Blogs

Blog
24.07.2014

Nederland rouwt

Hoe dichterbij des te intenser de rouw
  Blog
  23.07.2014

  Meer Engelstaligonderwijs?

  Proefschriften en master theses in het Engels; hoe gaat dit bij de HU?
   Blog
   22.07.2014

   Mag bloot prikkelen?

   Bloot blijft aantrekkingskracht hebben, ook op jongeren
    Blog
    21.07.2014

    Invloed seksuele mediacontent

    Komt er steeds meer bloot in videoclips, of valt 't mee?
     Blog
     20.07.2014

     Salaris Geri Bonhof

     Waar is de macht van 35000 studenten en 3500 medewerkers
      Blog
      19.07.2014

      Senioren werken soms door

      Verdringen werkende gepensioneerden kansen voor jongeren?
       Blog
       18.07.2014

       Hoe lang nog liberaliseren?

       Kleine scholen worden grote scholen, of zijn kleinere beter? Decentralisatie is beter dan centralisatie, of andersom?
        Blog
        17.07.2014

        Schone schijn

        Tijdelijk doet men zich vaak mooier voor dan doorsnee
         Blog
         16.07.2014

         Past passend onderwijs wel?

         Gaat passend onderwijs dezelfde kant op als het studiehuis?
          Blog
          15.07.2014

          Zijn er HU-leaks?

          Waar is anonimiteit goed voor?

           Blog
           01.02.2012

           Olyotya (Hallo hoe gaat het)?

           Hier gaat alles in ieder geval goed. 
Ik had het gisteren best even moeilijk met het wennen aan onze verblijfplaats. Vergeleken met de andere vrijwilligersprojecten hebben we een luxe huis. We hebben namelijk stromend water (heel fijn) en twee slaapkamers. ‘s Avonds viel de stroom uit en moest ik echt wennen aan het huis. Na vandaag en al 2x lekker gekookt te hebben voel ik me veel beter.

           

Vandaag de eerste dag op het project gehad en we hebben meteen lokale namen en clans gekregen. Ik hoor bij de buffalo clan en als ik dan iemand zie die uit dezelfde clan komt dan zijn we als familie en zorgen we voor elkaar. Mijn lokale naam is Nambogo, vernoemd naar de buffalo. 

We werden meteen welkom ontvangen door de lokale vrijwilligers en projectleider en hebben de planning van de week doorgenomen. Om het nog extra leuk te maken mochten wij ook nog Nederlandse namen geven aan de leden van het vrijwilligersteam en hebben wij gekozen voor Sjaak, Henk, Aniek, Joke, Anne en Karin. Hier moesten ze erg om lachen en vooral de naam Sjaak doet het goed (haha).           Vandaag hebben we vooral veel gepraat over het grootste probleem in Uganda, namelijk HIV en Aids. 
Er is een mevrouw van het project die daarin gespecialiseerd is en we hebben meteen onze plannen met het voorlichtingsprogramma besproken. Voor onze stageopdracht gaan wij even kort het bestaande programma analyseren en een aangepast voorlichtingsprogramma met draaiboek opstellen.
           Door heel veel te praten met mensen uit Uganda hebben we al een aantal lokale woorden en zinnen geleerd en daarbij noemen alle Ugandese mensen je Mzungu (blanke). Overal waar je komt staan kindjes te zwaaien en Mzungu te roepen en het contact met kinderen is vlug gelegd, dus dat is leuk.

           Het Chedra-project heeft een primary school (basisschool) geopend en daarvoor moet nog heel veel gebeuren. Een van de vrijwilligers heeft geregeld dat ze voor haar donatiegeld schoolspullen kan kopen en een schommel voor de kindjes. Morgen gaan we de schoolbanken schuren en verven, vandaag hebben we ze al schoon gemaakt. 

Ons donatiegeld is maandag gestort op de rekening van het project, dus binnenkort gaan we met Moses (de projectleider) bespreken waarvoor we dit gaan gebruiken.

           Het internet was de laatste week echt heel slecht maar ik heb nu een soort dongel gekocht dus daarom kan ik weer gewoon facebooken en mailen. Hoe is het mogelijk aan de andere kant van de wereld.

           Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

           reageer >>

           You are here