlandse namen geven aan de leden van het vrijwilligersteam en hebben wij gekozen voor Sjaak, Henk, Aniek, Joke, Anne en Karin. Hier moesten ze erg om lachen en vooral de naam Sjaak doet het goed (haha).        Vandaag hebben we vooral veel gepraat over het grootste probleem in Uganda, namelijk HIV en Aids. 
Er is een mevrouw van het project die daarin gespecialiseerd is en we hebben meteen onze plannen met het voorlichtingsprogramma besproken. Voor onze stageopdracht gaan wij even kort het bestaande programma analyseren en een aangepast voorlichtingsprogramma met draaiboek opstellen.
        Door heel veel te praten met mensen uit Uganda hebben we al een aantal lokale woorden en zinnen geleerd en daarbij noemen alle Ugandese mensen je Mzungu (blanke). Overal waar je komt staan kindjes te zwaaien en Mzungu te roepen en het contact met kinderen is vlug gelegd, dus dat is leuk.

        Het Chedra-project heeft een primary school (basisschool) geopend en daarvoor moet nog heel veel gebeuren. Een van de vrijwilligers heeft geregeld dat ze voor haar donatiegeld schoolspullen kan kopen en een schommel voor de kindjes. Morgen gaan we de schoolbanken schuren en verven, vandaag hebben we ze al schoon gemaakt. 

Ons donatiegeld is maandag gestort op de rekening van het project, dus binnenkort gaan we met Moses (de projectleider) bespreken waarvoor we dit gaan gebruiken.

        Het internet was de laatste week echt heel slecht maar ik heb nu een soort dongel gekocht dus daarom kan ik weer gewoon facebooken en mailen. Hoe is het mogelijk aan de andere kant van de wereld.

        Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

        reageer >>

        You are here