Blogs

Blog
24.04.2014

Over tien jaar bestaat Google niet meer

Stilstand is achteruitgang en veranderen is ademhalen,
  Blog
  23.04.2014

  Afstuderen in Ethiopië (1)

  Waarom kies je voor je afstudeerproject voor een van de armste landen van de wereld? Student Harro van Dam legt het uit.
  Blog
  23.04.2014

  4 must-read boeken

  Hier zijn de boeken die je gelezen móét hebben voordat je van school gaat.
  Blog
  23.04.2014

  Afstudeerrichtingen worden minoren

  Beperkt is het mogelijk om minoren ook in het tweede semester te volgen
  Blog
  22.04.2014

  De wereld is van en voor iedereen

  Egoïsme en landjepik hoort niet bij tolerantie
   Blog
   21.04.2014

   Mijmer jij ook weleens?

   Tijdnemen om eens terug te denken kan geen kwaad
    Blog
    20.04.2014

    Opleiding tot eventmanager is populair

    In augustus 2011 suggereerde Paul Schnabel om met dit soort opleidingen te stoppen.
     Blog
     19.04.2014

     Onderwijsvernieuwing is cultuuromscholing

     Zijn er hbo-docenten die verschillende culturen aanvoelen?
      Blog
      18.04.2014

      Tot vervelens toe toetsing

      Ervaringsdeskundigen zeggen het al jaren en nu ook lectoren
      Blog
      17.04.2014

      HU-verkiezingen: op eigen kracht

      Joost Ansems stelt zichzelf opnieuw kandidaat voor de Hogeschoolraad - maar wel onder eigen vlag. Waarom deze overstap?

      Gerelateerd

      28.10.2009

      Face your dip

       Blog
       21.03.2012

       Een dikke dip

       Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

       Omdat we bijna op de helft van onze stage zaten, wilden we graag een leuk uitje plannen. Zanzibar is het geworden, woehoe! Zes dagen lekker gerelaxt, gezwommen en gesnorkeld en natuurlijk ook wat van het eiland gezien. Heerlijk ontspannen terug gekeerd naar Uganda ondanks de flinke terugreis.

       Het weekend in het huis gebleven zodat we weer hard aan de slag konden met onze stageopdracht en verslagen. Ondanks de stroom en het internet die regelmatig uitvielen is het ons toch gelukt, gelukkig. Het is lastig om te blijven realiseren dat je hier bent voor een stage en dat je die opdrachten ook gewoon met een voldoende af moet ronden. Verder zijn er veel vrijwilligers die het 'lang leve de lol'-motto hebben en daardoor met veel andere dingen bezig zijn.

       Maargoed, maandag afspraken gemaakt voor onze stageopdracht en samenwerkingsafspraken met scholen. Meteen even kennis gemaakt met de school voor wie wij onder andere een voorlichtingsprogramma gaan schrijven. Dinsdag zijn we voor ons sponsorproject naar de Chedra-school gegaan om de schoolgrond klaar te maken. Eindelijk aan de slag met ons sponsorgeld. We hebben er voor gekozen om een schooltuin aan te leggen zodat kinderen kunnen leren hoe ze zelf groenten kunnen kweken en dat er ook meteen een lekkere groentenvoorraad is voor de schoollunch. Verder willen we ervoor zorgen dat de school helemaal af is door een hek te plaatsen rondom het bijbehorende land en een groot bord te plaatsen zodat ze meer naamsbekendheid krijgen.

       Om goed te weten wat we moeten doen om een succesvolle groententuin te kweken zijn we de hele woensdag op trainingsdag geweest bij een boerderij. Hier kregen we uitleg over het planten, de goede tijd, de furthilisers en pesticides. Kortom een hele vermoeiende maar interessante dag waarbij we veel geleerd hebben.

       En net alsof ik het gepland had, kreeg ik precies nu, op het midden van de stageperiode een dikke dip. Soms krijg ik ineens een newsflash; je zit in Afrika, je vrienden en familie zitten aan de andere kant van de wereld en je zit hier in een ontzettend arm land dat heel veel hulp kan gebruiken. Maar ondanks alles wat je probeert toe te voegen, het blijft toch een ontwikkelingsland en HIV en malaria blijven een grote doodsoorzaak.

       Het missen van iedereen begint nu echt toe te slaan. Zeker als het allemaal iets minder soepel loopt in het vrijwilligershuis, op het project, en voor je gevoel dan heb je even behoefte aan je 'gewone' leven in Nederland.

       Gelukkig was deze grote dip na een paar uurtjes alweer over. Ik moet me blijven beseffen dat de mensen blij zijn met wat ze hebben hier, dat het een super mooi land is waar mensen ontzettend vriendelijk zijn, dat ik mijn moeder over een maandje al zie en mijn vriend over 1,5 maand. En dat ik de rest van mijn vrienden en familie gelukkig kan mailen, facebooken of skypen.  Ach, en over 3 maandjes ben ik alweer thuis.

        

       reageer >>

       You are here