Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk   

  

Blogs

Blog
01.09.2015

Ontgroening

Reint Jan Renes kan uitleggen waarom zoveel studenten steeds weer meedoen aan mensonterende ontgroeningen.
Blog
31.08.2015

Sprookjes

De school, dat is niet de fabriek of het filiaal, dat zijn de mensen in dit gebouw dat zich net weer voor zoveel eerstejaars geopend heeft.
  Blog
  27.08.2015

  Trotse Bogerd wil netwerken ontsluiten

  Leren is het nieuwe voedsel voor iedereen (Mariëtte Hamer)
   Blog
   25.08.2015

   Een wilde rit

   Aan het einde van de middelbare school dacht ik dat ik alles had gehad. Ik was 17 jaar en wist precies hoe het leven in elkaar zat.
    Blog
    24.08.2015

    Pabo-inschrijvingen vallen tegen

    De pabo blijkt onaantrekkelijk, terwijl onderwijs de basis van een beschaving is.
     Blog
     17.08.2015

     Kan je iets doen aan een taalachterstand?

     Je eerste jaren zorgen al voor een taalvoorsprong of -achterstand, afhangend van waar je wieg staat.
      Blog
      15.07.2015

      Citymarketing en persvrijheid

      Citymarketing kost geld, maar kan ook wat opleveren. In Brighton denkt men daar anders over.
       Blog
       12.07.2015

       Zomerseks

       Heb jij nog neukplannetjes voor op een of meer festivals deze zomer? De UvA zoekt nog kandidaten.
        Blog
        09.07.2015

        Veranderend onderwijs

        Voetbal is als onderwijs, iedereen heeft er een mening over, dus schrijven de kranten er ook over.
         Blog
         01.07.2015

         Zijn je gedachten bij het onderwijs of bij je vakantie?

         Iets kunnen loslaten, je gedachten op nul zetten, is ook een kunst.

          Gerelateerd

          28.10.2009

          Face your dip

           Blog
           21.03.2012

           Een dikke dip

           Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

           Omdat we bijna op de helft van onze stage zaten, wilden we graag een leuk uitje plannen. Zanzibar is het geworden, woehoe! Zes dagen lekker gerelaxt, gezwommen en gesnorkeld en natuurlijk ook wat van het eiland gezien. Heerlijk ontspannen terug gekeerd naar Uganda ondanks de flinke terugreis.

           Het weekend in het huis gebleven zodat we weer hard aan de slag konden met onze stageopdracht en verslagen. Ondanks de stroom en het internet die regelmatig uitvielen is het ons toch gelukt, gelukkig. Het is lastig om te blijven realiseren dat je hier bent voor een stage en dat je die opdrachten ook gewoon met een voldoende af moet ronden. Verder zijn er veel vrijwilligers die het 'lang leve de lol'-motto hebben en daardoor met veel andere dingen bezig zijn.

           Maargoed, maandag afspraken gemaakt voor onze stageopdracht en samenwerkingsafspraken met scholen. Meteen even kennis gemaakt met de school voor wie wij onder andere een voorlichtingsprogramma gaan schrijven. Dinsdag zijn we voor ons sponsorproject naar de Chedra-school gegaan om de schoolgrond klaar te maken. Eindelijk aan de slag met ons sponsorgeld. We hebben er voor gekozen om een schooltuin aan te leggen zodat kinderen kunnen leren hoe ze zelf groenten kunnen kweken en dat er ook meteen een lekkere groentenvoorraad is voor de schoollunch. Verder willen we ervoor zorgen dat de school helemaal af is door een hek te plaatsen rondom het bijbehorende land en een groot bord te plaatsen zodat ze meer naamsbekendheid krijgen.

           Om goed te weten wat we moeten doen om een succesvolle groententuin te kweken zijn we de hele woensdag op trainingsdag geweest bij een boerderij. Hier kregen we uitleg over het planten, de goede tijd, de furthilisers en pesticides. Kortom een hele vermoeiende maar interessante dag waarbij we veel geleerd hebben.

           En net alsof ik het gepland had, kreeg ik precies nu, op het midden van de stageperiode een dikke dip. Soms krijg ik ineens een newsflash; je zit in Afrika, je vrienden en familie zitten aan de andere kant van de wereld en je zit hier in een ontzettend arm land dat heel veel hulp kan gebruiken. Maar ondanks alles wat je probeert toe te voegen, het blijft toch een ontwikkelingsland en HIV en malaria blijven een grote doodsoorzaak.

           Het missen van iedereen begint nu echt toe te slaan. Zeker als het allemaal iets minder soepel loopt in het vrijwilligershuis, op het project, en voor je gevoel dan heb je even behoefte aan je 'gewone' leven in Nederland.

           Gelukkig was deze grote dip na een paar uurtjes alweer over. Ik moet me blijven beseffen dat de mensen blij zijn met wat ze hebben hier, dat het een super mooi land is waar mensen ontzettend vriendelijk zijn, dat ik mijn moeder over een maandje al zie en mijn vriend over 1,5 maand. En dat ik de rest van mijn vrienden en familie gelukkig kan mailen, facebooken of skypen.  Ach, en over 3 maandjes ben ik alweer thuis.

            

           reageer >>

           You are here