Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

  

Blogs

Blog
25.11.2015

Vidius: Voorstel splitsen en omzetten is anti-student

Door plannen van de gemeente Utrecht dreigt het kamertekort toe te nemen. En het plan is gebaseerd op een achterhaald vooroordeel over eeuwig feestende studenten, meent VIDIUS.
  Blog
  25.11.2015

  Lessen voor docenten (7): Check de aanwezigheid…of niet?

  En daar zit je dan als docent met een bijna gevulde klas, maar met een deel ongemotiveerde studenten... Wat te doen?
  Blog
  19.11.2015

  Dag van de rechten van het kind

  Uit huis geplaatst, besnijdenis meisjes, seks met kinderen: wanneer stopt het?
   Blog
   18.11.2015

   Lessen voor docenten (6): Wanneer leren studenten optimaal?

   Docenten, jullie kunnen je tijd veel beter gebruiken! Gebruik procesgerichte feedback tijdens de cursus.
   Blog
   17.11.2015

   Normen en waarden van religie

   Wat doet religie met de mens, met kinderen?
    Blog
    16.11.2015

    Man met bal

    Over waarom je juist wel met vreemden moet praten. En over die man met een bal, op het Domplein.
     Blog
     13.11.2015

     Scripties halen met hangen en wurgen

     Leggen we de lat voor sommige studenten niet te hoog, als het gaat om onderzoeksvaardigheden?
     Blog
     11.11.2015

     Lessen voor docenten (5): Afstuderen; een proeve van bekwaamheid. Maar voor wie?

     Alard Joosten geeft tips aan docenten: begeleiden van afstudeerders vraagt om maatwerk.
      Blog
      10.11.2015

      Low Car Diet (3): het werkt?!

      Vanmorgen, de eerste dag na het Low Car Diet, nam ik de trein. Is dat iets om trots op te zijn?
       Blog
       10.11.2015

       Tijd om verdomme eens volwassen te worden

       Als ik even bij de bar sta, besef ik dat ik zou willen dat het leven nooit zou veranderen. Noem me een melancholische doos, en waarschijnlijk komt het ook gewoon door die tien bier, maar heel even kan ik wel janken.

        Gerelateerd

        28.10.2009

        Face your dip

         Blog
         21.03.2012

         Een dikke dip

         Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

         Omdat we bijna op de helft van onze stage zaten, wilden we graag een leuk uitje plannen. Zanzibar is het geworden, woehoe! Zes dagen lekker gerelaxt, gezwommen en gesnorkeld en natuurlijk ook wat van het eiland gezien. Heerlijk ontspannen terug gekeerd naar Uganda ondanks de flinke terugreis.

         Het weekend in het huis gebleven zodat we weer hard aan de slag konden met onze stageopdracht en verslagen. Ondanks de stroom en het internet die regelmatig uitvielen is het ons toch gelukt, gelukkig. Het is lastig om te blijven realiseren dat je hier bent voor een stage en dat je die opdrachten ook gewoon met een voldoende af moet ronden. Verder zijn er veel vrijwilligers die het 'lang leve de lol'-motto hebben en daardoor met veel andere dingen bezig zijn.

         Maargoed, maandag afspraken gemaakt voor onze stageopdracht en samenwerkingsafspraken met scholen. Meteen even kennis gemaakt met de school voor wie wij onder andere een voorlichtingsprogramma gaan schrijven. Dinsdag zijn we voor ons sponsorproject naar de Chedra-school gegaan om de schoolgrond klaar te maken. Eindelijk aan de slag met ons sponsorgeld. We hebben er voor gekozen om een schooltuin aan te leggen zodat kinderen kunnen leren hoe ze zelf groenten kunnen kweken en dat er ook meteen een lekkere groentenvoorraad is voor de schoollunch. Verder willen we ervoor zorgen dat de school helemaal af is door een hek te plaatsen rondom het bijbehorende land en een groot bord te plaatsen zodat ze meer naamsbekendheid krijgen.

         Om goed te weten wat we moeten doen om een succesvolle groententuin te kweken zijn we de hele woensdag op trainingsdag geweest bij een boerderij. Hier kregen we uitleg over het planten, de goede tijd, de furthilisers en pesticides. Kortom een hele vermoeiende maar interessante dag waarbij we veel geleerd hebben.

         En net alsof ik het gepland had, kreeg ik precies nu, op het midden van de stageperiode een dikke dip. Soms krijg ik ineens een newsflash; je zit in Afrika, je vrienden en familie zitten aan de andere kant van de wereld en je zit hier in een ontzettend arm land dat heel veel hulp kan gebruiken. Maar ondanks alles wat je probeert toe te voegen, het blijft toch een ontwikkelingsland en HIV en malaria blijven een grote doodsoorzaak.

         Het missen van iedereen begint nu echt toe te slaan. Zeker als het allemaal iets minder soepel loopt in het vrijwilligershuis, op het project, en voor je gevoel dan heb je even behoefte aan je 'gewone' leven in Nederland.

         Gelukkig was deze grote dip na een paar uurtjes alweer over. Ik moet me blijven beseffen dat de mensen blij zijn met wat ze hebben hier, dat het een super mooi land is waar mensen ontzettend vriendelijk zijn, dat ik mijn moeder over een maandje al zie en mijn vriend over 1,5 maand. En dat ik de rest van mijn vrienden en familie gelukkig kan mailen, facebooken of skypen.  Ach, en over 3 maandjes ben ik alweer thuis.

          

         reageer >>

         You are here