Jans Kerkhof - Campus Uithof Huisartsenpraktijk

  

Blogs

Blog
28.03.2015

Is een religieus debat mogelijk?

Valt er met fundamentalisten nog wel te discussiëren?
  Blog
  27.03.2015

  Gedifferentieerd onderwijs

  Onderwijs gericht op de interesses en capaciteiten van kinderen, kan het mooier?
   Blog
   27.03.2015

   Lekker zeuren om maar te zeuren? Nou nee

   Steeds meer studenten – en ook docenten – vinden dat allerlei zaken niet goed gaan. Maar de eigen inzet om dat tij te keren blijkt vaak ver te zoeken.
    Blog
    23.03.2015

    Medezeggenschapper (3): Thianna Noordzij

    De HU Medezeggenschap zoekt kandidaten voor raden en commissies. Tot die tijd bloggen student-medezeggenschappers over hun werk.
     Blog
     19.03.2015

     #IkPas: Lichtelijk chagrijnig

     HU-studente Merel de Koning doet mee aan de landelijke actie #IkPas en drinkt 30 dagen niet. Vandaag deel 3: Terras, zon & geen bier...
      Blog
      16.03.2015

      Medezeggenschapper (2): Floris Willemsen

      De HU Medezeggenschap zoekt kandidaten voor raden en commissies. Tot die tijd bloggen student-medezeggenschappers over hun werk.
      Blog
      13.03.2015

      Anoniem

      Kan je als student, medewerker of docent teruggepakt worden door je leidinggevende als je commentaar hebt?
       Blog
       11.03.2015

       Nog lang en gelukkig

       Zelfs bij kinderen met gescheiden ouders blijft het geloof in een romantisch ideaalbeeld dankzij Disney overeind.
        Blog
        10.03.2015

        Anoniem

        Studenten klagen anoniem uit angst voor repercussies. Wat kunnen we daar tegen doen?
         Blog
         09.03.2015

         Medezeggenschapper (1): Joran Zwart

         De HU Medezeggenschap zoekt kandidaten voor raden en commissies. Tot die tijd bloggen student-medezeggenschappers over hun werk.

         Gerelateerd

         28.10.2009

         Face your dip

          Blog
          21.03.2012

          Een dikke dip

          Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

          Omdat we bijna op de helft van onze stage zaten, wilden we graag een leuk uitje plannen. Zanzibar is het geworden, woehoe! Zes dagen lekker gerelaxt, gezwommen en gesnorkeld en natuurlijk ook wat van het eiland gezien. Heerlijk ontspannen terug gekeerd naar Uganda ondanks de flinke terugreis.

          Het weekend in het huis gebleven zodat we weer hard aan de slag konden met onze stageopdracht en verslagen. Ondanks de stroom en het internet die regelmatig uitvielen is het ons toch gelukt, gelukkig. Het is lastig om te blijven realiseren dat je hier bent voor een stage en dat je die opdrachten ook gewoon met een voldoende af moet ronden. Verder zijn er veel vrijwilligers die het 'lang leve de lol'-motto hebben en daardoor met veel andere dingen bezig zijn.

          Maargoed, maandag afspraken gemaakt voor onze stageopdracht en samenwerkingsafspraken met scholen. Meteen even kennis gemaakt met de school voor wie wij onder andere een voorlichtingsprogramma gaan schrijven. Dinsdag zijn we voor ons sponsorproject naar de Chedra-school gegaan om de schoolgrond klaar te maken. Eindelijk aan de slag met ons sponsorgeld. We hebben er voor gekozen om een schooltuin aan te leggen zodat kinderen kunnen leren hoe ze zelf groenten kunnen kweken en dat er ook meteen een lekkere groentenvoorraad is voor de schoollunch. Verder willen we ervoor zorgen dat de school helemaal af is door een hek te plaatsen rondom het bijbehorende land en een groot bord te plaatsen zodat ze meer naamsbekendheid krijgen.

          Om goed te weten wat we moeten doen om een succesvolle groententuin te kweken zijn we de hele woensdag op trainingsdag geweest bij een boerderij. Hier kregen we uitleg over het planten, de goede tijd, de furthilisers en pesticides. Kortom een hele vermoeiende maar interessante dag waarbij we veel geleerd hebben.

          En net alsof ik het gepland had, kreeg ik precies nu, op het midden van de stageperiode een dikke dip. Soms krijg ik ineens een newsflash; je zit in Afrika, je vrienden en familie zitten aan de andere kant van de wereld en je zit hier in een ontzettend arm land dat heel veel hulp kan gebruiken. Maar ondanks alles wat je probeert toe te voegen, het blijft toch een ontwikkelingsland en HIV en malaria blijven een grote doodsoorzaak.

          Het missen van iedereen begint nu echt toe te slaan. Zeker als het allemaal iets minder soepel loopt in het vrijwilligershuis, op het project, en voor je gevoel dan heb je even behoefte aan je 'gewone' leven in Nederland.

          Gelukkig was deze grote dip na een paar uurtjes alweer over. Ik moet me blijven beseffen dat de mensen blij zijn met wat ze hebben hier, dat het een super mooi land is waar mensen ontzettend vriendelijk zijn, dat ik mijn moeder over een maandje al zie en mijn vriend over 1,5 maand. En dat ik de rest van mijn vrienden en familie gelukkig kan mailen, facebooken of skypen.  Ach, en over 3 maandjes ben ik alweer thuis.

           

          reageer >>

          You are here