Blogs

Blog
27.02.2015

Maagdenhuis op herhaling

Een weloverwogen bezetting kan wel degelijk iets opleveren.
  Blog
  23.02.2015

  Hypes & Trends

  Kleine dingen kunnen het begin zijn van iets groots.
   Blog
   19.02.2015

   Vier jaar verder

   Hoe groter de hogeschool of universiteit, hoe moeilijker te veranderen
   Blog
   18.02.2015

   Anns studiehouding

   Een voorbeeld van een gemotiveerde (Keniaanse) studente.
    Blog
    16.02.2015

    Kennen wij de Chinezen?

    De culturele baggage van een Chinese student is echt anders
     Blog
     12.02.2015

     Modern onderwijs

     Al jaren verbaas ik me erover dat ons onderwijssysteem al eeuwen onveranderd is – en dat terwijl de rest, ja alles, wél veranderde.
      Blog
      10.02.2015

      Docenten, maak je eigen tentamen!

      Wat nou als we testen wat voor cijfer docenten halen voor hun eigen tentamen? Zouden ze het aandurven, die docenten van de HU? Zullen we het gewoon proberen?
       Blog
       09.02.2015

       Vieze plaatjes

       Gruwelijke foto’s op Nederlandse sigarettenpakjes helpen niet om het roken tegen te gaan, concludeert Reint Jan Renes.
        Blog
        06.02.2015

        Open brief aan Mireille

        Wie ben jij? Welke talenten wil jij inzetten om de wereld mooier te maken?
         Blog
         05.02.2015

         Bezuiniging op Olympos raakt HU-student hard

         De HU vermindert subsidie aan Sportcentrum Olympos van drie naar twee ton.

          Gerelateerd

          28.10.2009

          Face your dip

           Blog
           21.03.2012

           Een dikke dip

           Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

           Omdat we bijna op de helft van onze stage zaten, wilden we graag een leuk uitje plannen. Zanzibar is het geworden, woehoe! Zes dagen lekker gerelaxt, gezwommen en gesnorkeld en natuurlijk ook wat van het eiland gezien. Heerlijk ontspannen terug gekeerd naar Uganda ondanks de flinke terugreis.

           Het weekend in het huis gebleven zodat we weer hard aan de slag konden met onze stageopdracht en verslagen. Ondanks de stroom en het internet die regelmatig uitvielen is het ons toch gelukt, gelukkig. Het is lastig om te blijven realiseren dat je hier bent voor een stage en dat je die opdrachten ook gewoon met een voldoende af moet ronden. Verder zijn er veel vrijwilligers die het 'lang leve de lol'-motto hebben en daardoor met veel andere dingen bezig zijn.

           Maargoed, maandag afspraken gemaakt voor onze stageopdracht en samenwerkingsafspraken met scholen. Meteen even kennis gemaakt met de school voor wie wij onder andere een voorlichtingsprogramma gaan schrijven. Dinsdag zijn we voor ons sponsorproject naar de Chedra-school gegaan om de schoolgrond klaar te maken. Eindelijk aan de slag met ons sponsorgeld. We hebben er voor gekozen om een schooltuin aan te leggen zodat kinderen kunnen leren hoe ze zelf groenten kunnen kweken en dat er ook meteen een lekkere groentenvoorraad is voor de schoollunch. Verder willen we ervoor zorgen dat de school helemaal af is door een hek te plaatsen rondom het bijbehorende land en een groot bord te plaatsen zodat ze meer naamsbekendheid krijgen.

           Om goed te weten wat we moeten doen om een succesvolle groententuin te kweken zijn we de hele woensdag op trainingsdag geweest bij een boerderij. Hier kregen we uitleg over het planten, de goede tijd, de furthilisers en pesticides. Kortom een hele vermoeiende maar interessante dag waarbij we veel geleerd hebben.

           En net alsof ik het gepland had, kreeg ik precies nu, op het midden van de stageperiode een dikke dip. Soms krijg ik ineens een newsflash; je zit in Afrika, je vrienden en familie zitten aan de andere kant van de wereld en je zit hier in een ontzettend arm land dat heel veel hulp kan gebruiken. Maar ondanks alles wat je probeert toe te voegen, het blijft toch een ontwikkelingsland en HIV en malaria blijven een grote doodsoorzaak.

           Het missen van iedereen begint nu echt toe te slaan. Zeker als het allemaal iets minder soepel loopt in het vrijwilligershuis, op het project, en voor je gevoel dan heb je even behoefte aan je 'gewone' leven in Nederland.

           Gelukkig was deze grote dip na een paar uurtjes alweer over. Ik moet me blijven beseffen dat de mensen blij zijn met wat ze hebben hier, dat het een super mooi land is waar mensen ontzettend vriendelijk zijn, dat ik mijn moeder over een maandje al zie en mijn vriend over 1,5 maand. En dat ik de rest van mijn vrienden en familie gelukkig kan mailen, facebooken of skypen.  Ach, en over 3 maandjes ben ik alweer thuis.

            

           reageer >>

           You are here