Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk   

  

Blogs

Blog
24.05.2015

Rendementsdenken

Moeten we ons in het onderwijs de vraag blijven stellen: Wat levert 't op?
  Blog
  19.05.2015

  Achter de klas

  Je ziet het gebeuren, zogezegd ‘voor je ogen’: het ontstaan van een ander onderwijsconcept. Je voelt het ook, als docent. Studenten zijn het zat.
   Blog
   18.05.2015

   Ria, bedankt

   Heb je tips, opmerkingen of keiharde kritiek? Mail Nina!
    Blog
    12.05.2015

    Hoe kies je de juiste school?

    Motivatie en de omgeving bepalen het succes van je studie
     Blog
     12.05.2015

     Een naderend kampioenschap

     Nu voel ik al weemoed omdat deze tijdloze saamhorigheid voorbij zal gaan. Sneller dan mij lief is. De eerste signalen kondigen zich al aan.
      Blog
      30.04.2015

      Klassengrootte

      Hoe jonger, des belangrijker is het om goed kontakt met je leerkracht te hebben.
       Blog
       18.04.2015

       Minder stapelaars

       Het aantal stapelaars, op- of doorstromers daalt.
        Blog
        16.04.2015

        De vraag der vragen

        Aangezien het feestje 's ochtends was, viel de optie van een biertje al af. God sta me bij.
         Blog
         16.04.2015

         Netwerken en net werken

         De HU blijkt nog ongebruikte potjes geld te hebben voor opleidingen
          Blog
          15.04.2015

          Praktijkgericht onderzoek

          Onderzoek blijft een van de speerpunten van de HU

           Gerelateerd

           28.10.2009

           Face your dip

            Blog
            21.03.2012

            Een dikke dip

            Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

            Omdat we bijna op de helft van onze stage zaten, wilden we graag een leuk uitje plannen. Zanzibar is het geworden, woehoe! Zes dagen lekker gerelaxt, gezwommen en gesnorkeld en natuurlijk ook wat van het eiland gezien. Heerlijk ontspannen terug gekeerd naar Uganda ondanks de flinke terugreis.

            Het weekend in het huis gebleven zodat we weer hard aan de slag konden met onze stageopdracht en verslagen. Ondanks de stroom en het internet die regelmatig uitvielen is het ons toch gelukt, gelukkig. Het is lastig om te blijven realiseren dat je hier bent voor een stage en dat je die opdrachten ook gewoon met een voldoende af moet ronden. Verder zijn er veel vrijwilligers die het 'lang leve de lol'-motto hebben en daardoor met veel andere dingen bezig zijn.

            Maargoed, maandag afspraken gemaakt voor onze stageopdracht en samenwerkingsafspraken met scholen. Meteen even kennis gemaakt met de school voor wie wij onder andere een voorlichtingsprogramma gaan schrijven. Dinsdag zijn we voor ons sponsorproject naar de Chedra-school gegaan om de schoolgrond klaar te maken. Eindelijk aan de slag met ons sponsorgeld. We hebben er voor gekozen om een schooltuin aan te leggen zodat kinderen kunnen leren hoe ze zelf groenten kunnen kweken en dat er ook meteen een lekkere groentenvoorraad is voor de schoollunch. Verder willen we ervoor zorgen dat de school helemaal af is door een hek te plaatsen rondom het bijbehorende land en een groot bord te plaatsen zodat ze meer naamsbekendheid krijgen.

            Om goed te weten wat we moeten doen om een succesvolle groententuin te kweken zijn we de hele woensdag op trainingsdag geweest bij een boerderij. Hier kregen we uitleg over het planten, de goede tijd, de furthilisers en pesticides. Kortom een hele vermoeiende maar interessante dag waarbij we veel geleerd hebben.

            En net alsof ik het gepland had, kreeg ik precies nu, op het midden van de stageperiode een dikke dip. Soms krijg ik ineens een newsflash; je zit in Afrika, je vrienden en familie zitten aan de andere kant van de wereld en je zit hier in een ontzettend arm land dat heel veel hulp kan gebruiken. Maar ondanks alles wat je probeert toe te voegen, het blijft toch een ontwikkelingsland en HIV en malaria blijven een grote doodsoorzaak.

            Het missen van iedereen begint nu echt toe te slaan. Zeker als het allemaal iets minder soepel loopt in het vrijwilligershuis, op het project, en voor je gevoel dan heb je even behoefte aan je 'gewone' leven in Nederland.

            Gelukkig was deze grote dip na een paar uurtjes alweer over. Ik moet me blijven beseffen dat de mensen blij zijn met wat ze hebben hier, dat het een super mooi land is waar mensen ontzettend vriendelijk zijn, dat ik mijn moeder over een maandje al zie en mijn vriend over 1,5 maand. En dat ik de rest van mijn vrienden en familie gelukkig kan mailen, facebooken of skypen.  Ach, en over 3 maandjes ben ik alweer thuis.

             

            reageer >>

            You are here