Blogs

Blog
23.09.2014

Hoeveel tweets stuur jij per dag?

Ik denk nog steeds dat je meer van een blog kunt opsteken dan van een tweet
  Blog
  22.09.2014

  Martine HAKte en BAKt

  Martine Bijl is al zo'n dertig jaar op de bühne en op de buis
   Blog
   21.09.2014

   Neemt bioscoopbezoek af?

   Waar gaan onze filmsubsidies naar toe?
    Blog
    20.09.2014

    Waar leidt het hbo voor op?

    Hoeveel van onze afgestudeerden blijven bij hun ouders wonen?
     Blog
     19.09.2014

     Hoe bereik je een doelgroep?

     In het verleden duiken geeft nieuwe energie.
      Blog
      18.09.2014

      Televisiekijken blijft aantrekkelijk

      Ondanks alle kritiek op de televisie blijven we eraan verslaafd.
       Blog
       17.09.2014

       Wat leren we van onze geschiedenis?

       Als je de school verlaat, kan je kennis opdoen.
        Blog
        16.09.2014

        Grasduinen kan leuk zijn

        Dertig jaar reclame, is er nu veel veranderd?
         Blog
         15.09.2014

         Wat zit er in de doofpot?

         Je moest eens weten wat er allemaal in de doofpot belandt
          Blog
          15.09.2014

          Niet eerlijk

          In haar eerste autovrije week ontmoet Suzanne Unck vooral enthousiaste collega's. Maar er is ook kritiek op het Low Car Diet.

           Blog
           01.02.2012

           Olyotya (Hallo hoe gaat het)?

           Hier gaat alles in ieder geval goed. 
Ik had het gisteren best even moeilijk met het wennen aan onze verblijfplaats. Vergeleken met de andere vrijwilligersprojecten hebben we een luxe huis. We hebben namelijk stromend water (heel fijn) en twee slaapkamers. ‘s Avonds viel de stroom uit en moest ik echt wennen aan het huis. Na vandaag en al 2x lekker gekookt te hebben voel ik me veel beter.

           

Vandaag de eerste dag op het project gehad en we hebben meteen lokale namen en clans gekregen. Ik hoor bij de buffalo clan en als ik dan iemand zie die uit dezelfde clan komt dan zijn we als familie en zorgen we voor elkaar. Mijn lokale naam is Nambogo, vernoemd naar de buffalo. 

We werden meteen welkom ontvangen door de lokale vrijwilligers en projectleider en hebben de planning van de week doorgenomen. Om het nog extra leuk te maken mochten wij ook nog Nederlandse namen geven aan de leden van het vrijwilligersteam en hebben wij gekozen voor Sjaak, Henk, Aniek, Joke, Anne en Karin. Hier moesten ze erg om lachen en vooral de naam Sjaak doet het goed (haha).           Vandaag hebben we vooral veel gepraat over het grootste probleem in Uganda, namelijk HIV en Aids. 
Er is een mevrouw van het project die daarin gespecialiseerd is en we hebben meteen onze plannen met het voorlichtingsprogramma besproken. Voor onze stageopdracht gaan wij even kort het bestaande programma analyseren en een aangepast voorlichtingsprogramma met draaiboek opstellen.
           Door heel veel te praten met mensen uit Uganda hebben we al een aantal lokale woorden en zinnen geleerd en daarbij noemen alle Ugandese mensen je Mzungu (blanke). Overal waar je komt staan kindjes te zwaaien en Mzungu te roepen en het contact met kinderen is vlug gelegd, dus dat is leuk.

           Het Chedra-project heeft een primary school (basisschool) geopend en daarvoor moet nog heel veel gebeuren. Een van de vrijwilligers heeft geregeld dat ze voor haar donatiegeld schoolspullen kan kopen en een schommel voor de kindjes. Morgen gaan we de schoolbanken schuren en verven, vandaag hebben we ze al schoon gemaakt. 

Ons donatiegeld is maandag gestort op de rekening van het project, dus binnenkort gaan we met Moses (de projectleider) bespreken waarvoor we dit gaan gebruiken.

           Het internet was de laatste week echt heel slecht maar ik heb nu een soort dongel gekocht dus daarom kan ik weer gewoon facebooken en mailen. Hoe is het mogelijk aan de andere kant van de wereld.

           Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

           reageer >>

           You are here