Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk   

  

Blogs

Blog
26.05.2015

International Business Studies

Zit de HU voorin of achterin het peleton van Engelstaligonderwijs?
  Blog
  24.05.2015

  Rendementsdenken

  Moeten we ons in het onderwijs de vraag blijven stellen: Wat levert 't op?
   Blog
   19.05.2015

   Achter de klas

   Je ziet het gebeuren, zogezegd ‘voor je ogen’: het ontstaan van een ander onderwijsconcept. Je voelt het ook, als docent. Studenten zijn het zat.
    Blog
    18.05.2015

    Ria, bedankt

    Heb je tips, opmerkingen of keiharde kritiek? Mail Nina!
     Blog
     12.05.2015

     Hoe kies je de juiste school?

     Motivatie en de omgeving bepalen het succes van je studie
      Blog
      12.05.2015

      Een naderend kampioenschap

      Nu voel ik al weemoed omdat deze tijdloze saamhorigheid voorbij zal gaan. Sneller dan mij lief is. De eerste signalen kondigen zich al aan.
       Blog
       30.04.2015

       Klassengrootte

       Hoe jonger, des belangrijker is het om goed kontakt met je leerkracht te hebben.
        Blog
        18.04.2015

        Minder stapelaars

        Het aantal stapelaars, op- of doorstromers daalt.
         Blog
         16.04.2015

         De vraag der vragen

         Aangezien het feestje 's ochtends was, viel de optie van een biertje al af. God sta me bij.
          Blog
          16.04.2015

          Netwerken en net werken

          De HU blijkt nog ongebruikte potjes geld te hebben voor opleidingen

           Blog
           01.02.2012

           Olyotya (Hallo hoe gaat het)?

           Hier gaat alles in ieder geval goed. 
Ik had het gisteren best even moeilijk met het wennen aan onze verblijfplaats. Vergeleken met de andere vrijwilligersprojecten hebben we een luxe huis. We hebben namelijk stromend water (heel fijn) en twee slaapkamers. ‘s Avonds viel de stroom uit en moest ik echt wennen aan het huis. Na vandaag en al 2x lekker gekookt te hebben voel ik me veel beter.

           

Vandaag de eerste dag op het project gehad en we hebben meteen lokale namen en clans gekregen. Ik hoor bij de buffalo clan en als ik dan iemand zie die uit dezelfde clan komt dan zijn we als familie en zorgen we voor elkaar. Mijn lokale naam is Nambogo, vernoemd naar de buffalo. 

We werden meteen welkom ontvangen door de lokale vrijwilligers en projectleider en hebben de planning van de week doorgenomen. Om het nog extra leuk te maken mochten wij ook nog Nederlandse namen geven aan de leden van het vrijwilligersteam en hebben wij gekozen voor Sjaak, Henk, Aniek, Joke, Anne en Karin. Hier moesten ze erg om lachen en vooral de naam Sjaak doet het goed (haha).           Vandaag hebben we vooral veel gepraat over het grootste probleem in Uganda, namelijk HIV en Aids. 
Er is een mevrouw van het project die daarin gespecialiseerd is en we hebben meteen onze plannen met het voorlichtingsprogramma besproken. Voor onze stageopdracht gaan wij even kort het bestaande programma analyseren en een aangepast voorlichtingsprogramma met draaiboek opstellen.
           Door heel veel te praten met mensen uit Uganda hebben we al een aantal lokale woorden en zinnen geleerd en daarbij noemen alle Ugandese mensen je Mzungu (blanke). Overal waar je komt staan kindjes te zwaaien en Mzungu te roepen en het contact met kinderen is vlug gelegd, dus dat is leuk.

           Het Chedra-project heeft een primary school (basisschool) geopend en daarvoor moet nog heel veel gebeuren. Een van de vrijwilligers heeft geregeld dat ze voor haar donatiegeld schoolspullen kan kopen en een schommel voor de kindjes. Morgen gaan we de schoolbanken schuren en verven, vandaag hebben we ze al schoon gemaakt. 

Ons donatiegeld is maandag gestort op de rekening van het project, dus binnenkort gaan we met Moses (de projectleider) bespreken waarvoor we dit gaan gebruiken.

           Het internet was de laatste week echt heel slecht maar ik heb nu een soort dongel gekocht dus daarom kan ik weer gewoon facebooken en mailen. Hoe is het mogelijk aan de andere kant van de wereld.

           Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

           reageer >>

           You are here